HOT RIGHT NOW

Οι Eλληνίδες του Game of Thrones

Ποια από τα δικά μας κορίτσια θα μπορούσαν να μπουν στη θέση των Daenerys, Cersei, Margaery & ΣΙΑ;

H συμμετοχή της δίμετρης Τρικαλινής γαλανομάτας Xena Avramidis στο Game of Thrones, ως μια από τις πόρνες του Littlefinger στο όργιο με τον πρίγκιπα, μας έκανε να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε αν o casting director του GOT ήταν Έλληνας. Και μάλιστα τόσο Έλληνας που επέλεγε μόνο συμπατριώτισσές του για όλους τους γυναικείους ρόλους της σειράς.

(Να πούμε εδώ ότι και αύριο Τρίτη, σας περιμένουμε στις 11 το βράδυ για ένα live chat για το 6ο επεισόδιο της σειράς)

Η Μαρία Ναυπλιώτου ως Melisandre

Η πιο αυτονόητη επιλογή από όλες. Γιατί μόνο η πρώην πρωθιερέα των Ολυμπιακών Αγώνων θα μπορούσε να χειριστεί άνετα αυτό το δύσκολο ρόλο. Μια επιβλητική δηλαδή και αρχοντική γυναίκα που κάνει βασιλιάδες να υποκύπτουν στη θέλησή της και εκπέμπει, εφόσον το επιθυμεί, την απαραίτητη δόση διαστροφής και μυστικισμού. Άσε που, αν μας το ζητούσε, με χαρά θα την αφήναμε να μας ρουφήξει το αίμα.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ως Ygritte

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι και οι δυο κοκκινομάλλες. Εκείνο που μας έκανε να επιλέξουμε τελικά την Πηνελόπη από π.χ. την -εξίσου Αμαζόνα- Κατερίνα Στικούδη, είναι ακριβώς το αδάμαστο πνεύμα της. Επίσης το γεγονός ότι πολύ χαλαρά την φανταζόμαστε να μας γεμίζει με βέλη σε περίπτωση που την προδώσουμε ποτέ.

H Βασιλική Τσεκούρα ως Brienne of Tarth

Θέλξη, Ναταλί Θάνου και Βασιλική Τσεκούρα. Αυτά είναι τα τρια ονόματα που μου ήρθαν στο μυαλό για τον ρόλο της Brienne. Καμία τους δεν είναι άσχημη, αλλά και οι τρεις τους είναι δίμετρες και αθλητικές/γεροδεμένες. Στο τέλος επικράτησε η Βασιλική λόγω αθλητικής προϋπηρεσίας και της αίσθησης που αφήνει ότι, με την κατάλληλη προπόνηση (σε ξιφασκία και τοξοβολία), χαλαρά θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε Χολιγουντιανό action movie.

Η Δούκισσα Νομικού ως Sansa Stark

Η εκθαμβωτική ομορφιά της, ας μην κοροϊδευόμαστε, ωραιότερης Σταρ Ελλάς όλων των εποχών είναι προφανώς ο βασικός λόγος που την επιλέξαμε. Επίσης το ότι και εκείνη εκπέμπει την ίδια αθωότητα και εκείνη είναι το ίδιο στενά δεμένη με την οικογένεια της (ειδικά με τον μπαμπά της) και, κυρίως, ότι, για χάρη της, και εμείς θα σκαρώναμε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να τη γλιτώσουμε από τα νύχια του σαδιστή βασιλιά.

Η Κατερίνα Γερονικολού ως Gilly

Δεν είναι ο πιο πιασάρικος ρόλος της σειράς αλλά, αν υπήρχε η Κατερίνα στο προσκήνιο, τότε η συγκεκριμένη άγρια θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον. Άσε που μια ματιά στις γαλάζιες λίμνες των ματιών της απόφοιτου της νομικής σχολής σίγουρα θα μας έκανε και εμάς να βρούμε το θάρρος να κάνουμε τα πάντα για να την κρατήσουμε ασφαλή.

Η Δήμητρα Ματσούκα ως Shae

Προφανώς και για να παίξει κάποια αυτό τον αρχετυπικό ρόλο (βλέπε πόρνη με χρυσή καρδιά) οφείλει να είναι σέξι. Επίσης όμως πρέπει να εκπέμπει απίστευτο νάζι. Εκείνου του είδους που ‘σμιλεύεται’ μέσω εκτεταμένης σεξουαλικής εμπειρίας. Εκείνου του είδους που κάνει έξυπνους άντρες, όπως ο Tyrion, να χάνουν το φως τους και να επιτρέπουν στον εαυτό τους να κινδυνεύσει θανάσιμα εξαιτίας τους. Και σόρι, αλλά από νάζι, η Δήμητρα άλλο τίποτε.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ως Daenerys

Δύσκολη επιλογή. Προφανώς η Ζέτα διαθέτει τα σωματικά προσόντα για να αναδείνει τον ρόλο εξίσου με την Emilia Clarke. Αλλά δεν το έχω και σίγουρο ότι θα δεχόταν να τσαλακωθεί τόσο πολύ κάνοντας βρώμικο σεξ με ένα βάρβαρο αλογο-αρχηγό. Πάντως, για κάποιο λόγο, με πείθει ότι θα μπορούσε να ηγηθεί μια επανάσταση σκλάβων. Και εννοείται πως οι δράκοι θα την λάτρευαν.

H Τζένη Θεωνά ως Margaery Tyrell

‘Βασανίστηκα’ μέχρι να καταλήξω σε εκείνη καθώς και μου αρέσει υπερβολικά η Natalie Dormer για να φανταστώ κάποια άλλη στη θέση της και δεν έχω δει ποτέ τη Τζένη σε κάτι δραματικό και εποχής ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης. Τελικά πείστηκα. Κυρίως γιατί μου αρέσει ο σύνθετος τρόπος που όντως σκέφτεται η Θεωνά στην πραγματικότητα. Θεωρώ ότι την έχει τη ‘ραδιουργία’ στο αίμα της. Ακόμη και αν, σε πρώτη ανάγνωση, δεν της φαίνεται σχεδόν καθόλου.

Η Παναγιώτα Βλαντή ως Cercei Lannister

Ο πιο δύσκολος ρόλος από όλους. Αιμομίκτρια, δολοπλόκα, αδίστακτη και ματαιόδοξη. Για αυτό και τον ‘καστάραμε’ τελευταίο από όλους. Ίσως η Παναγιώτα να μην είναι εντελώς κατάλληλη. Αλλά πιστεύουμε σε εκείνη. Πιστεύουμε ότι αυτό που μας έδειξε στα Μαύρα Μεσάνυχτα και 4 μπορεί να εξελιχθεί, αν της δοθεί η ευκαιρία, σε κάτι ακόμη πιο σκοτεινό και άρρωστο.