Indigo/Getty Images
PROFILE

H Kelly Reilly κάνει την Shiv του Succession να μοιάζει με άγγελο

Η 44χρονη Αγγλίδα δίνει ρεσιτάλ ως μοναχοκόρη του μεγαλο-ραντσέρη Kevin Costner στο Yelllowstone.  

Η μάνα της πέθανε όταν ήταν μικρή. Ο πατέρας της, τη μεγάλωσε λες και ήταν ένας ακόμη cowboy. Ο αδελφός της, της έκανε ουσιαστικά στείρωση ενώ ήταν ακόμη έφηβη. Την έχουν ξυλοφορτώσει, μια ίντσα από το να πεθαίνει, προκειμένου να βάλει μυαλό. Έχουν επιχειρήσει να τη βιάσουν. Μέχρι και βόμβα της έχουν βάλει στο γραφείο της προκειμένου να σταματήσει να αποτελεί απειλή.

H Beth Dutton, ωστόσο, συνεχίζει να είναι ο -υπέροχα λαβωμένος και σκληροτράχηλος- εαυτός της. Γεμάτη ουλές στο πρόσωπο, στο σώμα και κυρίως στην ψυχή της.

Μια δυναμική γυναίκα που δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταστρέψει, χρησιμοποιώντας τις φοβερές και τρομερές οικονομικές της γνώσεις, την καριέρα ή την εταιρεία οποιουδήποτε απειλεί το ράντσο του πατέρα της.

 

Και, πάνω από όλα, στις 4 σεζόν του Yellowstone που έχουν προβληθεί με τρομακτική επιτυχία ως τώρα, δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκστομίσει τις πιο βιτριολικές ατάκες που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια στην tv.

Μια μαχήτρια επιπέδου Conor McGregor που απολαμβάνει το να κάνει γυμνή μπάνιο μπροστά στους υπαλλήλους cowboy ή να πρoκαλεί (με το ντύσιμο ή τα λόγια της) οποιοδήποτε CEO την πετύχει σε κάποιο μπαρ να πίνει και πιστέψει ότι είναι εύκολη λεία.

Τα κοινά στοιχεία με την Shiv

Ναι, ίδιου επιπέδου με την Shiv του Succession, με την οποία μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία. Πέρα, βεβαίως, από τα daddy issues. Τόσα πολλά που δεν είμαι βέβαιος, αν ποτέ συναντιόντουσαν σε κάποιο meeting room, αν θα εξελίσσονταν σε άσπονδες εχθροί ή σε BFFs.

«Ήξερα αμέσως ότι ήταν μια γυναίκα-καταιγίδα. Και ότι έπρεπε να μεταμορφωθώ εντελώς προκειμένου να μπορέσω να βρω το ποια είναι. Όλο αυτό ήταν μια πρόκληση. Γιατί στην κανονική μου ζωή δεν είμαι έτσι. Είμαι πολύ εσωστρεφής, μου αρέσει να μένω σπίτι και δεν με ενδιαφέρει καθόλου η δημοσιότητα».

Εννοείται πως αποτελεί έγκλημα το γεγονός ότι η Kelly, που έχει βρεθεί υποψήφια για Laurence Olivier Award για το After Miss Julie και είναι γνωστή από τα Eden Lake, Sherlock Holmes και Flight, δεν έχει κερδίσει κανένα σοβαρό βραβείο για τον ρόλο της στο Yellowstone. Εκεί όπου πραγματικά είναι τόσο συγκλονιστική σε σημείο που να αξίζει να δεις τη σειρά, πέρα από το για να θαυμάσεις τα υπέροχα τοπία της Μοντάνα, μόνο για πάρτη της.

Μια ερμηνεία που γίνεται ακόμη πιο εξαιρετική όταν ακούσεις την κόρη του αστυνομικού και της receptionist από το Chessington να μιλάει με την κανονική, πολύ βρετανική προφορά της.

Ένας 100% κόντρα ρόλος

Γιατί μπορεί η Reilly, που ξεκίνησε διεκδικώντας από το πουθενά ένα ρόλο στο Prime Suspect δίπλα στην Hellen Mirren, να είχε επί πολλά χρόνια μια στρατοσφαιρική πορεία σε απαιτητικούς ρόλους στο αγγλικό θέατρο, αλλά παρέμεινε η πλέον ακατάλληλη για να παίξει τη βρωμόστομη κόρη του ραντσέρη στην πιο οπισθοδρομική αμερικάνικη πολιτεία.

Κάτι που η ίδια είναι η πρώτη που παραδέχεται, αναγνωρίζοντας ότι ο ρόλος που την έφερε εμφατικά στο οπτικό μας πεδίο (μετά τον ρόλο της γυναίκας του Vince Vaughn στο True Detective και τη βασίλισσα των Κελτών στο Britannia) δεν έχει καμία σχέση με εκείνη.

Ακόμη και αν αυτό, όπως συνέβη και με τον Jeremy Strong στο Succession, την έκανε να απομονωθεί εντελώς από το υπόλοιπο cast. Ενδεχομένως να τους γίνει και λίγο αντιπαθητική.

«Δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημιουργό της σειράς που είχε γράψει ένα χαρακτήρα-θηρίο. Οπότε, για τις δυο πρώτες σεζόν, δεν εμφανιζόμουν ως Kelly στα γυρίσματα. Δεν έκανα παρέα με το υπόλοιπο cast ή το συνεργείο. Δεν ήθελα να με ακούσουν να μιλάω με την κανονική προφορά μου. Δεν ήθελα να με γνωρίσουν. Ήταν πολύ σημαντικό να πείσω τους ανθρώπους γύρω μου ότι είμαι ο χαρακτήρας. Κάτι που μπορούσα να το πετύχω μιας και δεν είμαι γνωστή ηθοποιός στην Αμερική».

Με είδωλο τον Daniel Day-Lewis

Η Kelly, που εννοείται πως έχει ως είδωλό της τον Daniel Day-Lewis, δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Εκείνη το μόνο που τη νοιάζει, όπως και τον χαρακτήρα της, είναι να κερδίσει τον πόλεμο που έχει ανοίξει με τον κόσμο για να μπορέσει να προστατεύσει την αλήθεια της (ή, στη σειρά, την οικογένειά της).

Όσον αφορά τη σύγκριση με το Succession (έχουν χαρακτηρίσει το Yellowstone ως Succession με καουμπόικα καπέλα) η Kelly την αποδέχεται και προτείνει κάτι πραγματικά εξαιρετικό.

«Το μόνο για το οποίο παλεύουν στο Succession είναι τα χρήματα και η εξουσία. Ενώ εδώ πραγματικά παλεύουμε ο ένας για τον άλλον και για τη γη μας. Θα ήθελα πραγματικά, ωστόσο, να δω ένα κοινό επεισόδιο. Δεν θα σας άρεσε να δείτε ένα σπέσιαλ όπου η οικογένεια του Succession κατεβαίνουν από τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα στη Μοντάνα, θέλουν να χτίσουν μια πόλη και έρχονται να συναντήσουν τους Duttons; Νομίζω ότι πρέπει να συμβεί. Θα ήθελα πολύ να αναμετρηθώ με την Sarah Snook. Την αγαπώ τόσο πολύ».