WOMEN

Tα United Colors of Next Top Model

Γιατί όλες οι 'αποχρώσεις' της ομορφιάς είναι το ίδιο λαχταριστές.

Το έχουμε κάνει λίγο ‘λύσσα’ το θέμα με το φετινό Next Top Model. Αυτό είναι μια πραγματικότητα αν σκεφτείς ότι μιλάμε για αυτό ήδη από την ανακοίνωση ότι έρχεται, κάνοντας τις δικές μας προτάσεις για το ποιες πρέπει να συμμετέχουν.

Συνεχίζοντας με ένα γκρο πλαν στην ‘ξενιτεμένη στη Νέα Υόρκη’ Πατρινή Αμαζόνα Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Πριν δηλαδή το κορίτσι μας (και οι υπόλοιποι κριτές) γίνουν viral με τον ‘στοργικό’ τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν ενίοτε τις παίκτριες.

Κάνοντας με μια ειδική μνεία στην ‘Σιλικόνη’ Στοπ διάσταση που ξαφνικά απέκτησε η διαδικασία επιλογής, κόβοντας μαχαίρι τη δίμετρη Βεροιώτισσα Ιωάννα Μπέλλα (νυν Σταρ Ελλάς θυμίζω) από την επόμενη φάση.

Και ‘παραγεμίζοντας’ το σπίτι με ένα χαριτωμένο τσούρμο από all natural (στην συντριπτική πλειοψηφία τους) κορίτσια, με στόχο να δείξουν ότι η ομορφιά έχει πολλά πρόσωπα και πολλά διαφορετικά μεγέθη πέρα από το Extra Small.

Μάλιστα, πολλές από τις συμμετέχοντες, βγήκαν δικαίως αρκετά ψηλά και στην λίστα με τις πιο σέξι παίκτριες στα φετινά made in Greece reality που εκ του νόμου (ΟΚ, πλάκα κάνω) οφείλαμε να παρουσιάσουμε.

Εκείνη, όμως, τη διάστασή του που κανείς δεν φωταγώγησε αρκετά είναι ότι, βλέποντας το cast του Next Top Model, αισθάνεσαι ότι ζεις σε μια χώρα όπου όλες οι ‘αποχρώσεις’ της ομορφιάς συνυπάρχουν αρμονικά (εδώ η αξιαγάπητη Αρμένικης καταγωγής 21χρονη Ειρήνη Καζαριάν με τα τεράστια ελαφίσια μάτια).

Αισθάνεσαι πολυεθνικός και οικουμενικός, ένα πράγμα. (Εδώ η 25χρονη ‘ανακατώστρα’ Μέγκι Ndrio που  κατάγεται από την Αλβανία, έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει αγγλικό δίκαιο στο Λονδίνο).

Σαν να ζεις στην Νέα Υόρκη (Εδώ η 20χρονη Μολδαβή Εβελίνα Σκίτσκο με την μικρή κόρη και την τεράστια λαχτάρα να κάνει καριέρα μοντέλου στο εξωτερικό).

Κάτι που, φαντάζομαι, δεν έγινε τυχαία. Υποθέτω δηλαδή ότι είναι oργανικό μέρος του concept. ( Εδώ η Ελληνοαγγλίδα 21χρονη βρεφονηπιοκόμος από τη Μύκονο Ροζάνα Κουτσούκου).

Ένα ‘όλες οι όμορφες χωράνε’ melting pot που δεν μπορείς παρά να το υποστηρίξεις αφού όντως δίνει στα μικρά παιδιά που το παρακολουθούν (μεταξύ των οποίων και η κόρη μου και αρκετές από τις συμμαθήτριές της) να καταλάβουν εμπράκτως ότι δεν χρειάζεται κάποια να είναι ξανθιά και γαλανομάτα, όπως η πλειοψηφία των κούκλων που βρίσκεις στα μαγαζιά, για να θεωρείται όμορφη. (Εδώ η Αγάπη Olagbegi με καταγωγή από τη Νιγηρία).

Χωρίς, φυσικά, να σημαίνει αυτό ότι έχουμε κάτι με το συγκεκριμένο πρότυπο, που εκπροσωπεί επάξια η ομογενής Μικαέλα Φωτιάδη (η μητέρα της είναι Ολλανδέζα) που μεγάλωσε στην Κρήτη πριν βγει Μις Ευρώπη.

Επίσης χωρίς να βάζουμε στην άκρη την reality διάσταση της φάσης που προφανώς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Άλλωστε, μην ξεχνάς, ότι και στους προηγούμενους κύκλους του παιχνιδιού, συμμετείχαν -κορίτσια με multiethnic καταγωγή όπως η Ελληνοπολωνή Μόνικα Κβίετσιεν, η Νάιλα Γκούγκνι (που έκανε μετά εξώφυλλο στο Playboy μαζί με την φίλη της Δήμητρα Αλεξανδράκη), η Maria Iltsevich και η -εκ Βενεζουέλας sex bomb- Βάσω Βιλέγκας.

Για την ακρίβεια μην ξεχνάς ότι και στους δυο πρώτους κύκλους του Next Top Model κέρδισαν κορίτσια που εντάσσονται στη λίστα μας, όπως η Αλβανικής καταγωγής Σιντορέλα Τόλη που ποτέ δεν εκτιμήσαμε όσο έπρεπε.

Καθώς επίσης η ομογενής Σεράινα Καζαμία (η μητέρα της οποίας είναι Ελβετίδα).

Κάτι που είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και φέτος αφού δυο από τα μεγαλύτερα φαβορί είναι η 22χρονη Χριστιάννα Σκούρα -Μις Αλβανία και Β’ Miss Globe 2016- που κατάγεται από την Αλβανία και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο).

Καθώς επίσης η ‘πιο εξωτική πεθαίνεις’ 23χρονη πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Μαριάννα Παινέση που έχει καταγωγή από την Ελλάδα και την Τανζανία.

Χρειάζεσαι πραγματικά κάποια καλύτερη απόδειξη ότι η ομοιομορφία είναι βαρετή; Επίσης, σκέφτεσαι κάποιον καλύτερο / πιο ‘προοδευτικό’ λόγο για να εξηγήσεις σε κάποιον γιατί συνεχίζεις να το παρακολουθείς;