HOT RIGHT NOW

H Beren Saat παραμένει ο καλύτερος λόγος να δεις Τούρκικα

Η 29χρονη Ζέτα Μακρυπούλια της Τουρκίας επέστρεψε στις οθόνες μας αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση στην τουρκική εκδοχή του Revenge που προβάλλεται από το Mega.

Τα τούρκικα δεν είναι το φόρτε μας. Για αυτό, αν κανείς μας ρωτήσει, θα πούμε ότι την έχουμε δει στο κυριλέ κινηματογραφικό ‘Πληγές του Φθινοπώρου’ ή να παίζει την κόρη της Monica Bellucci στο Rhino Season και όχι π.χ. στο Fatmagul. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχει σημασία. Γιατί η Beren διαθέτει προσόντα διεθνούς εμβέλειας.

Το ρεκόρ τηλεθέασης που έκανε η σκηνή βιασμού της -από μια παρέα μεθυσμένων πλουσιόπαιδων- στο Fatmagul, οι best seller ρόλοι της στον Πειρασμό, την Απαγορευμένη Αγάπη και αρκετές άλλες τούρκικες σειρές και η σχέση της με τον διάσημο ποπ τραγουδιστή Kenan Dogulu (που μόλις την έχρισε Lady, καθώς της έκανε δώρο αρκετά στρέμματα γης στην Σκοτία) είναι μερικά από τα πράγματα που έχουν μετατρέψει την απόφοιτο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου του Μπεσκέντ (σ.σ. είδες, έχει και μυαλό το κορίτσι) σε μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες Τουρκάλες ηθοποιούς.

Δεν είναι τυχαίο π.χ. ότι επέλεξαν επίσης εκείνη για να δανείσει τη φωνή της στη Barbie από τo Toy Story 3 ή από τη Μερίντα του Brave. Ή ότι έχει δανείσει την εικόνα της σε δεκάδες διαφημιστικά γνωστών εταιρειών.

 

Εμείς μέχρι τώρα δεν έχουμε ασχοληθεί σχεδόν καθόλου μαζί της, παρά μόνο στα πλαίσια ενός γενικού χαζευτικού θέματος. Κάτι που μάλλον αποτελεί παράλειψη καθώς η Beren διαθέτει εξαιρετική ομορφιά και, παραδόξως, επαρκές υποκριτικό ταλέντο.

Ένα γεγονός που καλείται να αποδείξει στα πλαίσια της νέας δραματικής σειράς ‘ Εκδίκηση’ (σ.σ. η τουρκική εκδοχή του Revenge) που έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στο Mega. Εκεί που, ως όμορφη και σαγηνευτική Ντερίν Τσελίκ, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στο μέρος που γεννήθηκε, για να εκδικηθεί όσους ευθύνονται για την άδικη καταδίκη και το θάνατο του πολυαγαπημένου της πατέρα και τα χρόνια που πέρασε σε ορφανοτροφείο της Κωνσταντινούπολης.

Προφανώς και αφήνει περίεργη αίσθηση στο στόμα να βλέπεις μια τουρκική σειρά την οποία έχεις ήδη δει στην original αμερικάνικη μορφή της. Κυρίως γιατί αν υποθέσουμε ότι καταφέρνουν να την κάνουν καλύτερα, αντικαθιστώντας τα Hamptons με τα παλάτια του Βόσπορου και την Εmily Vancamp με την Beren, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα να τους ανταγωνιστούμε ποτέ τηλεοπτικά.

Πάντως η ίδια η Beren, που αυτή τη στιγμή προπονείται εντατικά για να μπορέσει να πείσει ότι μπορεί να δείρει τους αντιπάλους της, είχε σκοπό να κάνει ένα διάλειμμα χρόνων από την τηλεόραση για να χαρεί τον ερωτά της. Όμως, όπως δηλώνει, το σενάριο του Revenge ήταν πολύ καλό για να το αρνηθεί.

Κατά τα άλλα δηλώνει ικανοποιημένη που είναι ηθοποιός στην Τουρκία (‘αν είχα γεννηθεί πιο ανατολικά δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό το επάγγελμα’), παραπονιέται για τους παπαράτσι αλλά όχι πολύ (‘Μεγαλώνοντας αισθάνομαι ότι ο ελεύθερός μου χώρος συρικνώνεται συνεχώς. Βέβαια δεν είμαι και η Madonna. Υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου μπορώ να βγω στο χέρι αγκαλιά με το συντροφό μου’) και επιμένει πως δεν θεωρεί τον εαυτό της σταρ (΄διάλεξα αυτό το δρόμο για να γίνω ηθοποιός, όχι celebrity’).

Με άλλα λόγια συμπεριφέρεται εντελώς ως η καθαρόαιμη σταρ που είναι. Και στην οποία τα μίντια ‘καταλογίζουν’ απύθμενη κομψότητα με πινελιές από σνομπισμό.

 

Όχι και άσχημα για κάποια που δεν έχει περάσει ούτε έξω από δραματική σχολή. Είπαμε όμως. Η Beren θα έκανε καριέρα όπου και αν είχει γεννηθεί. Ανατολικά, δυτικά, μέχρι και στο βόρειο πόλο.