WOMEN

Η Μακεδονία είναι και ελληνική και σέξι

Γιατί εμείς ποτέ δεν ξεχνάμε, εκείνες που ξέρουν πως (ως αντρικό φύλο) να μας τιμάνε και να μας γλεντάνε.

Στα πλαίσια της επιχείρησης Καλλο-κράτης, ενός φιλόδοξου project με στόχο την ‘χαρτογράφηση’ της ελληνικής ομορφιάς ανά περιφέρειες, έχουμε ήδη κάνει στάση σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Πειραιά, Δυτική Ελλάδα, νησιά Ιονίου και σε δυτικά και βόρεια προάστια Αθηνών. Ώρα για τις ‘βόρειες’ να μας θαμπώσουν με τα κάλλη τους.

Από τραγουδίστριες τα πάμε άριστα

Το ξέρω ότι η Δέσποινα Βανδή είναι από την Καβάλα . Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που την είδαμε με αυτό τον τρόπο.

Επίσης δεν ξεχνώ ότι η Μελίνα Ασλανίδου μεγάλωσε στην Παραλίμνη Γιαννιτσών (όταν επέστρεψε με την οικογένειά της από την Στουτγάρδη όπου μεγάλωσε). Αλλά και πάλι το σέξι δεν είναι καθόλου το δυνατό της σημείο.

Για αυτό, στα ‘κιτάπια’ μας, το μεγαλύτερο όνομα σε αυτή την κατηγορία είναι η γεννημένη στη Βέροια (για την ακρίβεια σε ένα χωριό λίγο έξω) Χριστίνα Κολέτσα. Εκεί που μεγάλωσε ως τα 16 της πριν την κάνει -κυριολεκτικά με ένα δισάκι στον ώμο- για την Θεσσαλονίκη. Ένα πραγματικά εξαίσιο δείγμα Μακεδονικής ομορφιάς.

Στην κατηγορία αυτή οφείλουμε επίσης να συμπεριλάβουμε την Μαρία Καρλάκη εκ Δράμας. Η οποία, ανά τακτά διαστήματα, μας έχει δώσει αρκετές χαρές.

Άντε και την Μαρία Ιωαννίδου η οποιά, παρόλο που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στο Κιλκίς.

Ενώ αυτή που δεν ήξερα καθόλου και βρήκα στο ψάξιμο είναι η Έφη Χατζή από την Καστορία με το ωραίο πλατύ χαμόγελο και το καλογυμνασμένο κορμί.

Από τηλεπαρουσιάστριες τα πάμε ακόμη καλύτερα

Αν μου έλεγαν να επιλέξω μόνο μια γυναίκα ως παράδειγμα Μακεδονικής ομορφιάς, αυτή θα ήταν η Φαίη Σκορδά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι στο πρόσωπό της με παραπέμπει προς εκεί, στα ψηλά. Και ναι, δεν ντρέπομαι να παραδεχθώ ότι πολύ θα ήθελα να ήμουν παρών στο άδειο γήπεδο στίβου, κοντά στο πατρικό της στο Κιλκίς, όπου πήγαινε στα 18 της και έκανε μόνη της rollerblades. Απίστευτο κορμί.

Μάλλον θα βάζουν κάτι στο νερό στην συγκεκριμένη πόλη. Λογικό αν σκεφτείς ότι από το Κιλκίς προέρχεται και η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η οποία σόρι, αλλά, προσωπικά, πολύ μου αρέσει. Τόσο πριν 20 χρόνια, που είχε πρωτοσκάσει μύτη, όσο και τώρα. Άλλωστε ψιλο-ίδια έχει παραμείνει.

Επίσης από την Μακεδονία (συγκεκριμένα την Αλεξάνδρα Ημαθίας) μας έρχεται και η Όλγα Λαφαζάνη. Η’, αλλιώς, η Ελληνίδα με το ωραίοτερο και μεγαλύτερο φυσικό στήθος από την εποχή που η Βάνα Μπάρμπα αποφάσισε να φύγει από τα Γιάννενα για να αποφύγει το προξενιό με ένα χοντρό μεσήλικα.

Και αν θέλετε να χοντρύνουμε το παιχνίδι εντελώς, πετάμε στην εξίσωση και την Λάουρα Νάργες η οποία μπορεί να μεγάλωσε στη Γερμανία, αλλά κάθε καλοκαίρι ερχόταν να δει τον παππού τους στο Λιθότοπο Σερρών.

Στις ηθοποιούς και τα μοντέλα έχουμε σοβαρό πρόβλημα

Ή δεν υπάρχουν ή εγώ δεν κατάφερα να τις εντοπίσω. Για την ακρίβεια εντός της λίστας μόνο την Μάγδα Πένσου αισθάνομαι άνετα να συμπεριλάβω.

Εξίσου μεγάλο πρόβλημα έχουμε και στα μοντέλα, καθώς η μόνη που μας έχει προκύψει από αυτά τα μέρη η Άντζυ Καραντώνη που μεγάλωσε δίπλα στην λίμνη Κερκίνη. Εξαιρετικό μοντέλο πασαρέλας, με θητεία σε Ιταλία. Επίσης κορίτσι με μυαλό, καθώς αυτή την περίοδο τελειώνει τη σχολή εφαροσμένης πληροφορικής στο Ηράκλειο.

Ενώ εδώ μπαίνει και η εκ Σερρών Νάνα Ταπάσκου, πρώην Playmate και τραγουδίστρια, με ύψος 1,80, που ήρθε στην επικαιρότητα ξανά λόγω της συμμετοχής της στην Χρυσή Αυγή.

Η ωραιότερη όλων

Είναι μεγάλο κρίμα που η Παναγιώτα Τσακίρη, γέννημα θρέμμα Δράμας, μόνιμη πρωταθλήτρια διάθλου (αυτό που κάνεις σκι αντοχής και μετά σταματάς και πυροβολείς) και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους πρόσφατους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχει κάνει περισσότερες φωτογραφήσεις. Γιατί πρόκειται με διαφορά για μια από τις ομορφότερες Ελληνίδες (επιπέδου Δούκισσας Νομικού, για να συννενοούμαστε) που έχουν σκάσει μύτη την τελευταία δεκαετία. Και μάλιστα με ποσοστό λίπους γύρω στο 7% και υπέροχα -ένεκα του σκληρού αθλήματος που κάνει- πόδια. Αψεγάδιαστη. Εξαίσια. Και εγκληματικά ‘υποφωτισμένη’.

Ενώ, για την ιστορία, να αναφέρουμε πως από τη Μακεδονία (συγκεκριμένα τα Γρεβενά) είναι και η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Μορφούλα Ντόνα που είδαμε φέτος στο Dancing.

*Είναι δεδομένο ότι κάποιες ‘αυτόχθονες’ καλλονές μας έχουν ξεφύγει. Κάθε βοήθεια στο να κάνουμε την λίστα ακόμη πιο πλήρης, εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτη.