WOMEN

Οι Αναστασίες της καρδιάς μας

Έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε που η Μυρτώ Αλικάκη 'έβγαλε' εξαιρετικά τα μάτια της και με τον μπαμπά και τον γιο. Και, στην πορεία, το 'κακό' (ή μήπως καλό;) όνομα στο συγκεκριμένο όνομα.

Εννοείται πως το ‘ Στο όνομά σου Αναστασία, κρεμασμένα λες χίλια τάματα, σαν πανάρχαιο φως μες τη νύχτα με τα κλάματα…Τελικά η ζωή τρία γράμματα’ που τραγουδούσε κάποτε η Αρβανιτάκη, είναι το πρώτο που εξακολουθεί να μας έρχεται στο μυαλό.

Εκτός και αν είσαι 10χρονο, οπότε θυμάσαι καλύτερα την Anastasia της Disney. Ή, κουλτουρο-50άρης, οπότε το δικό σου reference είναι το Anastasia με την Ingrid Bergman του 1956.

Βλέπεις μπορεί η Μυρτώ Αλικάκη να της/μας γύρισε από τότε την πλάτη και να έκανε μακροβούτι στο έντεχνο, όμως εμείς ποτέ δεν την ξεπεράσαμε.

Το κυριότερο; Το όνομα Αναστασία, για όλους εμάς, ήταν από τότε και εσαεί συνώνυμο με το Λολίτα.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι, η αμέσως επόμενη Αναστασία που ξύπνησε το ‘ζώο’ μέσα μας ήταν, πίσω στο 2005, η 17χρονη Σάσα Μπάστα.

Θυμίζω την πρώτη φωτογράφηση της, όταν και μας μιλούσε για το πως την ανακάλυψε ο Ηλίας Ταληκριάδης να γλείφει ένα παγωτό στην Ξάνθη.

To 2005 ήταν γενικά μια πολύ καλή στιγμή για το όνομα Αναστασία, όσον αφορά τα ελληνικά πράγματα, αφού τότε στέφθηκε Playmate η Αναστασία Περράκη. Μια, κατά γενική ομολογία, από τις τρεις ωραιότερες όλων των εποχών. Επίσης ένα κορίτσι φουλ στο ήθος (όντως) και στο (εξαίσιο) φυσικό στήθος.

Επίσης, την ίδια χρονιά, έσκασε μύτη και η Ναστάζια Μητροπούλου από τον Γαλατά με τα βαβαβούμ προσόντα. Εκείνα που μας έδειξε σε δεκάδες φωτογραφήσεις. Εκείνα που της έδωσαν τον πολυπόθητο -ειδικά τότε- τίτλο του ‘κοριτσιού του Θέμου’.

 

Πλέον, μια δεκαετία μετά, δεν υπάρχουν πολλές εκεί έξω που δικαιούνται μια θέση στην λίστα. Πόσο μάλλον μια θέση στην καρδιά μας. Πιο ελπιδοφόρα περίπτωση -για ένα πιθανό remake της Αναστασίας- η Αναστασία Παντούση που βλέπουμε στους Συμμαθητές.

Αν και το όνομα Αναστασία, σε διεθνές πλέον level, συνεχίζει να είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, αφού έτσι (Anastasia Steele) λέγεται η πρωταγωνίστρια του ‘50 αποχρώσεις του Γκρι‘ . Nαι, η παρθένα που την αρχίζει στα χαστούκια ο δισεκατομμυριούχος και πολύ της αρέσει.

Ενώ, μιας που καλοκαίριασε, έχει νόημα να αναφέρουμε πως Anastasia (επίθετο Ashley) λέγεται και μια από τις πιο σέξι σέρφερ του πλανήτη, με συχνές πυκνές εμφανίσεις στο Sports Illustrated.

Την λίστα συμπληρώνουν -έτσι, για να μην πει ο αρχισυντάκτης ότι δεν το έχω ψάξει καλά το θέμα και, από τη στεναχώρια, δεν μπορέσω να φάω όσο αρνί θέλω-, από Ελληνίδες, η Αναστασία Δρακά, παρτενέρ του Θεοχάρη Ιωαννίδη στο DWTS5.

Η ‘γιαμι γιαμι’ βασίλισσα του Πατρινού καρναβαλιού, Νάσια Στεφανίδη, 23 ετών και φοιτήτρια Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Η σοκολατένια Ελληνοαιγύπτια χορεύτρια (Αναστασία Γιουσέφ) για την οποία ο ΛΕ ΠΑ , μέγας γνώστης του γυναικείου φύλου, έχει πει ‘Αναστασία, παιδί μου! Ελάφι μου Βασανίσου’

Και, από ξένες, μια Ρωσία topless Dj. Ένα πραγματικά ευγενές επάγγελμα που επιτελεί έργο.

Μια δίμετρη WAG εκ Λευκορωσίας (η Anastacia Kosenkova του Alexander Hleb)

Και, τέλος, μια δίμετρη Ρωσίδα πρωταθλήτρια ΜΜΑ (Anastasia Yankova).

Τι μένει για το τέλος; Ένα videoclip από την Anastasia (όχι, δεν την ξεχάσαμε)

 

Και μια ακόμη έκκληση για remake της Αναστασίας.