WOMEN

Οι καυτές σέρφερ που κάνουν τα κύματα να βράζουν

Γιατί ένα surfer girl εντός οπτικού σου πεδίου κάνει κάθε μέρα να μοιάζει με καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι τους ανήκει. Δικαιωματικά και κατηγορηματικά. Είναι μαυρισμένες, γυμνασμένες, μονίμως χαρούμενες (από την ενδορφίνη που τους προκαλεί το καβάλα στα κύματα) και, οι περισσότερες, μοιάζουν ή είναι μοντέλα.

Προσοχή. Εδώ μιλάμε για εκείνες που όντως ασχολούνται με το άθλημα στα σοβαρά, κατεβαίνουν σε αγώνες και έχουν και καλές επιδόσεις.

Όχι σταρ του Χόλιγουντ που παίρνουν αγκαλιά μια σανίδα του surf αποκλειστικά για τις ανάγκες κάποιας φωτογράφησης, σκηνής ή καμπάνιας.

Ούτε για supermodel, όπως οι Βραζιλιάνες Giselle (που βλέπετε εδώ να εφορμά) και Alessandra Ambrosio, που όντως ασχολούνται, αλλά -δυστυχώς- μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Κάτι που σημαίνει ότι, αν εξαιρέσεις την Έφη Βρακά, πρωταθλήτρια και καλλονή, εξαιρεί και όλες τις Ελληνίδες, τύπου Ευριδίκη Βαλαβάνη, για τις οποίες έχουμε μιλήσει διεξοδικά εδώ.

Οι βεραμάν σεξόβομβες

Μπορεί εμείς να το έχουμε κάνει λύσσα (βλέπε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ) με την Anastasia Ashley του 1,1 εκ. followers, μούσας του Terry Richardson (δες παρακάτω φωτό) και συχνή επισκέπτρια (βλέπε κάθε καλοκαίρι) σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Αλλά πιο σέξι από όλες, αντικειμενικά, είναι η πληθωρική 26χρονη Alana Blanchard, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαβάη και είναι δικαίως σταθερά ψηλά στην κατάταξη. Eπίσης είναι πρώτη όσον αφορά τους σπόνσορες και τον αριθμό followers στο instagram (σχεδόν 2 εκ.).

Οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν να πουν τα καλύτερα για ένα συγκεκριμένο, σχεδόν ‘θρυλικό’, κομμάτι της ανατομίας της. Μαντεύεις ποιο μπορεί να είναι αυτό;

Στο κατόπι της είναι οι επονομαζόμενες και Αυστραλές Kardashian, Ellie-Jean Coffey and Holly-Daze Coffey.

Δυο αγαπημένες αδελφές (παραπάνω είναι, αυτές είναι απλώς οι αθλήτριες), με προδιαγραφές Playmate, που είναι επίσης και surfer παγκοσμίου κλάσης. Εννοείται πως εδώ πρέπει να παίξει ξεχωριστό αφιέρωμα.

 

H συνέχεια περιλαμβάνει 26χρονη Καλιφορνέζα Sage Erickson, με αναλογίες μοντέλου, που είναι δικαίως στο top 15 του αθλήματος όσο και στις hot 100 λίστες των περιοδικών στα οποία συχνά πυκνά εμφανίζεται.

Ο ορισμός του surfer girl, τουλάχιστον όπως το έχει στο μυαλό του κάθε 16άρης έφηβος του πλανήτη που δεν έχει την τύχη να μένει στις ακτές της Καλιφόρνιας.

Καθώς επίσης η ραγδαία ανερχόμενη (στα μάτια του αντρικού κοινού, όχι απαραίτητα στην παγκόσμια κατάταξη) βρετανίδα πρωταθλήτρια Laura Crane, που δουλεύει ως lingerie/ bikini model.

Μια γυναίκα που δεν χορταίνεις να κοιτάζεις, πάνω στο κύμα, κάτω από το κύμα, οπουδήποτε.

Θα ήταν κρίμα να μην πούμε ένα καλό λόγο για την ανερχόμενη Νεουορκέζα Quincy Davis με το απίστευτο σώμα, που οφείλει την καριέρα της στο γεγονός ότι οι δικοί της είχαν εξοχικό στο Πουέρτο Ρίκο.

Και ένα ακόμη καλύτερο (λόγο) για την Αμερικανίδα Bree Kleintop που ξεκίνησε ως surfer αξιώσεων αλλά στην πορεία διαπίστωσε ότι είναι πολύ πιο επικερδές το να το γυρίσει σε μοντέλο και insta star.

Ενώ καλό είναι να θυμάσαι το όνομα της 20χρονης Πορτορικάνας Tia Blanco που έχει ήδη κάνει μια φωτογράφηση στο Playboy και παίζει πολύ δυνατά και στο instagram.

Οι πρωταθλήτριες που δεν φοβούνται το γυμνό

Εν αρχή η -30χρονη πλέον- Anastasia Ashley, η body paint φωτογράφηση της οποίας στο Sports Illustrated έχει αφήσει εποχή. Αν και από τότε έχει φάει ‘κράξιμο’ από πολλές συναθλήτριες της για το ότι έχει βοηθήσει τα μάλα στην μετατροπή των surfers σε sex symbols.

Λιγότερο καταξιωμένη αλλά ‘πιο Καλιφορνέζα πεθαίνεις’ φάση η Erica Hosseini, 30 ετών πλέον, που επίσης -αφού τα εισοδήματα των γυναικών σερφερ δεν τα λες και τα καλύτερα- βγάζει το μεροκάματό της ως μοντέλο (εδώ από μια φωτογράφηση στο περιοδικό Stab).

Και στη δική της περίπτωση, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με την Alana Blanchard, το δίλημμα είναι αν είναι μια καλή surfer που δουλεύει ως μοντέλο ή ένα καλό μοντέλο που δουλεύει ως surfer. Έλα, προσποιήσου ότι σε νοιάζει.

Yπέροχο το πρόσωπο -και όχι μόνο- της 25χρονης πάλαι ποτέ παγκόσμιας πρωταθλήτριας Laura Enever που τιμά τη χώρα της (την Αυστραλία), η οποία επίσης βγάζει μεροκάματο ως brand ambassador (και έχει κάνει και μια faux γυμνή φωτογράφηση για το Stab).

 

Ειδική μνεία στην 26χρονη petite Χαβανέζα Coco Ho, αδελφή του Mason Ho, κόρη του θρύλου Michael Ho και ανιψιά του παγκόσμιου πρωταθλητή Derek Ho, τα αθλητικά επιτεύγματα της οποίας είναι πάμπολλα. Το ότι εμείς επιμένουμε να την θυμόμαστε για την γυμνή της φωτογράφηση πάνω στα κύματα στο Body Issue του ESPN, το 2014, είναι δικό μας κόλλημα.

Η μικρή Βραζιλιάνικη παροικία

Τιμή και δόξα σε μια χώρα που παράγει καυτές σέρφερ με τον ίδιο ρυθμό που παράγει και καυτά supermodel. Απόδειξη η 27χρονη Bruna Schmitz, που είναι και τα δυο (επίσης την βάλαμε κεντρική εικόνα στο αφιέρωμα). Ασχολήθηκε επαγγελματικά σε ηλικία 14 ετών, παρότι (ή επειδή) μεγάλωσε σε ένα φτωχό ψαροχώρι, και πλέον έχει φτάσει να γυριστεί μέχρι και ταινία που κατέβηκε στο Sundance η οποία περιγράφει την πορεία της.

Και η 30χρονη Maya Gabeira, που προτιμά τα μεγάλα κύματα και έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη με το θάνατο, που φωτογραφήθηκε γυμνή για το EPSN Body Isssue πίσω στο 2012.

 

Η μεγάλη ομάδα φαίνεται από το μέγεθος του πάγκου

Την λίστα συμπληρώνει η βετεράνος Αυστραλέζα  Chloe Chapman, που ξεκίνησε μικρή ως surfer αλλά τελικά την κέρδισε περισσότερο το μόντελινγκ και πλέον έχει και τη δική της σειρά μαγιό.

Η 22χρονη συμπατριώτισσα της Nikki van Dijk, που συνδυάζει ιδανικά ταλέντο και φωτογένεια.

Η 22χρονη Αμερικανίδα Lakey Peterson, σταθερά εντός του Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης, που διακρίνεται για την fun in the sun διάθεσή της.

Και μια τετράδα ταλαντούχων Χαβανέζων. H 24χρονη Kelia Moniz, δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και πανάξια κόρη ενός από τους πιο γνωστούς surfer των 80ς.

Η συνομήλικη συμπατριώτισσα και φίλη της Malia Manuel που είναι επίσης ψηλά στην παγκόσμια λίστα επιτευγμάτων (αλλά και στην αντίστοιχη του αντρικού κοινού).

Η φωτογενής Brianna Cope με το υπέροχο χαμόγελο και τους φανατικούς οπαδούς.

Η ανερχόμενη Alessa Quizon, το ‘πιτσιρίκι’ της παρέας, που βρέθηκε αναπάντεχα στο No2 της λίστας του GQ με τις πιο σέξι σέρφερς παγκοσμίως.

HLani Doherty, με έδρα την
Χαβάη, που κερδίζει πόντους εξαιτίας
των τατού της.

Kαι, τέλος, η Ισπανίδα Lucia Martino που ξεκίνησε να κάνει σερφ στα 11 της και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ.