PUBLI

Οι σέξι των 90s που το έχουν ακόμη

Το να είσαι σέξι στα 20 σου δεν είναι δύσκολο. Το να παραμένεις βαβαβουμ δυο δεκαετίες μετά, ύστερα από γέννες, διαζύγια και πλαστικές, είναι πραγματικός άθλος.

Δυο δεκαετίες μετά την πρώτη φορά που έσκασαν μύτη στην πιάτσα, τα παρακάτω κορίτσια των εξώφυλλων εξακολουθούν να μας ανεβάζουν την πίεση στα ύψη. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να τιμήσουμε. Άσε που, κοιτάζοντάς τις, το μυαλό μας ταξιδεύει πάντα πίσω στην πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας. Εκείνες ξαπλωμένες στις σελίδες κάποιου περιοδικού. Εμείς, με σπυριά στο πρόσωπο, και τα σάλια να μας τρέχουν.

Εκείνες που έκαναν συμφωνία με τον διάβολο

Μπορεί η Ιωάννα Παπαδημητρίου, πρωταθλήτρια πινγκ πονγκ, να έσκασε μύτη στα τέλη της δεκαετίας, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της. Αξέχαστη εξαιτίας μια σειράς φοβερών και τρομερών φωτογραφήσεων που έκανε, πριν μας αφήσει για τα ξένα (βλέπε ΗΠΑ). Τελικά, πριν από μερικά χρόνια, επέστρεψε. Και, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, είναι πιο σέξι τώρα από τότε.

Η ίδια πάντως, ως Ελληνοτσέχα, την έχει την εξήγησή της

‘Η Τσεχία έχει ωραία τοπία και ωραίες γυναίκες. Είναι απίστευτο πως καταφέρνουν να διατηρούνται έτσι. Ίσως είναι στο DNA τους, ίσως και στον πολιτισμό τους καθώς μαθαίνουν να τρέφονται σωστά και να αθλούνται από μικρές. Οι Ελληνίδες μπορεί να είναι εξίσου όμορφες αλλά σπάνια μπορούν να κρατήσουν την ομορφιά τους μέχρι τα 40 τους, σπάνε εύκολα εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ζουν στην καθημερινότητα τους’

Mια δήλωση που έρχεται να ανατρέψει η περίπτωση της 40άρας Ελίνας Καντζά, επίσης οριακά μέλος της τελευταίας φουρνιάς της δεκαετίας.

Μια γυναίκα -μόνιμη κάτοικος Μυκόνου τα τελευταία χρόνια- με πραγματικά εξαίσιο φυσικό στήθος που, αν και έκανε την τελευταία (και πιο καυτή) φωτογράφηση της στο Playboy πίσω στο 2008, εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη και μπικινάτη μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram. Ή, όπως τον χρησιμοποιούμε εμείς στο ΟΝΕΜΑΝ, το επίσημο alarm μας για το πότε μπαίνει το καλοκαίρι.

Το sex symbol της δεκαετίας

Πως θα μπορούσε να είναι άλλη από την Αγρινιώτισσα Γωγώ Μαστροκώστα ; . Ένα κορμί προδιαγραφών 2011 που έσκασε μύτη ως γυμνάστρια στο πρωινό του Mega πίσω στο ‘σωτήριο’ 1995.

Και μετά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Ξεκινώντας από τα εξώφυλλα των περιοδικών, με αποκορύφωμα την λήψη με τον κόκκινο καναπέ στο Nitro. Μια εικόνα που σφηνώθηκε για τα καλά στο μυαλό όσων ήταν έφηβοι εκείνη την περίοδο.

Αν και υπάρχουν και εκείνοι -μεταξύ των οποίων και εγώ που υπογράφω το άρθρο- που δηλώνουν αμετανόητοι φαν της Νίκης Κάρτσωνα, ένα από τα ωραιότερα αιλουροειδή που έχουν ποτέ κοσμήσει ελληνική πασαρέλα.

Και εκείνη (πρώην πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής) έσκασε μύτη το 1995, κερδίζοντας τον τίτλο της Miss Φωτογένεια, και μετά μας άφησε με το στόμα ανοιχτό με μια σειρά υπέροχα και υπέρογκα σέξι φωτογραφήσεων (βλέπε ‘γλύφω το τακούνι μου’ για το εξώφυλλο του Nitro).

Οι πιο συγκλονιστικά κλασάτες

Η Εύη Αδάμ ήταν και παραμένει μια από τις καλύτερες εκπροσώπους της ελληνικής ομορφιάς της τελευταίας 20ετίας. Μια παραλίγο καθηγήτρια Γερμανικών που μετατράπηκε σε Miss Ελλάς 1994 και, στη συνέχεια, μιας χάρισε την πιο σέξι και ‘Κυκλαδίτικη’ φωτογράφηση της δεκαετίας στο Playboy.

Παραμένει η καλύτερη απόδειξη για την δύναμη των καλών γονιδίων. Ειδικά αν συνυπολογίσεις ότι εξίσου κούκλες με εκείνη είναι και οι δυο της έφηβες κόρες, με τις οποίες έχει αρχίσει να φωτογραφίζεται στα περιοδικά τον τελευταίο καιρό.

Αντίστοιχη περίπτωση, με extra δόσεις φινέτσας, είναι και αυτή της Τζένης Μπαλατσινού, Σταρ Ελλάς 1990 (και έφηβης πρωταθλήτριας τένις) με την οποία μας έκανε σεφτέ η δεκαετία. Εδώ τα λόγια περιττεύουν. Θυμίζω απλώς τον χορό της πάνω στο γραφείο του Πέτρου όταν εκείνος έκανε το βραδινό και την συνολική περσινή της παρουσία στο πρωινό.

Καθώς επίσης και η Τζίνα Αλιμόνου, που την εποχή εκείνη, γύρω στα τέλη των 90s, όταν ήταν ακόμη μοντέλο που έκανε καριέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, μας χάρισε ορισμένες συγκλονιστικές φωτογραφήσεις.

Η Barbie από την Ροδεσία και η σεξόβομβα από τον Πειραιά

Δεν είχε ποτέ την αναγνώριση -όσον αφορά την ομορφιά της- που της άξιζε. Και αυτό μου έκανε και εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση. Γιατί η Σαμπρίνα , απόφοιτος σχολής καλογριών στην Ροδεσία που μας ήρθε ‘πεσκέσι’ στα 19 της, ήταν και παραμένει μια γυναίκα που αισθάνεσαι περήφανος να κυκλοφορείς στο πλάι της.

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το λουκ της (ξανθιά με μπλε μάτια και μεγάλο στήθος), αν και αυθεντικό, είναι εντελώς Baywatch. Ότι, μετά από εκείνη, κυκλοφόρησαν εκατοντάδες κακέκτυπα της.

Η Νόνη Δούνια, από την άλλη, είναι αδύνατον να αντιγραφεί. Η Β’ Σταρ Ελλάς 1996 (επίσης χορεύτρια και πρωταθλήτρια κολύμβησης) είναι ίσως η πιο αβίαστα σέξι γυναίκα της δεκαετίας με διεθνών προδιαγραφών κορμί και ένα πρόσωπο με έντονα, όλα άκρως αισθησιακά, χαρακτηριστικά. Την ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τις συλλεκτικές φωτογραφήσεις που μας χάρισε πριν αποφασίσει να γίνει σύζυγος και μητέρα.

Τα κορμιά που κάνουν να δακρύζουμε

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Εντυπωσιακή όταν την πρωτογνωρίσαμε στα 90s. Εξίσου κορμάρα και σήμερα, μετά από ένα γάμο και 4 παιδιά. Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι είναι το εθνικό μας κορμί;

Εξίσου εξωγήινο είναι το DNA της Άντζελας Γκεράκου, η οποία, στα μέσα της δεκαετίας, μας έκανε δώρο και την μοναδική γυμνή φωτογράφηση της καριέρας της. Αξεπέραστο θηλυκό. Τότε και τώρα. Ίσως και σε 20 χρόνια από τώρα.

Best of the rest

Tην λίστα έρχεται να συμπληρώσει η Λίτσα Γιαγκούση (δες το βίντεο από περσινή της συνέντευξη και θα καταλάβεις πόσο μάχιμη παραμένει), η Φωτεινή Γεωργαντά και η Δ΄ Mις Ελλάς 1994 Ζέτα Λογοθέτη

Καθώς επίσης η Εύη Βατίδου ως Μις Ελλάς 1999, η Άντζελα Ευρυπίδη ως Β’ Σταρ Ελλάς 1998, η Ιωάννα Σουλιώτη και, πάνω από όλα, η -εσαεί πανέμορφη- Καίτη Γαρμπή . (ναι, ξεκίνησε στα 80s, αλλά αυτή ήταν η καλύτερή της δεκαετία).

Οι υπόλοιπες ωραίες της δεκαετίες, εκείνες που πλέον έχουν μετατραπεί από sex symbols σε ‘συνηθισμένες’ γυναίκες της διπλανής πόρτας, παραμένουν στην καρδιά μας. Απλώς δεν έχουν χώρο στην λίστα μας.