© 2021 / Jordan Strauss / Associated Press
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το καλοκαίρι αυτό ανήκει στην Juno Temple

Η 32χρονη πρωταγωνίστρια του Ted Lasso είναι η ηλιαχτίδα που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν.

«Είμαι περίπου διάσημη για το γεγονός ότι είμαι σχεδόν διάσημη». Αυτός ήταν ο χαρακτηριστικός τρόπος με τον οποίο, αν θυμάσαι, μας πρωτοσυστήθηκε -το πρώην Page Three girl- Keeely Jones στην 1η σεζόν του Ted Lasso.

Ένας εμβληματικός κωμικός ρόλος που χάρισε στην κόρη του σκηνοθέτη Julien Temple (και της παραγωγού μουσικών βίντεο για την Janet Jackson και τον Tom Petty) την πρώτη της υποψηφιότητα για Emmy. Επίσης, ένας ρόλος πραγματική ηλιαχτίδα που βοήθησε την Juno Temple και να ωριμάσει και να ξεφύγει από την πανδημική κατάθλιψη που είχε πέσει και την οποία δεν διστάζει να παραδεχθεί δημόσια όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

«Είχα άγχος, αυπνίες και έντονα θέματα body image. Αυτό που μισείς συγκεκριμένα κομμάτια του σώματός σου και προσπαθείς να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι είναι ΟΚ να έχεις το ύψος που έχεις και το βάρος που έχεις».

Κάτι αρκετά αξιοθαύμαστο αν σκεφτείς ότι αυτός ήταν ο πρώτος κωμικός ρόλος που έχει παίξει σε μια καριέρα που πρωτοξεκίνησε διθυραμβικά όταν ήταν ακόμη πιτσιρίκι με το Notes of a Scandal δίπλα στην Cate Blanchett.

Γιατί μπορεί το κορίτσι που πήρε το όνομά του από μια περιοχή στο Grand Canyon που επισκέφθηκε η μητέρα της όταν ήταν έγκυος (και που είχε ενίοτε ως babysitters τον Johnny Depp και τον Joe Strummer των Clash) να είναι σταθερά εντός του οπτικού μας πεδίου εδώ και μια δεκαπενταετία, αλλά αυτό ήταν κυρίως μέσω σκοτεινών ρόλων σε indie ταινίες (Killer Joe, Horns) ή δεύτερων ρόλων σε blockbuster (The Dark Knight Rises, Maleficent, Sin City).

Η «ποδοσφαιρική» αναγέννηση της Juno Temple

Για αυτό και ήταν απολύτως φυσιολογικό το ότι, όταν της ήρθε μήνυμα από τον Jason Sudeikis για το αν ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο Ted Lasso, να πιστέψει αρχικά ότι εκείνος απλώς έκανε λάθος και το έστειλε στον λάθος άνθρωπο.

«Λάτρεψα τον χαρακτήρα, Αλλά δεν πίστεψα ότι είναι για μένα. Δεν είμαι ακριβώς γνωστή για το κωμικό μου ρεπερτόριο»

Η παρεξήγηση τελικά λύθηκε, η Juno επέστρεψε από το Los Angeles, όπου ζει τα τελευταία χρόνια, στη Βρετανία για τα γυρίσματα.

Και εμείς είχαμε τη χαρά να δούμε τα τεράστια ελαφίσια μάτια της, αυτά που εκπέμπουν αθωότητα ακόμη και στους πιο βάρβαρους ρόλους, να προσδίδουν υπόσταση και ανθρωπιά στον ρόλο του πρώην sex bomb που μαθαίνει ότι, για να την αγαπήσει ο σωστός άνθρωπος, πρέπει πρώτα να αγαπήσει εκείνη τον εαυτό της.

Με τη δεύτερη σεζόν του Ted Lasso να έχει μόλις ήδη ξεκινήσει τη διθυραμβική πορεία της, η Juno βρέθηκε ξαφνικά ξανά εντός του οπτικού μας πεδίου.

Συγκεκριμένα παίζοντας εκείνη την καρμική φιλενάδα που ο Joseph Gordon-Levitt ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Όλα αυτά στο Mr. Corman, μια ακόμη σειρά του Apple TV+ που μοιάζει να είναι ο επίσημος σπόνσοράς της, με εκείνη να κλέβει την παράσταση παρότι δεν την βλέπουμε σε κάθε σκηνή.

Μια χαρά εξέλιξη για εκείνο το 14χρονο κορίτσι που, γυρίζοντας από την πρώτη audition της, εκείνη στην οποία την έστειλε η μητέρα της προκειμένου να την αποθαρρύνει από το να ακολουθήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα, κατάλαβε ότι αυτό ήταν φτιαγμένη να κάνει.

Να υποδύεται δηλαδή διαφορετικούς χαρακτήρες προσπαθώντας να πάρει και να μάθει από τον καθένα όσο περισσότερα μπορεί. Με μυστικό της κόλπο το ότι, με το που έκλεινε να παίξει κάποιον ρόλο, πήγαινε και αγόραζε εσώρουχα που, κατά τη γνώμη της, ταίριαζαν στον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

«Μου αρέσει να αγοράζω εσώρουχα για κάθε καινούργιο χαρακτήρα που παίζω. Με βοηθάει να καταλάβω τι κρύβει πραγματικά καθένας από αυτούς μέσα του, όταν αφαιρέσεις όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, όλα τα περιττά»

Αν και η αλήθεια είναι ότι, για αρκετούς από τους ρόλους της, δεν τα πολυχρειάστηκε. Με αποκορύφωμα μια εποχή πίσω στο 2013 που είχε γυμνές σκηνές και στις τρεις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε (Afternoon, Lovelace, Magic Magic). Ένα γεγονός για το οποίο της ασκήθηκε έντονη κριτική.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να έχει πρόβλημα με το γυμνό σώμα. Και, αν έχει, δεν με νοιάζει πραγματικά καθόλου»

Στο τέλος της ημέρας, αν κάτι ήταν είναι και παραμένει η Junο, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από gung-ho. Μια ηθοποιός, όπως έχει δηλώσει «έτοιμη για όλα». Ακόμη και για κάτι τόσο extreme όσο το να υποδυθεί -εντελώς πειστικά- μια sex doll με καρδιά αγγέλου.