WOMEN

Λευτεριά στην Megan Fox

Για πρώτη φορά μετά τα 18 της, η 29χρονη σταρ είναι ελεύθερη. Ιδανικό timing για να την εντάξουμε στο Hall of Femme μας.

Την κατηγορούν ότι είναι λαϊκή, ατάλαντη, πλαστική και ότι έχει άθλιο γούστο στους άντρες. Οι γυναίκες αυτά. Γιατί, εμείς οι άντρες, απλώς κλείνουμε τα αυτιά μας και περιμένουμε υπομονετικά την επόμενη φωτογράφηση και την επόμενη ‘άξια να γίνει gif’ σκηνή της.

 

Μια δεκαετία σχεδόν μετά από το θρυλικό σκύψιμο της στο καπό, στο πρώτο Transformers, έναν ρόλο που πήρε αφού πρώτα πήγε στο σπίτι του Michael Bay και του επέτρεψε να την βιντεοσκοπήσει ενώ του έπλενε την Ferrari, το κορίτσι από το Tennessee έχει, επαγγελματικά, αποτύχει θεαματικά.

 

Ειδικά τον τελευταίο καιρό, όταν αναγκάστηκε να ‘καταπιεί’ την περηφάνια της και τον φεμινισμό της και να επιστρέψει στην -καθόλου στοργική- αγκαλιά του Bay, ο οποίος την έβαλε να πρωταγωνιστήσει στα δυο Χελωνονιντζάκια (στο πρώτο πηδάει σε ένα τραμπολίνο, στο δεύτερο είναι ντυμένη σαν πορνο-μαθήτρια). Προφανώς αυτός είναι ένας τρόπος να την εκδικηθεί για όσα έχει πει για εκείνον (βλέπε σύγκριση με τον Χίτλερ και άλλα όμορφα και ‘αγέρωχα’ σχόλια).

 

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πάνω από όλα με τους εαυτούς μας, η παρουσία της Megan Fox σε μια ταινία έχει φτάσει να αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι μάπα. Όχι απαραίτητα εξαιτίας της, πάντως μάπα. Θυμίζω π.χ. το κακό Jonah Hex και το ανεκδιήγητο Passion Play όπου ήταν κανονικά θλιμμένος άγγελος -κομπλέ με φτερά- σε μια βιτρίνα.

 

Ενώ και στο Jennifer’s Body, ως δαίμονας, ήταν, ας το παραδεχτούμε, καυτή αλλά όχι ιδιαίτερα πιστευτή. Από εκείνες τις περιπτώσεις όπου το πόστερ είναι καλύτερο από την ταινία. Αν και, εδώ, είχαμε και το extra bonus των παπαρατσέ φωτό που την δείχνουν να βγαίνει topless από την λίμνη. Ότι πιο κοντά στο να εμφανιστεί γυμνή, κάτι που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.

 

Το ξέρει και η ίδια ότι δεν ‘φτουράει’ ως πρωταγωνίστρια. Το βλέπει κάθε φορά που κοιτάζει τον τραπεζικό της λογαριασμό και βλέπει να μην έχει ανέβει πάνω από τα πέντε εκ. δολάρια. Κάτι απαράδεκτο για ένα sex symbol που γνωρίζει κάθε άντρας στον πλανήτη.

 

Για αυτό και έχει προσπαθήσει, εδώ και χρόνια, να ‘πουλήσει’ τον εαυτό της ως κωμική ηθοποιό. Θυμίζω το How to Lose Friends & Alienate People όπου έπαιζε τον εαυτό της (μια φιλόδοξη στάρλετ) και το cameo της στον ‘Δικτάτορα’ του Sacha Baron Cohen (μια από τις επώνυμες που περνούν από το ‘θλιμμένο’ κρεβάτι του).

 

Καθώς επίσης το Friends with Kids με την Kristen Wiig και το This is 40 -του Judd Apatow-, που μας χάρισε την εξαιρετική παρακάτω ‘τι ωραία που κουνιέται το στήθος σου’ σκηνή.

 

Μεταξύ μας, σε καμία δεν έπεισε. Είναι πάντοτε απλώς η ωραία γλάστρα και όχι σεξαστεία τύπου Alison Brie.

 

Ενώ ούτε διαφημιστικά φαίνεται να έχει γκέλα. Πάντα με την εξαίρεση της καμπάνιας για τα εσώρουχα του Armani.

 

Καθώς επίσης ενός Superbowl διαφημιστικού για εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ενός απαγορευμένου διαφημιστικού για μια αλυσίδα βραζιλιάνικων φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

 

Κρίμα γιατί, όταν εμφανίστηκε, το Μεγκανάκι τα είχε πάει μια χαρά. Μας είχε μιλήσει για το bullying που είχε φάει στο γυμνάσιο επειδή της άρεσε να κάνει παρέα με τα αγόρια. Μας εξήγησε ότι δεν είναι bisexual, παρόλο που μια εποχή είχε ερωτευτεί μια στρίπερ ονόματι Nikita. Διευκρίνισε ότι έχει την λίμπιντο 16χρονου αγοριού και ότι της αρέσει να κάνει σεξ όλη μέρα. Και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την Olivia Wilde λέγοντας πως ‘είναι τόσο σέξι που θα στραγγάλιζα ένα βόδι με τα χέρια μου για χάρη της’

 

Επίσης, θυμίζω, μας χάρισε ένα μπαράζ σέξι φωτογραφήσεων που στοίχειωσαν πολλά όνειρα.

 

Ίσως το πρόβλημα να είναι ότι οι γυναίκες την σιχαίνονται. Ίσως το πρόβλημα να είναι ότι είναι μια ελεεινή ψεύτρα που πάντοτε μας έλεγε ότι θέλουμε να ακούσουμε, χωρίς να περνάει ποτέ στο παρασύνθημα. Ίσως πάλι το πρόβλημα να ήταν πάντοτε η παρουσία του Brian Austin Green στο πλευρό της (γνωρίστηκαν όταν ήταν 18 και έπαιζε σε αυτή τη σειρά-Ναι, καμία σχέση με την Megan που ξέρουμε. Μόνο τα φρύδια είναι ίδια).

 

Εκείνος που χρειάστηκε να της κάνει δυο προτάσεις γάμου για να την πείσει και με τον οποίον, μέχρι πριν από ένα μήνα, ήταν παντρεμένοι (με δυο παιδιά) και, φαινομενικά, φουλ ευτυχισμένοι.

 

Σύμφωνα με τα γκοσιποπεριοδικά τον χώρισε επειδή ήθελε να την κάνει να μένει ακόμη περισσότερο στο σπίτι. Προφανώς από το κόμπλεξ που ένοιωσε όταν η παραγωγή του Teenage Mutant Ninja Turtles του ανακοίνωσε ότι, εξαιτίας του χαμηλού του εισοδήματος (έπαθε ένα ατύχημα και ήταν σπίτι) δικαιούται οικιακό επίδομα. Και γενικότερα από το κόμπλεξ που είναι λογικό να νοιώθει έχοντας μετατραπεί σε νοικοκυρά που περιμένει χαρτζιλίκι από την εργαζόμενη σύζυγο.

Το μόνο που εύχομαι είναι όλα αυτά να είναι μέρος του σχεδίου της. Το να γίνει δηλαδή μάνα νωρίς (θυμίζω ότι είναι μόλις 29) ώστε μετά να έχει μια δεκαετία μπροστά της να αφοσιωθεί στην καριέρα της. Δηλαδή σε εμάς.