ORIGINALS

Tα πιο σέξι εξώφυλλα του 2014

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις αναδρομή στη χρονιά που πέρασε. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και αποθεωτικός.

Ναι, εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά. Προφανώς γιατί όλα από αυτά προερχόμαστε. Και ναι, κάθε μήνα, χιονίσει-βρέξει, ο Θοδωρής Δημτητρόπουλος, τίμια και ευλαβικά, διαλέγει με μεράκι τα καλύτερα από όλο τον κόσμο. Τα πιο ωραία. Τα πιο artistic. Αλλά σε καμία περίπτωση τα πιο σέξι. Αυτά δηλαδή που ακολουθούν.

To τελευταίο τεύχος του Nuts, ένα περιοδικό με αποκλειστικό focus τα τούμπανα.

Και το τεύχος του Paper με τον ‘πειραγμένο’ κώλο της Kim Kardashian. Aυτό που διακήρυξε, επιχείρησε αλλά τελικά απέτυχε να ‘σπάσει’ το internet.

Αυτά είναι τα δυο μοναδικά σέξι εξώφυλλα που βρήκα στις μέχρι τώρα επιλογές της σχετικής στήλης του ONEMAN. Και με το μπαρδόν αν μου έχει ξεφύγει κάτι. Αν και μου έκανε εντύπωση ότι δεν είδα πουθενά ότι την -ήδη θρυλική- ανοιξιάτικη φωτογράφηση της Miranda Kerr για τον Mario Testino για λογαριασμό του Βρετανικού GQ. Την ίδια που έχουμε βάλει ως κεντρική φωτό του άρθρου.

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, όλες συνολικά οι εκδόσεις του GQ ήταν -όσον αφορά το σέξι- λίγο μούφα αυτή τη χρονιά. Σκέψου ότι σχεδόν χαριστικά συμπεριλαμβάνω στη λίστα εκείνη της Emily Ratajkowski για το τεύχος του Ιουλίου της Αμερικάνικης έκδοσης.

Ενώ και το Esquire ήταν επίσης αδιάφορο -όσον αφορά τα σέξι εξώφυλλα- φέτος. Ναι, ακόμη και αυτό με την Penelope Cruz με αφορμή την ανακήρυξή της ως πιο σέξι γυναίκας του πλανήτη.

Μοναδική εξαίρεση ένα εξώφυλλο από την Μεξικάνικη έκδοση του. Όχι, το εξώφυλλο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Τα προσόντα του μοντέλου όμως, είναι.

Το Maxim, από την άλλη, δικαιούται δυο θέσεις στην λίστα. Ξεκινώντας από την φωτογράφηση της Jessica Alba που έκανε με αφορμή το Sin City. Όχι, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Είχαμε όμως καιρό να την δούμε έτσι, οπότε κερδίζει πόντους για αυτό.

Και συνεχίζοντας με το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησε. Κυρίως γιατί επιτυγχάνει το βασικό στόχο κάθε ‘ταξιδιωτικού’ περιοδικού, το να θέλεις δηλαδή να είσαι εκεί. Να είσαι μέσα της. Προσοχή. Για το αυτοκίνητο μιλάω πάντα.

Aν και, επιστρέφοντας στην Jessica Alba, το εξώφυλλο που έκανε για το Entertainment Weekly, εκείνο που στάζει το νερό από το μαυρισμένο σώμα της, είναι σαφώς καλύτερο από αυτό του Maxim.

Όσον αφορά το FHM, το έτερο mainstream αντρικό περιοδικό που υπάρχει ακόμη εκεί έξω, η συγκομιδή ήταν επίσης φτωχή. Συγκεκριμένα ένα road trip μαζί με την Helen Flanagan για την βρετανική έκδοση.

Άντε με το ζόρι και το εξώφυλλο της Φιλιππινέζικης ένεκα του συνδυασμού tatoo, τραβήγματος t-shirt και αυτιών mickey mouse.

Αντιθέτως το Playboy ήταν πολύ δυνατό φέτος. Τόσο η αμερικάνικη εκδοσή του, από την οποία ξεχωρίζει το indulgence εξώφυλλο με την μια κυρία να θωπεύεται από τις άλλες δυο.

Όσο και η παραδοσιακά καλή Μεξικάνικη με highlight την φωτογράφηση της βαβαβούμ πορνοστάρ Esperanza Gomez.

Αν και την παράσταση έκλεψε φέτος ολοκληρωτικά το μηνιαίο Γαλλικό αντρικό περιοδικό Lui, πρώην ερωτική έκδοση των 70s που λανσαρίστηκε ξανά στο τέλος του 2013 από τον δημιουργό του Numero. Κάθε εξώφυλλό του ήταν συγκλονιστικό. Ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ωστόσο, για να μην το κουράσουμε, περιοριστήκαμε σε τρία. Αυτό που μας δείχνει την πίσω όψη της Kate Moss.

Εκείνο με την Gisele Bundchen να ιππεύει ένα δελφίνι.

Και, το πιο αγαπημένο από όλα (και ενδεχομένως το καλύτερο της χρονιάς) εκείνο με την γυμνόστηθη Rihanna να απολαμβάνει κάτι ζεστό (τον ήλιο) και κάτι παγωμένο (ότι ακριβώς είναι μέσα στο ποτήρι της)

Από εκεί και πέρα άξιο αναφοράς είναι το εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit Edition το οποίο, όπως επιτάσσει η εποχή, μας δείχνει την πίσω όψη τριών supermodel. Αν και δεν λες αυτά τα προσόντα και πολύ εντυπωσιακά.

Το τεύχος του βρετανικού Elle με την Rita Ora να είναι ταυτόχρονα κυρία (βλέπε ροζ πλισέ φούστα) και αλήτισσα (βλέπε tattoo).

Την Γερμανική έκδοση του Interview με την Adrianna Lima να μας δείχνει βασικά τις κάλτσες της.

Δυο καλές προσπάθειες της Miley Cyrus να είναι σέξι και όχι απλά ξεδιάντροπα γυμνή. Συγκεκριμένη εκείνη με τα λούτρινα ζωάκια στο V.

Και εκείνη που έχει πάρει αγκαλιά ένα τυχερό μαξιλάρι στο εξώφυλλο του W

Τι μένει για το τέλος; Tι άλλο παρά μια Madonna που, βλέποντας ότι δεν φτουράει πια μόνη της, επιστρατεύει την βοήθεια της Katy Perry για να κάνουν κάτι ‘και καλά’ προκλητικό (βλέπε ανοιχτά πόδια, εσάνς bondage) για το εξώφυλλο του V.