HOT RIGHT NOW

Η Ευαγγελία Αραβανή έχει κορμί διεθνών προδιαγραφών

Χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια από τότε που έσκασε μύτη στα καλλιστεία, αλλά επιτέλους συνειδητοποίησε ότι δεν έχει κανένα λόγο να μας φοβάται.

Ναι, είναι όμορφη. Ίσως η ωραιότερη Ελληνίδα των τελευταίων 20 ετών, ειδικά αν συνυπολογίσεις ότι είναι και από τις ελάχιστες που δεν έχουν μπει ποτέ στον αψυχολόγητο (εσένα κοιτάζω Δούκισσα) πειρασμό να πειράξουν οτιδήποτε πάνω τους.

Παρότι, εντάξει, ειδικά με τη μύτη της συνεχίζει να έχει μια σχέση μίσους-μίσους. Τι τα θες, όσο πιο φαντασμαγορική είναι μια γυναίκα, τόσο πιο βαθιές -και ενίοτε κουλές- οι ανασφάλειες της. Αυτό αποτελεί νόμο της φύσης και της σόουμπιζ (που έρχεται ακριβώς για να μεγεθύνει αυτές τις ανασφάλειες).

Η μεγαλύτερη ανασφάλεια που έχω έχει σχέση με τη μύτη μου. Νομίζω ότι πρέπει να την κάνω πιο κλασική, αλλά φοβάμαι να πάω σε πλαστικό χειρούργο. Όσον αφορά το σώμα μου η αλήθεια είναι ότι θεωρώ ότι, επειδή τα πόδια μου είναι γυμνασμένα και μυώδη, φαίνονται πολλές φορές πιο χοντρά από ότι θα ήθελα

Αλλά η χιτσκοκική Λευκαδίτισσα (αμφιβάλεις ότι ο Άλφρεντ, αν ζούσε, θα την είχε τσιμπήσεις στο φτερό για πρωταγωνίστριά του;) δεν είναι φτιαγμένη για αυτή τη δουλειά. Το να είναι μπροστά στην κάμερα εννοώ.

Όχι γιατί της λείπει κάτι (εκτός από φωνή, αλλά ποτέ δεν το έπαιξε τραγουδίστρια), αλλά επειδή εμφανώς δεν είναι αρκετά σκληρόπετση.

Επειδή δεν μοιάζει να έχει καμία προδιάθεση να καρφώσει πισώπλατα τον αντίπαλο για να κερδίσει μια θέση ή να εκτεθεί ανεπανόρθωτα προκειμένου να κερδίσει λίγη εφήμερη δημοσιότητα παραπάνω.

Κάτι που δεν έχει αλλάξει, ούτε θα αλλάξει ποτέ. Απλώς η ίδια φαίνεται, τον τελευταίο καιρό, να έχει μάθει να ντιλάρει καλύτερα το αναπόφευκτο. Αυτό που θα έπρεπε να έχει καταλάβει από την εποχή που πήγαινε στο Λύκειο.

Ότι δηλαδή τον ντόρο -και την ζήλια- θα τον προκαλέσει. Είτε φορέσει αυτά που φοράει στο Χ-Factor (εύγε στον στιλίστα της, αν και, μεταξύ μας, δεν έχει και τόσο δύσκολο έργο στην περίπτωσή της), είτε -όπως έκανε τότε- ματομπούκαλα, φόρμες, ίχνος από make up και γενικώς με φανατική διάθεση να είναι απαρατήρητη.

‘Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ πως δεν είμαι τόσο ευάλωτη όπως ήμουν πριν 3-4 χρόνια. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, έχω σκληραγωγηθεί. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω σταματήσει να κλαίω το ίδιο εύκολα. Αυτό παραμένει το ίδιο’

Προφανώς, όλα αυτά τα χρόνια, η Ευαγγελία έχει κάνει στρατηγικά λάθη. Κυρίως όσον αφορά τον τρόπο που έχει χειριστεί την δημοσιοποίηση των εκάστοτε σχέσεών της. Ενώ ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στο πόσο απρόσμενα άσχημα τις έχουν φερθεί, όπως έχουμε καταλάβει από τα συμφραζόμενα, κατά καιρούς αυτές οι σχέσεις. Και όχι, δεν αναφέρομαι στο χαστούκι που είπε πρόσφατα στον Αρναούτογλου ότι έφαγε μικρή, όταν είπε στο τότε αγόρι της ότι θα πάει τελικά μονοήμερη.

‘Συνήθως είναι οι άντρες που με κερνάνε ‘πικρό καφέ’. Και μάλιστα χωρίς να το αξίζω. Δεν αναφέρομαι απλά σε κέρατο αλλά σε χειρότερα πράγματα όπως π.χ. να σηκώσει ο άλλος χέρι πάνω σου χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν μιλάω για χαστούκι, αλλά για πιο έντονα πράγματα με σπρωξίματα και άλλα παρόμοια’

Αλλά αυτά της τα συγχωρούμε καθώς αποτελούν μέρος του learning curve, που λέγανε και στο χωριό μου. Η ουσία είναι ότι, τόσο με τον περσινό κύκλο του X-Factor, όσο ακόμη περισσότερο με τον φετινό, η κόρη του ζεύγους διασώστων του ΕΚΑΒ (που δούλευε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Νίκαια πριν κερδίσει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς 2005) έχει κλείσει πολλά στόματα όσων την θεωρούσαν ένα ακόμη μοντέλο που δεν τα λέει. Γιατί πλέον τα λέει. Είναι περισσότερο ο εαυτός της και λιγότερο ένα μανεκέν βιτρίνας.

”Δεν θα σου πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένη, θα σου πω όμως  πως είμαι πολύ ευχαριστημένη επειδή πολύς κόσμος είδε σε μένα κι άλλα πράγματα, πέρα από το κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης. Το τελευταίο, ξέρεις, στοιχειώνει κάθε κορίτσι στον χώρο μας”

Κάτι για το οποίο και οφείλουμε και της λέμε μπράβο. Άλλωστε ποτέ δεν έχουμε χάσει ευκαιρία να την εκθειάσουμε. Συγκεκριμένα την βάλαμε, παρότι μόλις 30, στο Hall of Femme, άρχισε να μας σερβίρει καφεδάκι ή μας έδειχνε ελληνικά βιντεοκλίπ στο MTV. Και προλάβαμε να γράψουμε για εκείνη ακόμη και όταν ανακοινώθηκε ότι θα είναι στον καναπέ του ‘Μες στην καλή χαρά’ δίπλα στη Ναταλία Γερμανού, πριν τελικά αντικατασταθεί από την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Αυτό που δεν ‘συγχωρούμε’ από την διεθνών προδιαγραφών Ευαγγελία (σ.σ. την παρακαλούσαν κάποτε να πάει Γερμανία, αλλά δεν ήθελε να μένει μήνες μακριά από την Ελλάδα) είναι ότι ακόμη δεν μας έχει κάνει πασαρέλα το ιδιαίτερο brand αυτοσαρκαστικού εγκεφαλικού χιούμορ που αποδεδειγμένα διαθέτει, αλλά για κάποιο λόγο κρατάει για προσωπική χρήση. Αυτό που -μαζί με το γέλιο της- αποτελεί και το πιο δυνατό της όπλο.

Ναι, αυτό. Το είπα και το εννοώ. Γιατί το κορμί, που έχει σμιλευτεί μετά από χιλιάδες ώρες προπόνησης στο χορό, το επάγγελμα που πάντοτε ήθελε να κάνει και στο οποίο και κάποια στιγμή στράφηκε όταν τα πράγματα στο μόντελινγκ είχαν στερέψει, είναι κάτι που μπορούν να δουν άλλο. Αλλά δεν αρκεί. Το ξέρει και το ξέρουμε.

Γιατί το μόνο που πραγματικά την εμποδίζει από το να σαρώσει τα πάντα, είναι το γεγονός ότι, στην ούγια της, η Ευαγγελία -που δεν είναι καθόλου σνομπ ή ψηλομύτα, όπως την έχουν κατηγορήσει- παραμένει ένα ντροπαλό κορίτσι. Μια γυναίκα που, όπως διαπίστωσα όταν πρόσφατα την παρατήρησα να μπαίνει σε ένα χωρό, συνεχίζει να αισθάνεται απίστευτα άβολα με το γεγονός ότι βλέπει τα βλέμματα να στρέφονται πάνω της. Συνεχίζει να θέλει να περνά απαρατήρητη.

Όταν συνειδητοποιήσει ότι αυτό ποτέ δεν θα συμβεί, καθώς ότι αξίζει να είναι εδώ (και ότι δεν δουλεύει τυχαία 12 χρόνια non stop μπροστά στην κάμερα), τα πάντα θα της έρθουν πιο εύκολα.