HOT RIGHT NOW

Τα ‘θαυματουργά’ χείλη της Rosie Huntington-Whiteley

Το καλοκαιρινό μπαράζ φωτογραφήσεων της, ο 'πανούργος' τρόπος που χειρίζεται το instagram και, φυσικά, ο ρόλος της στο νέο Mad Max μας αναγκάζουν να ασχοληθούμε για πρώτη φορά στα σοβαρά με το κορίτσι του Jason Statham.

‘Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αυτά τα χείλια θα μου φέρουν πολλά λεφτά’. Αυτό φώναζε θυμωμένη, με δάκρυα να τρέχουν ταυτόχρονα στα μάτια της, η 12χρονη Rosie στα mean girls του σχολείου της στο Devon της νότιας Αγγλίας όπου μεγάλωσε όταν την στρίμωχναν καθημερινά στους διαδρόμους αποκαλώντας την ‘βυζο-χειλού’.

 

Ένα χρόνο αργότερα η γαλαζοαίματη (σ.σ. ο προπάππους της ήταν βαρόνος) μέλλουσα supermodel πήρε ύψος, έβγαλε στήθος (όχι τεράστιο, αλλά όσο πρέπει) και ψηφίστηκε από την τάξη της ως ‘Πιο πιθανή να καταλήξει supermodel’.

Εννοείται πως αυτό είναι ένα τραύμα που ποτέ της δεν ξεπέρασε.

Όπως εννοείται πως είχε απόλυτο δίκαιο. Αυτά τα χείλη, τόσο ‘πρόστυχα’ φουσκωτά που κάνουν την Scarlett Johansson να δείχνει συγκριτικά φυσιολογική, υπήρξαν το εισιτήριο της στη μεγάλη ζωή που λαχταρούσε απεγνωσμένα ενώ έκανε ιππασία και έπαιζε βαριεστημένα με τα υπόλοιπα άλογα στην οικογενειακή φάρμα που πέρασε τα παιδικά της χρόνια. (‘Ήθελα όσο τίποτα άλλο να πάω στο Λονδίνο’). Συγκεκριμένα ως τα 16 της, όταν και την ανακάλυψαν.

 

 

Τα ίδια χείλια που έκαναν τον Michael Bay να την επιλέξει απρόσμενα ως διάδοχο της Megan Fox στο Transformers 3. Ένα ρόλο για τον οποίο, προς υπεράσπισή της, είχε μόλις δυο εβδομάδες για να προετοιμαστεί (βλέπε μαθήματα υποκριτικής).

Μέχρι που χρειάστηκε να μάθει από την αρχή πως να τρέχει.

 

Όλα αυτά μετά από μια εξαιρετική για εκείνη χρόνια (βλέπε 2010) στην οποία η 175 εκατοστών καλλονή, που είχε αφίσες των Kate Moss, Naomi Campbell και Natalia Vodianova στους τοίχους του δωματίου της, έγινε και επίσημα Άγγελος της Victoria ενώ ταυτόχρονα φωτογραφήθηκε για το ημερολόγιο της Pirelli από τον Terry Richardson,

Το πιο απρόσμενο από όλα όμως είναι ότι, παρά την άθλια ερμηνεία της, το Transformers δεν ήταν η τελευταία της ταινία. Ότι δηλαδή βρέθηκε κάποιος χριστιανός που της έδωσε ρόλο στο Mad Max.

 

Ένα ρόλο για τον οποίο παράτησε για μήνες τα πάντα και βρέθηκε εντελώς στην μέση της παράνοιας, κάπου στην μέση της ερήμου της Namibia.

Και φυσικά μακριά από τον εδώ και χρόνια αγαπημένο της Jason Statham, την πιο σοβαρή και στιβαρή από μια σειρά σχέσεων που περιλαμβάνουν τον γιο του Ronnie Wood και τον νυν σύζυγο της Halle Berry, Olivier Martinez.

 

Με άλλα λόγια, μια χαρά τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα το κορίτσι. Πάντα με βασικό προσόν τα χείλια. Επίσης ένα μυαλό που δεν είναι τόσο ‘κρανίου τόπος’ όσο πιστεύει το ευρύ κοινό και θα περίμενε κανείς.

 

Κάτι που καταλαβαίνεις αν κάτσεις και δεις προσεκτικά όλες τις συνεντεύξεις που έχει δώσει μέχρι τώρα. Εκεί που σερβίρει αριστοτεχνικά το μοναδικό συνδυασμό αριστοκρατικότητας, στιλ, ελαφρώς αυτοσαρκαστικού χιούμορ και υποβόσκουσας τσαχπινιάς (για να μην το πω αλλιώς) που την καθιστά ακαταμάχητη. Επίσης ιδανική νύφη για όποτε αποφασίσει ότι βαριέται να δουλεύει άλλο.

Τι προσπαθώ να πω; Η Rosie τα έχει 400. Και όλο αυτό που βλέπουμε είναι οφθαλμαπάτη. Γιατί το πραγματικό ταλέντο της είναι ότι σε πείθει (εμένα, εσένα, τον Ιάσωνα) ότι είναι κορίτσι για να ανοίξεις σπίτι. Ενώ στην πραγματικότητα, αν αυτό την βολεύει, δεν μοιάζει να έχει κανένα πρόβλημα να στο κλείσει. Και μάλιστα ξαφνικά και ερμητικά.