ORIGINALS

10 λόγοι να κάτσεις σπίτι ένα Σάββατο πρωί

Δεν ήρθε ακόμα η ώρα να αρχίσεις τις Σαββατιάτικες βόλτες. Κάτσε σπίτι σου. Καλύτερα θα περάσεις.

Πριν από μερικά Σάββατα ξύπναγες σε καθαρά σεντόνια ενός room to let στις Κυκλάδες, τις Σποράδες ή όπου αλλού, σκεφτόσουν αν θα φας τυρόπιτα ή πεϊνιρλί και ετοιμαζόσουν για μια βουτιά σε γαλανά νερά. Τώρα όμως, εκτός κι αν είσαι από εκείνους που ακόμα σχεδιάζουν διήμερα και μονοήμερα, ξυπνάς στην βάση σου. Και δεν θες και πολύ να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Το ONEMAN σε βγάζει από τη δύσκολη θέση του να πρέπει να βγεις έξω και σου δίνει 10 πολύ καλούς λόγους για να μην κουνηθείς από τα 55 τετραγωνικά του σπιτιού σου. Χρησιμεύουν και σαν δικαιολογίες για την κοπέλα σου που ανυπομονεί να πάτε βόλτα.

Δεν ήρθε ακόμα ο καιρός για πρωινές βόλτες

Είσαι στο μεταίχμιο του καλοκαιρινού “κάνει πολλή ζέστη” και του φθινοπωρινού “έβγαλε ήλιο, πάμε μια βόλτα”. Και ζέστη κάνει και ήλιο έχει και γενικά αν αρχίσεις τις βόλτες από τώρα, τον Νοέμβρη θα έχεις ξεράσει Γλυφάδες, Κηφισιές, κέντρο και περίχωρα. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Τα καταθλιπτικά πρωινά του Σεπτεμβρίου μπορείς να τα περάσεις στο κρεβάτι σου.

Το σωστό πρωινό. Αυτό που έχει αυγά και bacon δηλαδή

 

Δεν είναι ανάγκη να έχεις ξυπνήσει σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο ή στο Superfast για Ancona για να δικαιούσαι ένα πρωινό αποθέωσης της χοληστερίνης. Πριν λίγο καιρό είχαμε προτείνει διάφορες εναλλακτικές μεθόδους για να αξιοποιήσεις τα αυγά και το bacon. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σε χαλάσει να σηκωθείς, να πετάξει στο τηγάνι bacon και λουκάνικα, να τα βγάλεις, να τηγανίσεις στο λίπος τους 2 αυγά και να τα σερβίρεις με baked beans, ντομάτα και μανιτάρια.

Το πρωινό sex είναι κάτι που σου αρέσει

Μπορεί να μην αρέσει στην κοπέλα σου. Αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι τουλάχιστον 80% πιθανόν να ξυπνάς το Σάββατο το πρωί μετά από μια κουραστική εβδομάδα με όρεξη για sex. Το πώς θα καταφέρεις να την ψήσεις είναι δικό σου θέμα. Αλλά η ιεροτελεστία του Σαββάτου απαιτεί ξύπνημα, χουζούρεμα, sex, ύπνο ξανά ή χουζούρεμα, τρελό πρωινό.

Θα σου κάνουν παρέα η Kim, η Coco και η Juliana

 

Το ξέρω ότι σου φαίνεται pathetic αλλά όπως έχω ξαναπεί, βλέπω E! Entertainment. Για την ακρίβεια την Nova την έχω μόνο για το E! και τα αθλητικά. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό και αδιάφορο από το να χαζεύεις τι παράπονα έχουν πάλι οι τρεις αδερφές Kardashian από την μάνα τους, σε ποιο σπίτι θα μείνουν τελικά στην Βοστώνη με τον Bill και αν θα γίνει πρωταγωνίστρια (#not) η Coco.

Έχουν βγει και όλοι οι υπόλοιποι έξω. Με τα παιδιά τους

Φανταστικά τα μωρά του γείτονα, του συναδέλφου, της ξαδέρφης και του αδερφού σου. Τέλεια και η αγανάκτηση του κόσμου που έχει γυρίσει από τις διακοπές και δεν μπορεί να βάλει κώλο κάτω. Αλλά δεν θα την πληρώσεις εσύ με 45 λεπτά στο δρόμο, 20 λεπτά σε αναζήτηση parking και καφέ σε μια φουλ τίγκα καφετέρια.

Το Σάββατο ενδείκνυται για τηλε-μαραθωνίους

 

Όχι η θλιβερή Κυριακή που κάθε επεισόδιο σού φαίνεται άλλο ένα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου. Σάββατο πρωί ξεκινάς έναν μαραθώνιο για να κάνεις catch-up σε κάποια σειρά, ξεκουράζεσαι το απόγευμα, βγαίνεις το βράδυ. Κι εδώ το Oneman έχει να προτείνει από σοβαρές σειρές τύπου Boss και Suits, μέχρι επικά αριστουργήματα επιπέδου Friday Night Lights και καμμένα ανδραγαθήματα τύπου The League.

Το πρωί του Σαββάτου θέλει το κουπόνι του

Έχεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο μπροστά σου με φουλ αγωνιστική δράση σε ποδόσφαιρο, τένις, φόρμουλα, χόκει μέχρι και κρίκετ. Δεν έχει σημασία αν θα δεις τους αγώνες κλεισμένος όλο το 48ωρο στο σπίτι. Το Σάββατο το πρωί οργανώνεις τις στοιχηματικές σου κινήσεις για όλο το Σ/Κ. Φτιάχνεις μερικά παρολί, μαρκάρεις τους αγώνες που θα ξεφύγεις από την γκόμενα για να τους δεις live και έχεις άπλετο χρόνο να διαβάσεις την κάθε παπάτζα που έχουν να σου σερβίρουν οι “ειδικοί”.

Το Σάββατο καθαρίζεις με άλλη διάθεση

Δοκίμασέ το. Καθάρισε το δωμάτιο / σπίτι σου ένα Σάββατο πρωί. Θα δεις ότι το κάνεις πολύ πιο ευχάριστα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της εβδομάδας. Κι αυτό γιατί με το που θα τελειώσεις, θα ξέρεις ότι έχεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο μπροστά σου για να πας για καφέ, να κάνεις βόλτα κλπ. Άσε που θα νιώσεις χρήσιμος και θα σταματήσει η γκρίνια της μάνας σου / γκόμενάς σου για το αχούρι που λες δωμάτιο / σπίτι σου.

Ήρθε η ώρα να διαβάσεις και τίποτα

Δεν το κάνεις τα βράδια γιατί σε παίρνει ο ύπνος, δεν το έκανες στις διακοπές γιατί είχες καλύτερα πράγματα να κάνεις, ε ήρθε η στιγμή να γίνει. Ο Κοκκίνης σού πρότεινε πριν λίγες ημέρες να διαβάσεις το Wool. Αρκετό καιρό πιο πριν σου είχαμε προτείνει μερικά ανδρικά βιβλία για να διαβάσεις. Ξεκίνα από κάπου τέλος πάντων. Α ναι. Τα βιβλία της Taschen με γυμνές γκόμενες δεν λογίζονται ως βιβλία για να διαβάσεις.

Απλά κοιμήσου

 

Το πρωί της Κυριακής θα σε σηκώσει η μάνα σου να πας να ψωνίσεις κάτι για το καθιερωμένο τραπέζι. Το πρωί του Σαββάτου είναι busy day και λογικά θα σε αφήσουν στην ησυχία σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το κινητό στο αθόρυβο για να μην σε ξυπνήσουν οι κλήσεις των κολλητών σου που ψοφάνε να πιείτε καφέ.