WOMEN

Το ρόστερ του φετινού Sports Illustrated προκαλεί εγκαύματα

Το καλύτερο Swimsuit Edition των τελευταίων ετών αποτελεί έναν ύμνο στις καμπύλες και τη διαφορετικότητα.

Αφιερωμένο στο body diversity είναι το φετινό swimsuit edition του SI. Με άλλα λόγια περιλαμβάνει υπέροχες γυναίκες, όλων των ηλικιών, μεγεθών και επαγγελμάτων (από σχεδιάστριες, φωτογράφους και ακτιβίστριες, μέχρι Ολυμπιονίκες). Πάντα με κοινό γνώρισμα ότι είναι φουλ δυναμικές.

Ένας ευγενής σκοπός τον οποίο και φυσικά και υποστηρίζουμε. Ειδικά από τη στιγμή που τον εκπροσωπεί η Kate Upton (εκείνη που, κακά τα ψέματα, έχει πετύχει τα λιγότερα από τις υπόλοιπες) σε τρεις ημίγυμνες εκδοχές.

Σκέψου ότι και η ίδια, που αυτή είναι η τρίτη φορά που βρίσκεται στο εξώφυλλο (μετά το 2012 και 2013), δηλώνει πως αντιμετώπισε το θέμα εντελώς διαφορετικά.

”Το θέμα δεν ήταν να μπορώ να χωρέσω σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος φορέματος, αλλά το να βρω ποιο είναι το ιδανικό σώμα για μένα. Επίσης παίρνω πολύ σοβαρά το να είμαι πρότυπο στο θέμα του body image. Το να μπορώ να πω σε ένα νεαρό κορίτσι ότι ‘Δεν χρειάζεται να είσαι σαν και εμένα, αλλά να είσαι σαν και εσένα”

Δεν ξέρω αν το κορίτσι τα εννοεί ή έπρεπε να τα πει στα πλαίσια του γενικότερου concept. Η ουσία, πάντως, είναι ότι οι καμπύλες της συνεχίζουν να ξεχειλίζουν. Δεν τις χωράει το μαγιό. Κανένα μαγιό.

Αυτή τη φορά, βέβαια, είχε και πολύ ‘βοήθεια’. Ξεκινώντας από την Ashley Graham, τo πιο διάσημο plus size μοντέλο του πλανήτη και η πρώτη που -πέρυσι- έγινε εξώφυλλο στο Sports Illustrated. Η 28χρονη όχι μόνο φωτογραφήθηκε η ίδια στα Fiji, όπως και η Kate. Αλλά έκανε  και 2η φωτογράφηση -στα πλαίσια ειδικού ενθέτου- δίπλα σε ‘κοινές θνητές’ από το Puerto Rico.

Συνεχίζοντας με τη  μεγάλη ‘ανταγωνίστριά’ της, Αυστραλέζα Robyn Lawley (plus size μοντέλο, σχεδιάστρια μόδας, φωτογράφος και μητέρα), που φωτογραφήθηκε στη Μάλτα.

 

Καθώς επίσης την εσαεί αγαπημένη μας (και γκουρού επί των γαστρονομικών) Chrissy Teigen σε ένα επικό comeback στις σελίδες του περιοδικού του οποίου κάποτε υπήρξε εξώφυλλο.

 

Τόσο επειδή έχει χρόνια να φωτογραφηθεί με μαγιό όσο και για το ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίζεται έτσι ως μαμά.

Ενώ πρώην plus size μοντέλο (το πρώτο του Calvin Klein) υπήρξε και η Αμερικανίδα Myla Dalbesio (μοντέλο και φωτογράφος) που και είναι φουλ στις καμπύλες και ξεχώρισε από τις υπόλοιπες 6 φετινές rookies εξαιτίας ενός φεμινιστικού άρθρου που πόσταρε.

Τέλος πληθωρική (ειδικά στο στήθος) είναι και η πανέμορφη μπουκλωτή Ολλανδέζα WAG Rose Bertram, την εκτίμησή μας για την οποία έχουμε ήδη εκφράσει.

 

Τα cover girls που επέστρεψαν δυναμικά

Πέρα από τις Kate Upton, Ashley Graham και Crissy Teigen, που αναφέραμε ήδη, στο φετινό ρόστερ του SI βρίσκουμε επίσης την πρώην cover girl Nina Agdal. H 24χρονη Δανέζα του DiCaprio φωτογραφίζεται όπως της αρέσει, φορώντας σχεδόν τίποτα, στο Μεξικό.

Κάτι που, σε συνδυασμό με την πρόσφατη φωτογράφηση της για το Αμερικάνικο Maxim, μας επιβεβαιώνει ότι δικαίως την είχαμε πάντοτε σε εκτίμηση.

Ενώ στις συνήθεις ύποπτες των τελευταίων χρόνων συνυπολογίζουμε την ανυπέρβλητη Hannah Davis από τις Παρθένες Νήσους στην 5η της εμφάνιση στο SI.

 

Μόνο που, αυτή που θα μπορούσε να είναι και δίδυμη αδελφή της Δούκισσας Νομικού, φέτος φωτογραφίζεται ως Hannah Jetter -αφού παντρεύτηκε στο εν τω μεταξύ των θρύλο των New York Yankees, Derek Jeter. Kαι μάλιστα λίγες μόνο εβδομάδες αφού έμαθε ότι είναι έγκυος. 

Τέλος πολλάκις cover girl υπήρξε και η 63χρονη Christie Brinkley, ίσως η ωραιότερη +50 γυναίκα στον κόσμο, που παραδίδει την σκυτάλη στις δυο της κόρες (Alexa Ray Joel -κόρη του Billy Joel- και Sailor Brinkley Cook) μαζί με τις οποίες και φωτογραφήθηκε.

 

Οι rookies που κάνουν τη διαφορά

Δυο ήταν τα τρανταχτά new entries στο ‘στάβλο’ του Swimsuit Edition. Εκείνες δηλαδή που ξέρουμε από αλλού και ήταν καιρός να δούμε και εδώ. Συγκεκριμένα η 25χρονη Βραζιλιάνα Lais Riberio.

Ένα εκθαμβωτικό πλάσμα που, ένα χρόνο μετά την ανακήρυξή της ως Άγγελος της Βικτόρια, βρήκε τη θέση της και εδώ.

Και η βετεράνος -παρότι είναι μόλις 21 ετών- Σουηδέζα Kelly Gale που έχει περπατήσει, μεταξύ άλλων, στο σόου της Victoria’s Secret.

Αν και, τελικά, ο περιζήτητος τίτλος της rookie of the year κατέληξε στην 32χρονη Ιταλίδα Bianca Balti, φοιτήτρια Πληροφορικής και μητέρα δυο παιδιών. Δεν πειράζει, καλοδεχούμενη και ας άργησε.

Τέλος μην ξεχάσουμε να πούμε ένα καλό λόγο για την πίσω πλευρά της Mia Kang από το Hong Kong, που κέρδισε τον διαγωνισμό Swimsuit Model Search το 2016.

Tην πίσω της Ρωσίδας φανατικής του τρεξίματος Vita Sidorkina, που τρώει πάντα βουτυρωμένο ψωμί για πρωινό για να θυμάται την παιδική της ηλικία στην Σιβηρία.

Και την μπροστά της εξωτικής Καλιφορνέζας Danielle Herrington που σταματάει την κίνηση όπου εμφανίζεται. Απίστευτο σώμα, εξαιρετική κίνηση, μια γυναίκα που σίγουρα θα μας απασχολήσει ξανά και ξανά.

danielle 

Oι αγαπημένες μας στο νυν και στο αεί

Ειδική μνεία και οφείλουμε να κάνουμε και όντως κάνουμε στην σταθερά συγκλονιστική, από όποια πλευρά και αν την κοιτάξεις, Barbara Palvin.

 

23 ετών, Ουγγαρέζα και -προφανώς δικαίως- περσινή rookie of the year. Απίστευτο πρόσωπο, υπερφυσικών προσόντων γυναίκα.

Ενώ ιδιαιτέρως τσουρουφλιστή υπήρξε φέτος η 21χρονη Αμερικανίδα Hailey Clauson.

 

Αυτή δηλαδή που έκανε τα χιόνια στην Φιλανδία να λιώσουν όταν πέρασε μια βόλτα από εκεί μαζί με τη δίμετρη Σέρβα Bo Krsmanovic.

Σταθερή αξία αποδείχθηκε, για άλλη μια χρόνια, η fit for fun Samantha Hoopes, που την ξέρουμε από τις διαφημίσεις των Carl Jr’s burgers.

 

Και ψιλο-απογοήτευση η Hannah Ferguson η οποία, μετά τη συγκλονιστική περσινή της πόζα (αυτή που έγραψε στο instagram της ότι ήταν η ανταμοιβή για τα μαθήματα μπαλέτου που έκανε μικρή), φέτος εμφανίστηκε υπερβολικά χλιαρή και γραμμωμένη.

 

Oι πρωταθλήτριες που το τερμάτισαν

Μπορεί το μεγαλύτερο όνομα από την πεντάδα να ήταν αυτό της υπερ-πρωταθλήτριας τένις Serena Williams.

Και εκείνη που ήμασταν βέβαιοι ότι δεν θα μας απογοητεύσει η Δανή συναθλήτρια της Caroline Wozniacki.

Εκείνη με τον ποπό για φίλημα (δες το backstage βίντεο και θα καταλάβεις).

 

Αλλά την καλύτερη λήψη, από τις 5 πρωταθλήτριες που συμμετείχαν φέτος, μας την έδωσε η Αμερικανίδα πολυ-Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Aly Raisman (που φωτογραφήθηκε ταυτόχρονα με την συναθλήτρια της Simone Biles).

 

Και την πιο χαριτωμένη η Καναδή πρωταθλήτρια του τένις (με τις προδιαγραφές μοντέλου) Genie Bouchard.