ORIGINALS

Τα μεγαλύτερα fail του 2013

Μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνήθειες είναι η ακατάσχετη γκρίνια, αλλά είναι μερικοί τύποι που δεν βοήθησαν καθόλου προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η αλήθεια είναι ότι στην αναζήτηση για τα μεγαλύτερα fail που είδες, διάβασες ή άκουσες το 2013, το μυαλό δεν πηγαίνει αμέσως σε σοβαρά και συνεχιζόμενα fail της καθημερινότητας, αλλά σε fail που προκαλούν γέλιο, όπως η συγκλονιστική τούμπα της ‘Βίκυς της γκαζιάρας’ που θα δεις παρακάτω.

Αλλά επειδή η ζωή δεν είναι μόνο πλάκα ούτε μόνο νέα μέτρα (αν και τείνει να γίνει), σκεφτήκαμε να κάνουμε εκτενή τη λίστα, ήτοι να πάμε απ’ το δύσκολο δρόμο και να γράψουμε για όσα fail μας χτύπησαν πανταχόθεν την περσινή χρονιά.

Τα βάλαμε ανακατεμένα, γιατί έτσι μας έρχονται στην καθημερινότητα. Το είπαν οι James πρώτοι. Σταματάω αυτά τα ‘η ζωή είναι και έτσι και η ζωή είναι αλλιώς’ για να αποφύγω το πρώτο αυτο-fail του 2014.

Κλάψτε και γελάστε με δική σας ευθύνη.

Οι βροντόφωνοι

Κατηγορία: Τα κοινωνικά

Αυτό δεν είναι fail. Είναι το απόλυτο win της χρονιάς. Στη ρίζα του, βέβαια, το θέμα είναι fail, αλλά τι σημασία έχει; Εδώ θα τα χαλάσουμε; Δε σε άκουσα. ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕΕΕΕ;

Ο Μιχάλης Λιάπης

 

Κατηγορία: Τα πολιτικά

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν πήρε το μάθημα του όταν γλίτωσε στο τσακ τη σύλληψη για το μπουφάν Γιώργου Δώνη που φορούσε και τελικά συνελήφθη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, χωρίς ασφάλεια και με ψεύτικες πινακίδες. Και οι επτά συντάκτες του News247.gr που τοποθετήθηκαν σχετικά με το ταξίδι του στη Μαλαισία λίγες ώρες μετά τη σύλληψη, υπερβάλλουν. Δεν φταίει ο Μιχάλης Λιάπης που κυβέρνησε αυτή τη χώρα. Φταίει η χώρα που τον διάλεξε.

Κατά τ’ άλλα, θα πάω με τον τίτλο της Σοφίας Κατσαρέλη. “Ξεμείναμε από οργή και το ρίξαμε στην πλάκα”.

Το ατύχημα της Βίκυς

Κατηγορία: Epic fail

Ευτυχώς, η Βίκυ που έδωσε, έδωσε, έδωσε σηκώνεται αμέσως και μπορούμε να γελάσουμε και τις 67.000 φορές που θα το δούμε.

Έκλεισε η ΕΡΤ

Κατηγορία: Τα κοινωνικά

Δεν θα αναλύσουμε εδώ το κομμάτι της δήθεν ή μη δήθεν εξυγίανσης της κρατικής τηλεόρασης. Το ΟΝΕΜΑΝ τοποθετήθηκε επιτόπου ζητώντας αποζημίωση για τον βίαιο χειρισμό κατά των αναμνήσεών μας.

Ο πολιτικός Σφακιανάκης

Κατηγορία: Τα lifestyle-πολιτικά

“Επιβάλλεται να στηρίξετε την Χρυσή Αυγή”, είπε ευθαρσώς και στο όρθιο ο Νότης. Μετά είπε κι ένα αστειάκι τύπου “εγώ δεν κατεβαίνω στην πολιτική, γιατί εγώ μόνο ανεβαίνω”, αλλά δεν το ‘σωσε.

Η ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική

Κατηγορία: Τα αθλητικά

Ο μοναδικός άνθρωπος που πρέπει να χάρηκε αρχικά με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ είναι ο Κομπότης του Λεβαδειακού. Μόλις μπήκε ο Μελισσανίδης στο παιχνίδι, χάρηκαν ετεροχρονισμένα και χιλιάδες ΑΕΚτζήδες. Ψέματα; Μακάρι, αλλά όχι.

Ο τραυματισμός του Σπανούλη στο Ευρωμπάσκετ

Κατηγορία: Τα αθλητικά

Εντάξει, και οι ήττες και ο πρόωρος αποκλεισμός από τη συνέχεια. Όπως και να ‘χει, τα πρώτα facepalm ήρθαν σίγουρα μετά το διάστρεμμα του Σπανούλη στο ματς με τη Ρωσία.

Αυτό που ονομάστηκε ‘The Abramovic Method Practiced by Lady Gaga’

Κατηγορία: Τα entertainment

Αν ερχόταν ο Doctor Who από το μέλλον και μας ενημέρωνε ότι το ‘Artpop’ της Lady Gaga θα είναι τόσο μέτριο, θα είχαμε προλάβει να ΜΗ δούμε όλο το παρανοϊκό πρόμο της για το δίσκο. Στο πλαίσιο αυτού του ‘σπρωξίματος’, η Gaga δημιούργησε τον παραπάνω όλεθρο.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των Μίκυ Μάους

Κατηγορία: Τα entertainment

Μετά από 48 χρόνια, οι εκδόσεις Τερζόπουλος ΑΕ ανέστειλαν την έκδοση του Μίκυ Μάους και των άλλων κόμιξ που μας μεγάλωσαν, προκαλώντας τη στιγμιαία (κι όχι μόνο) κατάθλιψη που αποτύπωσε βαθιά ο Μάνος Μίχαλος στο ΟΝΕΜΑΝ.

Ο θάνατος του Lou Reed

Κατηγορία: Τα κοινωνικά

“Ο Λου Ριντ υπήρξε πάντοτε αδιάλλακτος με τον εαυτό του. Εφάρμοσε με απόλυτη συνέπεια τη δολιοφθορά σε όλη τη μουσική του πορεία, εκπροσωπώντας τη ροκ μυθολογία της «αποτυχίας» και των ναρκωτικών. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την ισορροπία”. Δικό σου fail αν δεν έχεις διαβάσει το έπος του Θανάση Κρεκούκια σχετικά με τον Reed.

Οι τελευταίοι Editors

Κατηγορία: Τα entertainment

Για να σε απογοητεύσει κάτι, πρέπει πρώτα να σε έχει γοητεύσει, άρα λοιποί φίλοι των Editors, υπήρξα ένας από εσάς. Και είμαι ακόμα. Απλά στο ‘The Weight of Your Love’, οι Editors καταφέρνουν να ακουστούν σαν τους INXS και αυτό δεν είναι κάτι που θέλαμε ή ονειρευόμασταν.

Διασώζονται 2-3 τραγούδια, αλλά η κριτική του Rolling Stone παραμένει οδηγός μας: “Όποια κι αν είναι η φάση τους, οι Editors μετατρέπουν 4λεπτα τραγούδια σε μικρές αιωνιότητες”. Δεν το είπαν για καλό αυτό με τις αιωνιότητες.

Το ξεκίνημα της τρίτης σεζόν του Homeland

Κατηγορία: Τα entertainment

Ένα πολύ νωθρό ξεκίνημα που ευτυχώς μετριάστηκε με τα 3.3 και 3.4 με τη σειρά να ανεβαίνει τελικά στο ξετύλιγμα της σεζόν. Στο τέλος της, ο Brody ανέβηκε κι αυτός. Πιο ψηλά δεν γίνεται.

Ο Γιάννης Πλούταρχος δεν είναι πια το καλύτερο παιδί

Κατηγορία: Τα lifestyle

Για δεύτερη φορά σε ενάμιση χρόνο, το ΣΔΟΕ έλεγξε τα βιβλία του Γιάννη Πλούταρχου και κατέληξε ότι ο τραγουδιστής δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 2 εκ. ευρώ κατά την περίοδο 2005-11.

Αυτομάτως, ο Γιάννης υποβιβάστηκε από την κατηγορία ‘Το Καλύτερο Παιδί’ στην κατηγορία ‘Καλό παιδί ο Γιάννης, αλλά φοροδιαφεύγει”. Από τα σύννεφα πέσαμε.

Η πτώση της Jennifer Lawrence στα Όσκαρ

Κατηγορία: Sweet epic fail

Τίποτα δεν είναι fail, όταν το κάνει η Jennifer Lawrence, αλλά αυτή η ‘πρόσεχε-πρόσεχε-μην το πατήσεις-πρόσεχε-όχι-ΟΧΙ-έπεσε’ σκηνή έδωσε λίγο (απαραίτητο) ενδιαφέρον στα recaps της φετινής απονομής.

Οι αμερικάνικες σειρές που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο

Κατηγορία: Τα entertainment

Γράφοντας και περιγράφοντας τους 25 πιλότους της φετινής τηλεοπτικής σεζόν στις ΗΠΑ, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος πρέπει να χασμουρήθηκε κοντά στις 20 φορές. Παραλίγο να πετύχει το απόλυτο δηλαδή. Ο δε Αντώνης Καρπετόπουλος ακόμα δεν πιστεύει στα μάτια του (με την τόσο μέτρια συνολική εικόνα της χρονιάς στη σειρομάνα Αμερική).

Το τέλος του Dexter

Κατηγορία: Τα entertainment

Όσοι τέλειωσαν τη σειρά το περασμένο καλοκαίρι, το ξέρουν. Όσοι δεν την τέλειωσαν, έχουν ακούσει τη γκρίνια των πρώτων. No spoiler, no cry.

Ο χαιρετισμός του Κατίδη

Κατηγορία: Τα αθλητικά-πολιτικά

Και οι ‘ναι, όχι, δεν ήξερα, ήθελα να σηκωθούν να με χειροκροτήσουν’ δηλώσεις του που έχρισαν αυτομάτως τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού υποψήφιο λέκτορα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Η Miley Cyrus στα MTV Awards

Κατηγορία: Τα entertainment

Robin Thicke, κανένα πρόβλημα μαζί σου. Εσένα σε καμαρώνουμε.

Οι θεατρινισμοί του πρύτανη του ΕΚΠΑ

Κατηγορία: Τα κοινωνικά

Δεν εννοούμε κλισεδιάρικους θεατρινισμούς, αλλά κυριολεκτικούς. Ενώ το λουκέτο στο Καποδιστριακό άρχισε να σκουριάζει, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ανέβαζε τον ‘Ιουλιανό’ στο Παρίσι. Φορούσε και κόκκινο χιτώνιο.

Το ‘Only God Forgives’

Κατηγορία: Τα entertainment

Δεν είναι ότι θέλω να πω κάτι εξεζητημένο, αλλά η θέαση του ‘Only God Forgives’ μοιάζει με προσπάθεια να βγάλεις τα μάτια σου με κουταλάκι του γλυκού. Δεν το έχω επιχειρήσει, αλλά έχω δει την ταινία. Το ίδιο είναι.

Τον οβολό και τα fail σας στα σχόλια και στο @illanastasiadis