WOMEN

Η Γκιζέλ και άλλες 37 γοργόνες που βράχηκαν για σένα

Καλοκαίρι χωρίς υγρή φωτογράφηση δεν νοείται. Επιλέξαμε εκείνες που θα σε κάνουν να ιδρώσεις.

Παίρνετε μια σέξι γυναίκα, την βουτάτε στο νερό, αφήνετε μαλλιά, μαγιό και ρούχα να κολλήσουν πάνω της, κάντε κλικ και μετά πηγαίνετε τυπογραφείο για εκτύπωση. Ακούγεται εύκολο στην θεωρία, αλλά στην πράξη όλο και κάτι πάει στραβά. Το μοντέλο έχει μουλιάσει, η στιλίστρια γκρινιάζει να μην βραχούν τα ρούχα και πάντα βρίσκεται ένας γραφικός λουόμενος (ή μια εκδικητική τσούχτρα) αποφασισμένη να χαλάσει την λήψη. Ακολουθούν οι περιπτώσεις που όλα πήγαν καλά.

Πριν ξεκινήσουμε, ας απολαύσουμε ένα χορταστικό photostory-μεζεδάκι στο τσιμπούσι που ακολουθεί

Η Γκιζέλ και άλλες 37 που βράχηκαν για σένα 

Και μετά ας αποτίσουμε βρεγμένο φόρο τιμής στο ελληνικό καλοκαίρι και τα κορίτσια του. Συγκεκριμένα

Στα κορίτσια του Sports Illustrated

Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα βρίσκονταν εδώ, αφού η δουλειά τους ουσιαστικά είναι να φοράνε μπικίνι και να παίζουν με τα κύματα. Για αυτό και χρειάστηκε να κάνουμε πολύ αυστηρή επιλογή πριν καταλήξουμε στις δυο αγαπημένες μας, την ‘νυν’ Alessandra Ambrosio και την ‘πρωήν’ Heidi Klum.

Στις Ελληνίδες Playmate

Για κάποιο ακατανόητο λόγο, το ελληνικό Playboy είναι το περιοδικό με την μεγαλύτερη παράδοση σε φωτογραφήσεις σε πισίνες πολυτελών ξενοδοχείων ανά την επικράτεια, από τις οποίες και επιλέξαμε αυτή της Έφη Κυριακού.

 

Ενώ η θέα της Κάτιας Δέδε να μπαίνει στην θάλασσα θεωρώ ότι συμπυκνώνει την ‘στάσου μύγδαλα’ ουσία του ελληνικού καλοκαιριού.

Στην Laetitia Casta

Αν μια εικόνα είναι 1.000 λέξεις, τότε για την συγκεκριμένη -που αποτελεί τμήμα μιας έκθεσης φωτογραφίας- μπορούν πραγματικά να γραφτούν τόμοι. Ο τέλειος συνδυασμός υψηλής αισθητικής και κάργα ερωτισμού.

Στην πόζα ‘σε κοιτάζω γυμνή από την πισίνα’

Ενναλακτικά γνωστή ως και ‘έλα, βούτα, το νερό είναι υπέροχο’ ενδείκνυται για εκείνες τις ευλογημένες στιγμές που έχεις πρόχειρη μια γυναίκα με συγκλονιστικά ωραίο πρόσωπο. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση της 19χρονης Cameron Diaz και της Olivia Wilde αντίστοιχα.

 

Στην ‘αλητεία’ της Χριστίνας Μουστάκα

Μια ολόκληρη μέρα χρειάστηκε να περάσει στην παραλία των Λεγραινών το Χριστινάκι για να βγουν οι λήψεις στην τελευταία της αυτή σέξι φωτογράφηση (τον περασμένο Ιούλιο στο Nitro). Εκεί που κατάλαβα (ναι, ήμουν παρων) ότι η κοπέλα είναι γεννημένη για να φοράει μαγιό και να τσαλαβουτάει στην θάλασσα. Beach bum, που λέγανε και στο χωριό μου.

Και για όποιον αμφιβάλλει υπενθυμίζω την άλλη της φωτογράφηση, εκείνη ως δύτης στο Esquire, από την οποία και ξεκίνησε η ανοδική της πορεία.

 

Στην μάνικα ως φωτογραφικό prop

Όπως και σε οτιδήποτε άλλο σε αυτήν την ζωή, έχει σημασία ποιος κρατάει  την κάμερα και τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει με αυτή. Γιατί αν πρόκειται για την Charlize Theron το αποτέλεσμα νομοτελειακά θα είναι κλασάτο.

 

Αν όμως μανικο-κράτορας είναι ο Terry Richardson (και ‘παρτενέρ’ του στο έγκλημα η Sasha Grey) το αποτέλεσμα είναι η πιο πρόστυχα καλλιτεχνική πόζα που έχουμε συμπεριλάβει στο θέμα. Ίσως και σε οποιαδήποτε θέμα του ΟΝΕΜΑΝ.

 

Στην αλλαγή φρουράς sex symbol

Είναι πολύ νωρίς για να ισχυρισθείς ότι οποιαδήποτε λήψη μοντέλας μετά το 2004 δικαιούται να θεωρείται κλασική, στην λογική του εξωφύλλου με την Ματσούκα καλυμμένη σοκολάτα. Αλλά είναι σχεδόν δεδομένο ότι η Κατερίνα Σκουρλή έχει το ταλέντο να γράψει ιστορία στις σέξι φωτογραφήσεις παραλίας. Όπως ακριβώς στα 90s η Ελίνα Καντζά.

 

Στην επικράτηση της Jolie σε ένα ακόμη πεδίο μάχης

Η Annie Leibovitz πήρε την Aniston από το χέρι, την έσπρωξε κάτω από ένα καταρράκτη και της χάρισε την πιο σέξι πόζα της ζωής της.

Η οποία όμως και πάλι δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη της Jolie (από τον δικό της κοληττό φωτογράφο, τον Steven Meisel) σε μια μπανίερα.  Με άλλα λόγια, στράφι πήγε ο καταρράκτης.

 

Στον επαγγελματισμό της Κατερίνας Στικούδη

Δεν υπήρχε κανένας λόγος για το πουκάμισο της Κατερίνας να είναι τόσο ανοιχτό και τόσο βρεγμένο. Δεν το είχε συμφωνήσει από πριν και κανένας δεν θα την κατηγορούσε αν αρνιόταν να το κάνει. Ειδικά από την στιγμή που ήταν έντεκα το βράδυ και είχε ήδη κλείσει ένα φουλ 12ώρο μέσα στην σουίτα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Αλλά η Θεσσαλονικιά, πάνω από όλα, είναι σπαθί στις εξηγήσεις της.

 

Στην διπλή αφορμή που μας έδωσαν Upton και Στεφανίδη

Η πρώτη στήθηκε μπροστά στο φακό του Terry Richardson για το GQ και τον άφησε να την καταγράψει πιο βρεγμένη και από ψάρι. Η δεύτερη έκανε το ίδιο για χάρη ενός Ιταλού φωτογράφου, με τον οποίο πέρασε και μια νύχτα στον Άγιο Δομίνικο. Τι άλλο μένει να ειπωθεί, πέρα από το να τις ευχαριστούμε για την έμπνευση.

 

Στον υγρό βιρτουόζο Terry Richardson

Κοιτάζοντας προσεκτικά το σύνολο της δουλειάς του –όπως αναγκάστηκα να κάνω ψάχνοντας φωτογραφίες-διαπιστώνει κανείς πόσο πολύ του αρέσει να συνδυάζει νερό +ωραίες γυναίκες. Όπως έχει ήδη αποδείξει σε αυτή την λίστα τόσο με την Sasha Grey, όσο και με την Kate Upton. Και αν υπάρχει κάποιος που δεν πείθεται για την τεχνική του, ας απευθυνθεί στις Jessica Alba και Megan Fox (και οι δυο δικές του φωτογραφίες) που ακολουθούν.