WOMEN

Γυναίκες για (kinky) δέσιμο

Επίσης για 'ελαφρύ' μαστίγωμα και 'βαρύ' πυγοράπισμα.

Όπως και να το δεις, όπως και να το κάνεις, το 50 shades of grey, παρότι τραγικά κακογραμμένο, έφερε (και πάλι) στο mainstream ένα συγκεκριμένο είδος γυναικείων φαντασιώσεων. Και προφανώς έχουν δίκιο οι φεμινιστικές οργανώσεις, οι σινε-κριτικοί και η bdsm κοινότητα που, για διαφορετικούς λόγους, το κράζουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως αφορμή για να εξετάσουμε πως έχει ‘ενσωματώσει’ η pop κουλτούρα την bdsm φιλοσοφία. Πάντα για την πιο λάιτ και illustration εκδοχή της μιλάμε. Γιατί αν μπλέξουμε στα σοβαρά με το ‘άθλημα’, χρειαζόμαστε να αφιερώσουμε το λιγότερο μια εβδομάδα. Επίσης να φέρουμε ένα Γιαπωνέζο ειδικό (λαός με ειδίκευσή στο άθλημα) για να συνδράμει.

Οι VIP φωτογραφήσεις

Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Evan Rachel Wood, που όσο να’ναι την διαστροφή την έχει μέσα της, από το Αμερικάνικο GQ. Πειστική, επειδή εμφανώς το έχει ζήσει.

H αμέσως επόμενη η, επίσης bisexual, Amber Heard από το VS.

Πριν τα μπλέξει με τον Τζόνι φυσικά. Επίσης πειστική.

 

Και η τρίτη, παραδόξως, ο Bruce Willis μετά της συζύγου του, που αποφάσισαν να γιορτάσουν έτσι το γάμο της στις σελίδες του W. Ίσως να του έμεινε κάτι κατάλοιπο από την εμπειρία του με τον Zed στο Pulp Fiction. Ποιος ξέρει.

Ενώ δεν μπορώ να μην πω ένα καλό λόγο για την κοντοπίθαρη αδυναμία μου, Hayden Panettiere, που πάντοτε φωτογραφίζεται έμπειρα και καυτά.

Aν προσθέσουμε στις παραπάνω κάτι έμπειρα δεσίματα που έκανε η γυμνόστηθη Lady Gaga στην Γιαπωνέζικη Vogue και τις ‘ισχύ εν τη ενώσει’ φωτογραφήσεις Katy Perry-Madonna.

Και Kate Moss-Rihanna.

Νομίζω ότι το έχουμε ‘καλύψει’ το θέμα. Πάντα στη λογική του ψευδο-celebrity bondage. Επιπλέον παραδείγματα του οποίου θα βρείτε και στο photostory που ακολουθεί.

Oι πραγματικά kinky φωτογραφήσεις

Εδώ τα πράγματα ‘χοντραίνουν’ γιατί μπαίνουν στο παιχνίδι πιο ΧΧΧ φωτογραφίες, όπως αυτές της Angelina Jolie (από το 1999) που την δείχνουν με tape στο στήθος και ένα λουρί στο λαιμό. Φωτό που ακόμη δεν έχω καταλάβει αν είναι από φωτογράφηση ή από την prive συλλογή της.

Tης διαβόητης topless φωτογράφησης της Cameron Diaz, με ελαφρώς bdsm concept, από το 1992. Εδώ το backstage.

 

Και της δεμένης χειροπόδαρα Milla Jovovich από την εποχή που ήταν ακόμη ανερχόμενο μοντέλο.

Μια εξαιρετικά ‘γενναία’ λήψη. Μια ακόμη ευγενική προσφορά στο είδος δια χειρός της Ellen Von Unwerh.

Μια φωτογράφος που ειδικεύεται στο άθλημα. Συγκεκριμένα στο να κάνει το bdsm glamorous και να πείθει τα supermodel να επιδοθούν, μπροστά στο φακό, σε αυτό.

Αντίστοιχα ικανός είναι και ο Steven Klein, επίσημος φωτογράφος των Jolie-Pitt και κατά πολλούς ο καλύτερος στον κόσμο.

Μόνο που η δική του προσέγγιση είναι περισσότερο κλινική, όπως βλέπεται και στην παρακάτω φωτό της Lara Stone. Η οποία και συχνά πυκνά πρωταγωνιστεί σε τέτοιες φωτογραφήσεις.

Τι συμβαίνει στο Ελλάντα

Όσο και αν έψαξα, δεν κατάφερα να βρω mainstream σκηνές bdsm σε ταινίες και τηλεόραση. Ωστόσο, στα περιοδικά, κάτι έχει γίνει. Κυρίως από την Σάσα Μπάστα που και εμφανίστηκε με χειροπέδες στο εξώφυλλο του Max.

Kαι αντέγραψε πειστικά τα σαδομαζό της Madonna για μια σπέσιαλ φωτογράφηση της στο Nitro.

Eνώ από παλιότερα, βλέπε πίσω στα 90s, θυμάμαι μια χαρακτηριστική bondage φωτογράφηση των αδελφών Λυκούδη. Και πάλι για το Max νομίζω. Προχώ για την εποχή, δεν μπορείς να πεις.

Αν και η καλύτερη σχετικά φωτογραφία Ελληνίδας επώνυμης είναι με διαφορά η παρακάτω της Νίκης Κάρτσωνα από το Nitro, σε μια από τις πρώτες φωτογραφήσεις την εποχή που από πρωταθλήτρια ρυθμικής έγινε μοντέλο. Μπράβο της που την έκανε. Και μπράβο μας που την θυμόμαστε.

Ένα πυγοράπισμα για το τέλος

Αυτό που αξίζει κατά πολλούς η συγγραφέας του 50 shades of grey. Με την κανονική, όχι την σεξουαλική έννοια του όρου. Έτσι για να κλείσουμε τον κύκλο. Μια ειδική κατηγορία που πάντα ξυπνάει στο αντρικό μυαλό πρόστυχα πράγματα.

Εδώ και πάλι αξίζει ένα εύγε στην Ellen Von Unwerth που έβαλε τον Αη-Βασίλη να σηκώσει χέρι στην Ana Beatriz Barros. Μια μόνο από τις σχετικές φωτό στις οποίες είναι ηθικός αυτουργός.

Και, φυσικά, στα κορίτσια του Community που βρήκαν ένα έξυπνο τρόπο να χρησιμοποιήσουν μια ρακέτα του ping pong στην φωτογράφηση τους στο GQ. Ότι πιο kinky πάνω στο είδος έχει δημοσιευτεί σε mainstream περιοδικό.

Αν και εδώ μάστορας ήταν και παραμένει ο δημιουργός του Weeds.

 

Ο οποίος έχει αποδείξει το ‘ταλέντο’ του όχι σε μόνο σε μια, αλλά σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

 

Ένα μικρό preview από το κινηματογραφικο-τηλεοπτικό bdsm αφιέρωμα που έχουμε στα σκαριά για την επόμενη εβδομάδα.Γυναίκες για (kinky) δέσιμο