WOMEN

H μάνα μου ήταν Playmate: Καυτά γονίδια δεύτερης γενιάς

Ένα αφιέρωμα στα κορίτσια που πήραν τις χάρες των μαμάδων τους και μας γέμισαν χαρά.

Tη δικιά μου μάνα την λένε Φιλιώ, είναι πάνω από 75, μένει στην Καλλιθέα και δεν έχει καμία σχέση με Playmate. Άρα, ας ξεκαθαρίσουμε εξαρχής πως το συγκεκριμένο αφιέρωμα, δυστυχώς, δεν έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Αν και σου υπόσχομαι ότι, αν ποτέ αυτό συμβεί με την κόρη κάποιας Ελληνίδας Playmate, θα είμαστε οι πρώτοι που θα της ζητήσουμε να μας γράψει για την συγκεκριμένη εμπειρία.

Κάτι που, χρονικά, απέχει τουλάχιστον μια δεκαετία να συμβεί. Εκτός και αν ρίξουμε νερό στο κρασί μας και υπολογίσουμε στην εξίσωση κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά από γυναίκες που έχουν γενικά κάνει κάποτε σέξι φωτογράφηση.

Όπως η πολυτάλαντη (βλέπε ηθοποιός και τραγουδίστρια) Κόνι Μεταξά, κόρη του ΛΕ ΠΑ και της χορεύτριας Ζωζώς Μεταξά, που του δίνει και σεξο-καταλαβαίνει στο ελληνικό instagram.

Η ευλύγιστη Σοφίνα Λαζαράκη (επίσης χορεύτρια και ηθοποιός), κόρη της Μάιρης Μηλιαρέση (αν και η Μαίρη, δυστυχώς, ποτέ δεν φωτογραφήθηκε σέξι) που πρωταγωνιστεί φέτος στο Παρθένα Ζωή.

Η 21χρονη Αμαλία Κωστοπούλου, η φοιτήτρια στην Καλιφόρνια -και μοντέλο- κόρη του Πέτρου και της Τζένης Μπαλατσινού.

Και, στο ντεμπούτο της εδώ, η 20χρονη Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, η μοναχοκόρη της Ίνας Λαζοπούλου, που μόνο απαρατήρητη δεν περνά.

Οι ωραιότερες δηλαδή συνολικά κόρες επωνύμων εκεί έξω μαζί με 2-3 ακόμη που δεν τις αναφέρουμε καν, αν και σαφώς το αξίζουν, μέχρι να σβήσουν την τούρτα στα 18α γενέθλιά τους.

Μέχρι, ωστόσο, αυτό να συμβεί, να βρεθεί δηλαδή όντως κόρη Ελληνίδας Playmate, θα αναζητήσουμε να δικαιολογήσουμε το πιασάρικο του τίτλου αλλιώς και αλλιώτικα. Μιλώντας δηλαδή για όλες εκείνες στο εξωτερικό που ακολούθησαν το σέξι μονοπάτι των μανάδων τους.

Πάντα με αφορμή την Sailor Brinkley Cook, την 19χρονη κόρη της Christie Brinkley, του αρχετυπικού μοντέλου των ’80s (και εξωφύλλο στο Sports Illustrated οχτώ φορές το διάστημα 1975-2004 και τρεις φορές συνεχόμενα το 1979-1981- κάτι που αποτελεί ρεκόρ).

Η Sailor που λες, φέτος έγινε το πρώτο 2ης γενιάς μοντέλο, από τα 835 συνολικά που έχουν φιγουράρει στο SI από το 1964 που ξεκίνησε το ιερό έργο του.

Ένα πραγματικό επίτευγμα που έρχεται ένα χρόνο μετά την ειδική φωτογράφηση που είχε κάνει μαζί με την αγέραστη 64χρονη μαμά και την 31χρονη αδελφή της Joel.

Το εννοώ. Δεν κάνω πλάκα. Είναι ορόσημο αυτό που κατάφερε η Sailor. Εντάξει, δεν είναι ότι βρήκε το φάρμακο κατά του καρκίνου, αλλά η όλη φάση μάνα-κόρη ανέκαθεν έκανε κλικ στον αντρικό ψυχισμό.

Φαντάσου δηλαδή τι έχει να συμβεί (βλέπε πόσο γέροι θα αισθανθούμε) όταν τα παιδιά των κοριτσιών της Victoria’s Secret ανεβούν στην πασαρέλα.

Αν και πιο supermodel εκδοχή του ‘σέξι 2ης γενιάς’ είναι αναμφίβολα η 32χρονη Άγγελος της Βικτόρια (και μοντέλο του Sports Illustrated) Lily Aldridge.

Εκείνη δηλαδή που ανακάλυψε ότι η μαμά της, η Laura Lyons, ήταν Playmate του Playboy πίσω στον Φεβρουάριο του 1976.

Ανέβηκα στο στούντιο του πατέρα μου και βρήκα ένα παλιό τεύχος του Playboy. Οπότε το πήρα, κατέβηκα τρέχοντας στην μητέρα μου και της είπα ‘Κοίτα, ο μπαμπάς σε απατά’. Που να φανταστώ ότι μέσα ήταν εκείνη.

Η Lily μάλιστα και η μητέρα της ενώνουν αρμονικά αυτούς τους δυο κόσμους, των supermodel και των Playmate.

Το ίδιο που συμβαίνει με την περίπτωση της uber-groupie Βebe Buell (βλέπε Mick Jagger, Iggy Pop, David Bowie, Elvis Costello, Jimmy Page και Steven Tyler), Playmate Νοεμβρίου 1974, κόρη της οποίας είναι η Liv Tyler.

Tης ακόμη μεγαλύτερης groupie, Jerry Hall (πρώην σύζυγος του Mick Jagger και μητέρα των παιδιών του), μια από τις κόρες της οποίας, η Lizzie, ακολούθησε ευθαρσώς τα βήματά της.

Kαι της λαχταριστής Lisa Bonet του Lenny Kravitz που πόζαρε για το Playboy στα ‘Angel Heart- ντουζένια της,  με την εξίσου wild child κόρη της, Zoe Kravitz, να προτιμά το GQ και το Flaunt για να μας δείξει τα κάλλη της.

Για την ιστορία οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η πρώτη μάνα και κόρη που υπήρξαν Playmate ήταν η Carol Eden (Δεκέμβριος 1960) και Simone Eden (Φεβρουάριος 1989).

Με την ένδοξη -αλλά σπάνια- συνέχεια να γράφεται με τις Gale Olson (Αύγουστος 1968) και Crystal McCahill (Μάιος 2009).

Mια πάλαι ποτέ Playmate και νυν μοντέλο και brand ambassador που τιμά με το παραπάνω την γονική κληρονομιά της και τις ώρες που έφαγε η μητέρα της με το να την τρέχει δεξιά και αριστερά στα καλλιστεία από τότε που ήταν πιτσιρίκα. (Δείτε την εδώ ανάμεσα στον Χέφνερ και τον Μπιλ Κόσμπι). 

Tέλος υπενθυμίζουμε ότι -παρότι όχι Playmate- για το Playboy έχει φωτογραφηθεί η Susan Sarandon (αλλά δυστυχώς όχι η κόρη της, Eva Amurri Martino του Californication, με το εξίσου πληθωρικό φυσικό μπούστο).

Το ίδιο ακριβώς που συνέβη, επίσης δυστυχώς, με την Melanie Griffith και την ’50 shades of grey’ κόρη της, Dakota Johnson.

Αν και πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Kim Basinger, οι γυμνές φωτογραφήσεις της οποίας στο Playboy έχουν αφήσει εποχή.

Παρότι η δική της κόρη, η δίμετρη Ireland Baldwin, το προχώρησε το θέμα πολύ παραπάνω με μια εξαιρετική φωτογράφηση στο Treats που πραγματικά μας συγκίνησε.

Την ακριβώς αντίστροφη δηλαδή πορεία με την Patti Hansen, επίσης θρυλικό μοντέλο και νυν και αεί σύζυγος του Keith Richards.

Γιατί μπορεί η ίδια να μην φωτογραφήθηκε ποτέ στο Playboy, αλλά το έπραξε μια χαρά η κόρη της, Alexandra, για την Γαλλική εκδοχή του.

Προσοχή. Εδώ μιλάμε για Playmate. Όχι απλώς για σέξι φωτογραφήσεις, γιατί τότε θα έπρεπε να αναφέρουμε για άλλη μια φορά χιλιοειπωμένες περιπτώσεις όπως των Kate Beckinsale-μάνα + Lillly Sheen-κόρη, Vanessa Paradis-μάνα + Lily-Rose Depp-κόρη, Goldie Hawn-μάνα+ Kate Hudson-κόρη, Robin Wright-μάνα+ Dylan Penn-κόρη, Yasmin Le Bon+ Amber Le Bon, Yolanda Hadid-μάνα και Bella + Gigi Hadid-κόρη και, τέλος, Jennifer Flavin-μάνα και Sistine Stallone-κόρη.