PUBLI

H Britney Spears ήταν το κορίτσι μας στο σχολείο

Εκτοξεύτηκε στο διάστημα (μεταφορικά), έπιασε πάτο και ξανά, κουτσά-στραβά, προς τη δόξα τραβά. Η αλήθεια είναι πως η Britney κέρδισε πριν πολλά χρόνια τη θέση της στο Hall of Femme.

Οι Lannister τα έχουν πει καλύτερα από μας. Τα χρέη υπάρχουν για να ξεπληρώνονται. Εδώ και σχεδόν 3 χρόνια λοιπόν που η στήλη Hall of Femme ζει και βασιλεύει, χρωστάμε μια θέση στο κορίτσι από το Mississippi.

britney 

Για την οικονομία του άρθρου, ξεκαθαρίζω ότι δε θα φάμε πολύ χρόνο μιλώντας για τις εποχές που η Britney ξύριζε το κεφάλι της ή έχανε την επιμέλεια των παιδιών της. Η είσοδος στο Hall of Femme είναι μια αφορμή για γιορτή.

ΟΚ, η Britney, το κοριτσάκι που μας έριχνε δυο χρόνια και δυο χιλιάδες εγκεφαλικά όταν πηγαίναμε σχολείο, δεν εξελίχτηκε στην πιο classy γυναίκα που θαυμάσαμε. Στο αφιέρωμα στις ‘χωριάτισσες’ που αγαπήσαμε, ο Θωμάς Σγουρός δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχος γράφοντας ότι ‘μπορείς να βγάλεις το κορίτσι από το trailer park, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις το trailer park από το κορίτσι’.

Την είπε και white trash. Και είχε δίκιο. Απλά, δεν ήταν αυτή η Britney που αγαπήσαμε.

Η Britney που αγαπήσαμε ήταν αυτή:

Η Britney του σχολείου. Το κορίτσι που έκανε αόρατες τις συμμαθήτριές μας. Το κορίτσι που μίσησαν οι συμμαθήτριές μας πριν σπεύσουν να το αντιγράψουν (και τα έκαναν ακόμα πιο χάλια).

Η σκέψη και μόνο ότι πριν 15 χρόνια, το teen sensation ήταν η ανεπιτήδευτη και επιτηδευμένη μαζί Britney, μας ρίχνει σε ακόμα μεγαλύτερη μελαγχολία κοιτώντας τα σημερινά αντίστοιχα sensations, δηλαδή τη Miley Cyrus και τη Selena ‘παραλίγο’ Gomez.

Μετά ήρθε το βίντεο κλιπ για το ‘Oops I Did It Again’ και μάντεψε, η Britney (μας) το ξανάκανε. Δαιμόνια έφηβη. (Συγγνώμη από την οικογένειά της γι’ αυτό).

 

Λίγο πριν και αρκετά μετά τα 20, η Britney έβαζε στην ίδια βαλίτσα το και καλά αθώο κορίτσι του πρώτου θρανίου, την αθωότητα του βλέμματος, τα 163 εκατοστά της που ήταν ακριβώς τόσο-όσο για να δείξει αυτό το δύσκολο να συγκρατηθεί σεξ απίλ, το ξανθό μαλλί κομμωτηρίου και τις πονηρές σκέψεις που τις στέλναμε με αόρατα vibes από παντού.

Αυτά τα χρόνια θα της έδιναν το μόνιμο πάσο για τις λίστες με τις πιο σέξι γυναίκες όλων των εποχών ή συγκεκριμένων ετών, επιμέρους. Τα επόμενα χρόνια, τα χρόνια της διάλυσης, η βαλίτσα αυτή θα ήταν άδεια.

 

Σήμερα, παρότι έχουμε ένα ‘Work Bitch’ να χαζοτραγουδάμε και μια Britney που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο καταφέρνει να είναι πανταχού παρούσα (και συνεπέστατη στο να βγάζει εκατομμύρια, χόμπι που δεν άλλαξε ποτέ), τα σημάδια της παρακμής έχουν γράψει πάνω της.

 

Ας γυρίσουμε λοιπόν στις χρυσές στιγμές της έφηβης Britney και στο θρυλικό -εξ ορισμού- εξώφυλλό της στο Rolling Stone. Αυτό που την όρισε ως sex symbol στο μυαλό μας, περισσότερο από οποιοδήποτε βίντεο κλιπ.

 

Κακά τα ψέματα. Η Britney δεν υπήρξε ποτέ αθώα. Ένας τρόπος να μας το πει ήταν τα τραγούδια της. Ένας άλλος ήταν τα βίντεο κλιπ και ένας τρίτος ήταν οι αμέτρητοι (ειδικά για σελέμπριτι) σύντροφοι που άλλαζε. Το μενού είχε από Timberlake και Federline μέχρι έναν διάσημο παπαράτσο και τον Colin Farrell. H Britney το ζούσε.

Δεν ξέρω τι ήθελε να γίνει μεγαλώνοντας, αλλά αποκλείεται, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, να είχε φανταστεί ότι θα έχει ζήσει τα πάντα μέχρι τα 33. Τα λεφτά δεν είναι το παν. Το κορίτσι θα μπορούσε να κλειστεί αύριο στο μοναστήρι και να μην ξανασχοληθεί με τα εγκόσμια.

Έχει τραγουδήσει με έναν πύθωνα να την αγκαλιάζει και έχει φιλήσει -στα σοβαρά- τη Madonna στα MTV VMAs, (μισό λεπτό)…

… (και συνεχίζουμε), έχει παντρευτεί για 55 ώρες, έχει κεράσει τοξικότητα απ’ τα κλιπ της, δεν γίνεται να θυμάται το πόσο βραβεία έχει πάρει και έχει υπάρξει κομμάτι αυτής της αθάνατης φωτογραφίας.

Τι άλλο να ζητήσουμε δηλαδή;

Δεν έχω σκοπό να το σοβαρέψω απότομα, αλλά ειλικρινά, αν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι απ’ την Britney, αυτό θα ήταν να παραμείνει στο δρόμο της λογικής, που δείχνει να έχει επιστρέψει τα τελευταία χρόνια.

Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά όταν όντως πατήσει τα 40, να υπάρχει πιθανότητα να γράψουμε για την πιο hot 40άρα που είδαμε ποτέ.

Κάπως έτσι.