WOMEN

H Σταρ Ελλάς Μαρία Ψηλού ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες από σένα

Η ομορφότερη Ελληνίδα για το 2017 μας έφτιαξε πρωινό και μας μίλησε για τις δύσκολες νύχτες στα Μις Κόσμος.

Τα πράσινα μάτια της. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις βλέποντας την Μαρία Ψηλού από κοντά. Η γοητευτική Αιγιώτισσα, η οποία πριν από λίγους μήνες στέφθηκε Σταρ Ελλάς για το 2017, μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, όμως έχει ήδη ανεβάσει ψηλά τον πήχη και ξέρει να κολυμπάει σε βαθιά νερά.

“Έχω πάρα πολύ πείσμα και σίγουρα αυτό που θέλω και το βάζω στο μυαλό μου, θα το καταφέρω ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα”.

Ώριμη, παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Μαρία δεν βάζει στην άκρη της σπουδές της. Τι κι αν κατέκτησε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς, τι κι αν εκπροσώπησε την χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς, Μις Κόσμος που έγινε στην Κίνα, εκείνη έχει το κεφάλι κάτω και θέλει να συνεχίσει να πετυχαίνει κάθε στόχο βήμα βήμα.

Σπουδάζει στη Φιλοσοφική Πατρών και απορεί ακόμη και η ίδια με το πώς τα προλαβαίνει όλα. Θα έχει πρόγραμμα.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson / 24MEDIA

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

“Ονειρεύομαι πολλά για το μέλλον. Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε ήδη με τον τίτλο της Σταρ και τη σχολή που μπήκα στο πανεπιστήμιο. Για το μέλλον; Γιατί όχι και μια διάκριση στο χώρο της τηλεόρασης στην Ελλάδα και μετά στο εξωτερικό. Φυσικά και το πτυχίο. Δεν πρόκειται να το αφήσω”.

Η συμμετοχή στα φετινά καλλιστεία δεν ήταν πυροτέχνημα. Η Μαρία Ψηλού είναι χρόνια στο χώρο και μάλιστα έχει ολόκληρη συλλογή από τίτλους ομορφιάς στο δωμάτιό της.

“Από παιδάκι μου άρεσε να ασχολούμαι με το χώρο της μόδας. Παλαιότερα, στα 17 μου, είχα λάβει μέρος στα Πανπελλοπονησιακά Καλλιστεία. Είχα βγει Μις Πελλοπόνησος και το επόμενο βήμα ήταν τα Σταρ Ελλάς”. Όπου κατέκτησε κι εκεί τον τίλο να προσθέσω εγώ στα λεγόμενά της.

Styling: Έφη Καρύδη

Τι είχε μείνει; Τα Μις Κόσμος. Βέβαια, αν κατακτούσε κι αυτό θα μιλούσαμε για φαινόμενο. Εκεί όμως έγιναν και περίεργα πράγματα όπως παραδέχθηκε η ίδια.

Ως πρώτη κοπέλα εκπροσώπησα τη χώρα μας στα Μις Κόσμος, στην Κίνα

Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα στο μεγαλύτερο διαγωνισμό στον κόσμο. Ήταν τρομερή εμπειρία και κάναμε ό,τι περνούσε από  το χέρι μας για το καλύτερο αποτέλεσμα, παρόλα αυτά, το αν θα παίρναμε κάποιο τίτλο ήταν δικό τους θέμα. 

Δεν είχα και την καλύτερη αντιμετώπιση εκεί. Όταν έβγαινα να δώσω μία συνέντευξη για τον διαγωνισμό για κάποιο περίεργο λόγο γραφόταν λάθος το όνομά μου, ενώ πολλές φορές αντί για την ελληνική σημαία μου έβαζαν της Βουλγαρίας. Είπαν πως ήταν λάθος. Ναι είναι όταν γίνεται μία φορά. Όταν γίνεται συνέχεια όμως;”

Με λίγα λόγια όπως παραδέχθηκε η Μαρία δεν ήμασταν και πολύ αγαπητοί στον διαγωνισμό. Αλλά γιατί; “Πιστεύω φταίει η εικόνα που έχουμε περάσει προς τα έξω ως χώρα. Με τα οικονομικά προβλήματα και με το ότι δεν είμαστε από τα πιο ισχυρά κράτη. Μας αντιμετωπίζουν ανάλογα”.

Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί απέναντί της. Θα της δίναμε ξεκάθαρα τον τίτλο. Εκείνη όμως σε ποια θα τον έδινε άραγε από τις υπόλοιπες; Εδώ μίλησε η υποκειμενικότητα.

“Ήρθα κοντά με την πανέμορφη κοπέλα που είχε βγει Μις Αίγυπτος. Μάλιστα την επισκέφτηκα και τα Χριστούγεννα και με ξενάγησε μαζί με πολιτικούς ανθρώπους της χώρας της στις πυραμίδες της Γκίζας”.

“Επιπλέον ο Υπουργός τουρισμού της Αιγύπτου με επέλεξε ως πρέσβειρα του τουρισμού της Αιγύπτου στην Ελλάδα, κάτι πάρα πολύ σημαντικό”. Ομολογώ δεν το γνώριζα, όμως με ενθουσίασε. Δεν είναι και μικρό επίτευγμα για ένα κορίτσι 20 ετών!

Δεν μπορούσα να μην την ρωτήσω αν έχει δεχθεί μέχρι σήμερα κάποια ανήθικη πρόταση στο χώρο του μόντελινγκ. Και η απάντησή της ήταν πέρα για πέρα ειλικρινής.

Έχω δεχθεί αρκετές ανήθικες προτάσεις. Συνήθως απαντάω με πολύ αυστηρό ύφος

Χωρίς να βρίσω γιατί θα χάσω το δίκιο μου. Αλλά θα το αποφύγω λέγοντας αυστηρά μην με ξαναενοχλήσετε”.

Η αντιμετώπισή της από φίλους και γνωστούς άλλαξε μετά τα όσα κατάφερε να πετύχει το τελευταίο διάστημα; Εδώ, επέλεξε την διπλωματική οδό.

“Υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων. Αυτοί που σε αγαπούσαν πάντα και δεν θα αλλάξουν ποτέ συμπεριφορά απέναντί σου είτε είσαι κάτι, είτε όχι, αυτοί που δεν σε ήξεραν και ξαφνικά σε αγάπησαν και αυτοί που σε βλέπουν να προχωράς, δεν τους αρέσει και σε κακολογούν”.

Η ερώτηση ήταν αυθόρμητη. “Και πώς αντιδράς βλέποντας τους τελευταίους;” Το ίδιο αυθόρμητη όμως ήταν και η απάντηση. “Με αδιαφορία. Υπάρχει κάτι καλύτερο;”

Και πάμε τώρα στο κεφάλαιο άντρες. Πόσο εύκολο είναι για κάποιον από εμάς να προσεγγίσει μια Σταρ Ελλάς;

Οι άνδρες στην αρχή με κοιτούν με θαυμασμό. Δεν έρχονται εύκολα για φλερτ

Μου έχουν κάνει ωραία πράγματα. Μου έχουν αφιερώσει ποιήματα, τραγούδια. Και πιο παλιά, όχι μόνο τώρα”. 

Η αλήθεια είναι πως κοιτώντας την από μακριά νομίζεις ότι το ‘χεις. Πλησιάζοντας όμως και κοιτώντας όλο και πιο βαθιά σε αυτά τα καταπράσινα μάτια, οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία. Έχει αυτό το διαπεραστικό βλέμμα που σε μαγνητίζει. Η ίδια όμως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού της.

Το καλύτερο στοιχείο πάνω μου; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Ολόκληρη θα έλεγα

Αλλιώς δε θα ήμουν η Μαρία. Σίγουρα και η προσωπικότητά μου. Όμορφες κοπέλες υπάρχουν πολλές, το θέμα είναι να έχεις μυαλό”.

Εκεί όμως τι προσέχει σε έναν άνδρα; “Δεν παίζει τον κύριο λόγο η ομορφιά, αλλά η προσωπικότητα. Να έχει τύπο ένας άνδρας, να σε σέβεται και να νοιάζεται. Αυτά είναι και τα τρία σημαντικότερα πράγματα που προσέχει μια γυναίκα”. 

Την εμφάνιση την έχει. Το γνωρίζαμε αυτό. Άλλωστε δεν της έδωσαν τυχαία τον τίτλο της ωραιότερης Ελληνίδας για το 2017. Αυτό που μάθαμε μετά τις ώρες που περάσαμε δίπλα της για την συνέντευξη και την φωτογράφιση, είναι ότι έχει και τα στοιχεία που απαιτούνται για να πετύχει αυτό που θέλει. Η Μαρία Ψηλού ήρθε για να μείνει. Το πιστεύει η ίδια. Την πιστεύουμε κι εμείς. 

Όταν μας κοιτάζει με αυτά τα υπέροχα πράσινα μάτια μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς;

(Ρούχα: BSB, Lynne, Tezenis, Intimisimi)