PUBLI

Oι σέξι των νέων αμερικάνικων σειρών

Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε ποίες είναι οι καλύτερες νέες σειρές της σεζόν. Ωστόσο για τις πρωταγωνίστριες (και δευτεραγωνίστριες τους) έχουμε ήδη διαμορφώσει σαφή άποψη.

Αν εξαιρέσεις το How to Get Away With Murder, δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα καμία αναφορά σε καινούργια σειρά. Οπότε είπαμε να ξεκινήσουμε με τους πιο σέξι λόγους για να τις παρακολουθήσεις.

Οι 45άρες που το έχουν ακόμη

Ήδη από το πρώτο λεπτό του Bad Judge, που την βλέπουμε λιωμένη σε ένα κρεβάτι με ένα καυτό σορτσάκι, η 46χρονη Kate Walsh (βλέπε Grey’s Anatomy, Private Practice) αποδεικνύει ότι παραμένει μια πολύ σέξι γυναίκα. Έστω με τον δικό της, κυριλέ -και ψιλοσνόμπ, ένεκα των υψωμένων φρυδιών- τρόπο. Άσε που και η ίδια η σειρά, που την δείχνει ως μια εντελώς χύμα δικαστίνα, βλέπεται εξαιρετικά ευχάριστα.

Ενώ και η 48χρονη Tea Leoni, πρώην γυναίκα της ζωής του David Duchovny, ως ‘κάτι σαν Χίλαρι Κλίντον’ στο Madame Secretary (βλέπε Κυρία Υπουργός Εξωτερικών), έχει το κατιτίς. Για την ακρίβεια μοιάζει σαν να μην έχει γεράσει μέρα από την εποχή του Bad Boys. Αν και το πιο σέξι σημείο πάνω της συνεχίζει να είναι όχι το -στεγνό- σώμα της, αλλά η σούπερ βραχνο-σέξι φωνή της.

Tην τετράδα των βετεράνων έρχεται και συμπληρώνει -βασικά τιμής ένεκεν, αφού ποτέ της δεν ήταν σέξι, απλά σουπερ-χαριτωμένη – η 46χρονη Debra Messing (Will & Grace) ως αστυνομικίνα μαμά στο (generic και ψιλο-αδιάφορο) The Mysteries of Laura.

Και, φυσικά, η 43χρονη Jada Pinkett Smith ως αρχι-μαφιόζα που ξέρει να χειρίζεται το ρόπαλο (βλέπε φωτό) στο Gotham. Ναι, από πρόσωπο δεν λέει. Όπως από σώμα είναι κορυφαία περίπτωση. Ενώ έχουν ακουστεί κατά καιρούς και διάφορα για την πάρτη της και για το πόσο ορθάνοιχτος είναι ο γάμος της.

Οι καινούργιες καψούρες

Ως μη φαν του Doctor Who δεν είχα ποτέ πριν δει στη ζωή μου την 27χρονη Karen Gillan, την Σκοτσέζα πρωταγωνίστρια του ‘Πυγμαλίωνας στην εποχή των social media’ sitcom Selfie (βλέπε κεντρική φωτό άρθρου). Ούτε φυσικά την θυμόμουν ως μεταλλαγμένη Nebula στο πρόσφατο Guardians of the Galaxy.

Η σειρά, που την θέλει ως εθισμένη στα social media που προσπαθεί να γίνει κανονικός άνθρωπος, είναι κακή. Η ίδια, με τα μακριά της πόδια και ένα πρόσωπο που λες και φτιάχθηκε για δράματα εποχής στην αγγλική εξοχή, εθιστική.

Εξίσου μακριά πόδια και ‘παντρέψου με τώρα’ πρόσωπο διαθέτει και η 25χρονη Analeigh Tipton. Πρώην πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ, πρώην μοντέλο (βγήκε 3η στο America’s Next Top Model) και με συμμετοχή σε ταινίες που έχουμε δει (Warm Bodies, Crazy, Stupid, Love και, πρόσφατα, το Two Night Stand), είναι πλέον πρωταγωνίστρια στο Manhattan Love Story.

Εκεί που τα μεγάλα αθώα μάτια της σε πείθουν ότι είναι απλά μια επαρχιώτισσα που προσπαθεί να βρει μια καριέρα και ένα έρωτα στην αφιλόξενη Νέα Υόρκη.

 

Aν και πιο σέξι από όλες, τουλάχιστον στα μάτια μου, είναι η 32χρονη Ruth Wilson που γνωρίσαμε οι περισσότεροι ως την ψυχοπαθή που κάνει τη ζωή δύσκολη και εύκολη ταυτόχρονα στον Idris Elba του Luther. Πλέον πρωταγωνιστεί στο The Affair ως σερβιτόρα στα Hamptons που ‘ξελογιάζει’ τον οικογενειάρχη και πολύτεκνο Dominic West.

Εξαιρετική ήδη από το πρώτο επεισόδιο όπου κάνει σεξ στο καπό του pickup truck του νυν συντρόφου της, κοιτάζοντας με νόημα στα μάτια τον επόμενο που την κρυφοκοίταζε μέσα από τους θάμνους.

Οι παλιές (τηλεοπτικές) καραβάνες

Τις ξέρουμε απέξω και ανακατωτά. Και χαιρόμαστε, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, που είναι και πάλι στην ζωή μας. Ξεκινώντας από την 35χρονη Maggie Q, πρώην μοντέλο για όποιον το έχει ξεχάσει, η οποία, μετά το Nikita, βρέθηκε να κυνηγάει ανώμαλους ηδονοβλεψίες και λοιπά κατακάθια στο Stalker. Η σειρά είναι μέτρια. Η ίδια σταθερά σέξι.

Όπως σταθερά σέξι είναι και η -καμπυλωτή σε όλα τα σωστά σημεία- Sophia Bush (One Tree Hill), ο χαρακτήρας της οποίας βρέθηκε από ‘τσόντα’ στο Chicago Fire να είναι φέτος ένας από τους τρεις βασικούς στο ολοκαίνουργιο spinoff Chicago P.D. Όχι, ούτε αυτό θα το παρακολουθήσουμε απαραίτητα. Αλλά την Sophia συνεχίζουμε να την εκτιμάμε.

Όπως συνεχίζουμε να εκτιμάμε -παρά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν στο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη/ σκύλα- την 35χρονη Katherine Heigl η οποία, συνειδητοποιώντας ότι δεν παίζει να κάνει κινηματογραφική καριέρα, επιστρέφει στην TV ως πρωταγωνίστρια του State of Affairs.

 

Ουσιαστικά υποδύεται μια σέξι ‘πρακτόρισσα’ της CIA. Και η αλήθεια είναι ότι, παρά το γεγονός ότι επιμένει να πιστεύει ότι διαθέτει ταλέντο στην υποκριτική (κάτι που δεν συμβαίνει), η Katherine ως γυναίκα είναι επιπέδου supernova.

Αν και το πιο σέξι comeback της χρονιάς είναι με διαφορά αυτό της Malin Akerman στο Comeback. Την ‘πολύ προχώ για την εποχή της’ κωμωδία της Lisa Kudrow που αναστήθηκε από τις στάχτες της για μια 2η σεζόν. Κρίμα που, επειδή πλέον η Σουηδή είναι φτασμένη και μανούλα, δεν παίζει να είναι ενίοτε γυμνή όπως στην πρώτη σεζόν.

Τα ‘εξωτικά’ φρούτα

Eννοείται πως το όνομα της Janina Gavankar, 32 ετών, Ινδικής καταγωγής και νυν δευτερό-τριτο βιολί στο The Mysteries of Laura, δεν σου λέει απολύτως τίποτα. Σίγουρα θυμάσαι όμως την Shiva του League. Ή, ακόμη πιο χαρακτηριστικά, την σοκολατένια αποκάλυψη του True Blood. Εκείνη που της άρεσε να μεταμορφώνεται σε ζώο και να τρέχει γυμνή στους αγρούς.

 

Nαι, συμφωνώ, ταλεντάρα. Και σκέψου ότι είναι επίσης μουσικός, gamer και tech freak (ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη ηθοποιός που χρησιμοποίησε το twitter).

Eξίσου σοκολατένια και λαχταριστή είναι και η 38χρονη Alana De La Garza, βετεράνος των Law and Order η οποία, μετά το αδικοχαμένο Do No Harm ψάχνει να βρει επιτέλους τον ρόλο της καριέρας της στο Forever.

Το ίδιο που ψάχνει η συγκλονιστική -εμφανισιακά- 24χρονη Jessica Lucas του Gracepoint. Μια υπέροχη μείξη γονιδίων (σ.σ. είναι Καναδή με Αφρικανό πατέρα) που είναι εδώ και χρόνια σταθερά στην περιφέρεια του οπτικού μας πεδίου (βλέπε Beverly Hills, Melrose, Melrose, Φωτιά πάνω από την Πομπηία), χωρίς ποτέ να λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει.

Εξίσου ‘εξωτική’, υπό μια έννοια, μπορεί να θεωρηθεί και η 30χρονη Γαλλίδα τραγουδίστρια και μοντέλο (της Agent Provocateur) Josephine De la Baume που, μετά τα Our Day will Come του Romain Gavras και, πιο πρόσφατα, το Rush, ‘καταδέχεται’ να συμμετέχει σε τηλεοπτική παραγωγή και συγκεκριμένα το The Missing. Εύγε και πάλι εύγε στους παραγωγούς για την έμπνευσή τους.

Στου Batman και του Flash τα αλώνια

Πολλές οι σειρές με υπερ-ήρωες που σκάνε μύτη φέτος. Πολλά και τα κορίτσια eye candy που συμμετέχουν. Έτσι για να μην είναι φουλ στην βαρβατίλα το πράγμα. Ξεχωρίζουμε την αμαζόνα Erin Richards ως αρραβωνιαστικιά του Jim Gordon στο Gotham. Για την οποία και έχουμε ήδη μιλήσει.

Καθώς επίσης την 24χρονη Candice Patton που ήρθε από το ψιλο-πουθενά για να αρπάξει το ρόλο της συντρόφου του The Flash στην ομώνυμη σειρά.

Aν και την διαφορά αναμένεται να κάνει η Danielle Panabaker. Πρώην πριγκίπισσα της Disney, πρώην scream queen (Friday the 13th, The Crazies, The Ward, Piranha 3DD) και νυν βασικό μέλος του cast του The Flash ως η βιομηχανικός που μετατρέπεται στην άκρως επικίνδυνη Killer Frost.

Ναι, συμφωνούμε. Το κορίτσι είναι επικίνδυνο. Αν και καθόλου μα καθόλου ‘ψυχρό’.

 

Στο βάθος του πλάνου

Εμείς δεν είμαστε ‘ρηχοί’ ώστε να κοιτάζουμε μόνο τα πρώτα ονόματα. Εκτιμούμε ακόμη και εκείνα τα κορίτσια που χρειάζεται να παλέψεις πολύ για να τα δεις στο πλάνο.

Όπως -στα μέχρι τώρα επεισόδια- την Katie Findlay του How to Get Away with Murder η οποία κατηγορείται για φόνο. Δεν πειράζει. Τουλάχιστον κατάφερε να ξεφύγει από την αθλιότητα του Carrie Diaries από το οποίο μας συστήθηκε.

Εξίσου χαμένη στο βάθος είναι και η βετεράνος -και πάντα καυτή- Katherine McPhee που υποδύεται την μάνα ενός αγοριού ιδιοφυΐα στο ‘είμαστε φοβεροί και τρομεροί χάκερ’ Scorpion. Ένα κορμί που και πάλι πάει χαράμι.

Την λίστα συμπληρώνουν η ανερχόμενη Zoe Levin του Red Band Society, η οποία -να τα λέμε αυτά- ήταν πολύ καλή στο Palo Alto.

Και, τέλος, η 31χρονη Sarah Wright του Marry Me που ίσως να θυμάστε από κάτι ψιλά περάσματα που έκανε στο Parks and Recreation.