ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπήκαμε στα σάιτ των δημόσιων υπηρεσιών και πόνεσαν τα μάτια μας

Προσοχή, το κείμενο περιλαμβάνει σκληρές, πολύχρωμες εικόνες.

Μια από τις πιο στάνταρ γκρίνιες εκεί έξω, αφορά την εξυπηρέτηση στις δημόσιες υπηρεσίες. Από την ώρα αναμονής μέχρι την ατέλειωτη γραφειοκρατία, ένα πρωινό σε κάποιον οργανισμό είναι το κοντινότερο που θα φτάσουμε πότε στην κόλαση.

Διαβάστε περισσότερα

Ρωτήσαμε έναν Γιατρό Χωρίς Σύνορα πώς μυρίζει ο πόλεμος

Με αφορμή την πρόσφατη θηριωδία στη Συρία, ο Γενικός Διευθυντής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ηλίας Παυλόπουλος, μοιράζεται ιστορίες χαμού και αξιοπρέπειας.

Άνθρωπος. Έχει ταξιδέψει από τη Μιανμάρ μέχρι το Νταρφούρ του Σουδάν και από τη Μοζαμβίκη και τη Σουαζιλάνδη (στη μάχη κατά του AIDS) μέχρι τη Σιέρα Λεόνε (στη μάχη κατά του Έμπολα).

Διαβάστε περισσότερα

9 πλαστικά αντικείμενα που δεν θα επιτρέψουμε ν' απαγορευτούν

Ο Θεός ξέρει τι έχει βάλει στο μάτι η Ε.Ε. μετά τα καλαμάκια και τα πιάτα.

Τα χτυπήματα στον ελληνικό πολιτισμό είναι πολλά και έρχονται πανταχόθεν. Μετά τη χρέωση της πλαστικής σακούλας με 0,04 ευρώ, την απαγόρευση του πλαστικού καλαμακίου (ίσως η πιο αδόκιμη γενική μετά από αυτή 'του κουμπιού'), έρχεται και νέα απαγόρευση η οποία αφορά τα πλαστικά πιάτα και μαχαιροπήρουνα.

Διαβάστε περισσότερα

Σεξουαλική παρενόχληση: Όταν το θύμα είναι φύλου αρσενικού

Ένα ρεπορτάζ από την άλλη πλευρά του #metoo.

Μέχρι σήμερα, ένα πολύ μικρό κομμάτι της συζήτησης για τη σεξουαλιική παρενόχληση αφορά στις περιπτώσεις όπου τα θύματα είναι άντρες. Οι ιστορίες, όμως, σαν αυτές που αφηγούνται ο Στέφανος και ο Δημήτρης δεν είναι λίγες.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα ενώσει ξανά τον πλανήτη

Ο Αιγύπτιος αποδεικνύει ότι πίσω από τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή, κρύβεται ένας ακόμα σπουδαιότερος άνθρωπος.

Σε κάθε αγώνα της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ φέτος, το σκηνικό είναι πάνω-κάτω το ίδιο. Το Kop στο πόδι και οι φίλοι της ομάδας τρελαμένοι να τραγουδάνε στο ρυθμό του ‘Good Enough’ του Dodgy πως αν ο Σαλάχ σκοράρει μερικά γκολ ακόμα, θα γίνουν κι αυτοί μουσουλμάνοι.

Διαβάστε περισσότερα

1968, η χρονιά που άλλαξε την ιστορία

Από την Άνοιξη στους 'Πάνθηρες' και από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στον Ρόμπερτ Κένεντι, το έτος 1968 είναι το σημαντικότερο που μπορεί να θυμάται κάποιος.

"Υπάρχει ένας ακόμα πιο άγνωστος από τον Άγνωστο Στρατιώτη: η γυναίκα του". Ένα σύνθημα που ακούστηκε σε διαδήλωση στην Αψίδα του Θριάμβου, το 1970, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αντανακλά το πνεύμα εκείνης της εποχής και ότι αφήνεται εν είδει κληροδοτήματος στους επιγόνους και τους μεταγενέστερους, ως και στις μέρες μας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Σειρηνάκης κάνει πράξη την πιο μεγάλη του φαντασίωση

Ο άνθρωπος που μοιράζει φαντασιώσεις στους Έλληνες, δίνει σάρκα και οστά (και βραβεία) στη δική του.

Μπορεί κάποιος να τον φαντάζεται ως άνθρωπο της νύχτας ή σαν τον Hugh Hefner, να περνάει τη μέρα του με κουνελάκια αγκαλιά, αλλά η πραγματικότητα απέχει μίλια μακριά.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8

Ε, όχι και τσόντα σε VHS!

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ήταν εκεί στις 11. Η κοπέλα που του άνοιξε, γύρω στα είκοσι πέντε, γλυκιά και ιδιαίτερα ευγενική, τον πέρασε στο σαλονάκι αναμονής όπου εργάζονταν άλλα δύο κορίτσια παρόμοιας ηλικίας και κοψιάς.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.