HOT RIGHT NOW

Περάσαμε από ακτινογραφία τις Τουρκάλες του Survivor

Στην πρεμιέρα του Σαββάτου πήραμε μια πρώτη γεύση από τα κορίτσια της αντίπαλης ομάδας. Ήρθε η ώρα να γνωριστούμε λίγο καλύτερα.

Δεν είναι κακό να υποστηρίζεις την ‘φάρα’ και την ‘μάρα’ σου. Ειδικά όταν είναι τόσο φωτογενής όσο η -πάλαι ποτέ Μις Πελοπόννησος 2015- Δήμητρα Βαμβακούση που οφείλει το αψεγάδιαστο σώμα της στο ότι υπήρξε επί χρόνια πρωταθλήτρια του επι κοντώ.

Η φωτογένεια, όμως, όπως και οι αθλητικές ικανότητες, δεν είναι από εκείνα τα ζητήματα που χωράνε αμφισβήτηση (εδώ η 20χρονη εστεμμένη Τουρκάλα παρουσιάστρια Itir Esen, που δεν περνά ακριβώς απαρατήρητη).

Κάτι που ισχύει συνολικά για τις γυναίκες της τούρκικης ομάδας οι οποίες, σε αντίθεση με τους άντρες που είναι ολίγον ‘εκφοβιστικοί’ (δεν θα ήθελες να πιαστείς στα χέρια μαζί τους, ειδικά αν σκεφτείς ότι περίπου οι μισοί είναι πρωταθλητές πάλης), μοιάζουν έτοιμες και θαρραλέες να βρεθούν κομπάρσες στο sequel της Wonder Woman σε ρόλο Αμαζόνων (εδώ η άλλη ωραία της ελληνικής ομάδας, η ηθοποιός Ιουλιέτα Κίτρινου που μιλάει και τούρκικα).

Νο1 επιλογή μας, λοιπόν, για Αμαζόνα αποτελεί η μπρατσωμένη 22χρονη Kader Karakaya (ντροπή σας να μπερδέψετε το επώνυμο της με το καρακάξα) που άρχισε να χτίζει το αθλητικό της βιογραφικό ήδη από το λύκειο, ως σπρίντερ και ποδοσφαιρίστρια.

Αυτή τη στιγμή το κορίτσι, που φέρνει ολίγον σε Όλγα Φαρμάκη, είναι τελειόφοιτη στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, δουλεύει ως προπονήτρια ποδοσφαίρου στις αθλητικές σχολές της Φενέρμπαχτσε και ταυτόχρονα είναι γυμνάστρια και καθηγήτρια pilates.

Αν και, για να είμαι εντελώς ειλικρινής, μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχα αποφασίσει αν αξίζει ο προβολέας να πέσει πάνω της ή στην -εκ Σμύρνης- 23χρονη πρωταθλήτρια κολύμβησης Melisa Emirbayer (βλέπε πρώτη θέση με την εθνική ομάδα στα 200μ. πρόσθιο).

Μια δυνατή παίκτρια με εξίσου δυνατό Instagram (και πλάτες που δεν φτιάχνεις από τις pilates) που αυτή τη στιγμή εργάζεται ως εκπαιδευτής σε γνωστό swimming sports club.

Αν και, ως αθλήτρια, πιο καταξιωμένη είναι μάλλον η 29χρονη personal trainer Ecem Onaran (και πάλι από την Σμύρνη). Ναι, αυτή με τα κοφτερά ζυγωματικά, το αποφασισμένο βλέμμα και την ταχύτητα γατόπαρδου. Λογικό αν σκεφτείς πως είναι πρωταθλήτρια στίβου από τα 8 της σχεδόν, έχοντας κερδίσει διάφορες διακρίσεις σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, πάντα με ειδίκευση τα 100, 200, 300 και 400 μέτρα.

Εξίσου ‘επικίνδυνη’, από άποψη φωτογένειας και αθλητικού background, μοιάζει να είναι και η 22χρονη Sude Burcu, γόνος αθλητικής οικογένειας, φοιτήτρια αθλητικών επιστημών και, πάνω από όλα, πρωταθλήτρια τάε κβο ντο. Συγκεκριμένα η Τουρκάλα με το μοντελέ πρόσωπο έχει στεφθεί επτά φορές πρωταθλήτρια Τουρκίας ενώ έχει επίσης βγει νικήτρια στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και έχει και δυο χάλκινα πανευρωπαϊκά μετάλλια έτσι να βρίσκονται.

Πιο εύκολη περίπτωση αντιπάλου, για τις Ελληνίδες παίκτριες, φαίνεται να είναι η 21χρονη Busra Yalcin που είναι απλά φοιτήτρια γυμναστικής ακαδημίας και η οποία τα τελευταία 12 χρόνια ασχολείται με το βόλεϊ.

Και πιο έμπειρη η 34χρονη Seda Ocak που έχει υπάρξει (προ μητρότητας) αθλήτρια 100 μέτρων μετ’ εμποδίων. Κάτι που φαίνεται σε κάθε run της.

Η αλήθεια είναι πως καμία από τις παραπάνω, όπως ακριβώς και οι Ελληνίδες, δεν μας έχουν δείξει ακόμη τι μπορούν να κάνουν. Και, φυσικά, τι μπορούν να αντέξουν, αφού εδώ δεν μιλάμε για αθλητισμό, αλλά για parkour παραλίας (με άδειο στομάχι). Το μόνο σίγουρο είναι ότι συνολικά οι γυναίκες σε καμία περίπτωση δεν υστερούν από τους άντρες. Δεν υπάρχουν δηλαδή σαπάκια. Και αυτό είναι κάτι που καθιστά την όλη ιστορία σαφώς πιο ενδιαφέρουσα.