ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια ωδή στις Ελληνίδες πρέσβειρες της επιστημονικής έρευνας

Η Φανή Κούκουλη και η Άννα-Μαρία Παππά είναι οι δύο νέες πρέσβειρες της L’Oreal-Unesco για τα βήματα που έχουν ήδη κάνει στην επιστημονική έρευνα.

Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που οι Φανή Κούκουλη και Άννα-Μαρία Παππά πήραν την υποτροφία της L’Oreal-Unesco Women in Science παρουσιάζοντας το επιστημονικό έργο τους στο πεδίο της έρευνας. Δόθηκαν 30 υποτροφίες, οι οποίες είναι προσωπικά βραβεία (ένα αντίτιμο μεταξύ 15.000-20.000 ευρώ, που ασφαλώς έχει τη σημασία που του πρέπει και θα ήταν υποκριτικό να το παραγκωνίζουμε), δηλαδή επιλέχθηκαν 30 γυναίκες ανάμεσα σε 1.000 προτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτέλεση του Μαυρομιχάλη: το χρονικό ενός βέβαιου θανάτου

Αν ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης δεν εκτελούνταν στην πλατεία του Ναυπλίου, στις 22 Οκτωβρίου του 1831, πριν, δηλαδή, από ακριβώς 186 χρόνια, θα τον λίντσαραν οι άνθρωποι.

Υπάρχει μία ιστορία με τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ως συνήθως είναι παραλλαγή μίας άλλης ιστορίας, που, ωστόσο, δεν υπάρχει. Αναφέρεται, λοιπόν, ότι ο πρώτος κυβερνήτης του (νέου) ελληνικού κράτους, που δεν κατάφερε να είναι παρόντας όταν ανεξαρτητοποιήθηκε και επισήμως, βρήκε μεγάλο μπελά όταν έφερε τις πατάτες. Τις εισήγαγε, τις σύστησε στους Έλληνες, αλλά ουδείς προθυμοποιείτο να φάει.

Διαβάστε περισσότερα

7 σημάδια ότι η Ευρώπη πάει κατά διαόλου

Από την άνοδο της ακροδεξιάς μέχρι τις οικονομικές ανισότητες, υπάρχει κάτι πολύ σάπιο στο βασίλειό μας.

Φτιάξτε μια ενωμένη Ευρώπη μας λέγανε. Θα έχετε ηρεμία, οικονομική ασφάλεια και αμέτρητα ακόμη πλεονεκτήματα. Η ενωμένη Ευρώπη θα μπορεί να γίνει η επόμενη υπερδύναμη, ώστε να ανταγωνιστεί ευθέως τις Η.Π.Α και οι πολίτες της θα χορεύουν γυμνοί στους δρόμους από ευδαιμονία.

Διαβάστε περισσότερα

Δύο αληθινοί άνθρωποι που δεν πέθαναν μόνο μία φορά

Οι απίστευτες ιστορίες των Ρασπούτιν και Γιαντάβ που κάνουν τον Bruce Willis να δείχνει φλώρος.

Τους δηλητηρίασαν. Τους πυροβόλησαν. Τους ξαναπυροβόλησαν. Ήταν μάταιο, τίποτα δεν θα μπορούσε να τους λυγίσει. Το σκαρί τους είναι βγαλμένο από όλα τα 'Die Hard' μαζί. Απολαύστε υπεύθυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Περάσαμε 2 ώρες χωρίς σενάριο με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Ο πρόεδρος του Ποταμιού σε μια κουβέντα για την ακροδεξιά, τα λάθη του, τον Παναθηναϊκό και την κάνναβη.

Αν μέχρι χθες το βράδυ με ρωτούσες τη γνώμη μου για τον Σταύρο Θεοδωράκη, θα προσπαθούσα να αποφύγω κάποια από τις κλισέ απαντήσεις τις οποίες κι ο ίδιος θα έχει βαρεθεί να ακούει και να διαβάζει.

Διαβάστε περισσότερα

Πελοποννησιακά Καλλιστεία: Πήγαμε και ζήσαμε το έπος

Στο Καζίνο Λουτρακίου πέσαμε πάνω στον Αντρέα Παπανδρέου και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κάθομαι στην πιο μακρινή από τη σκηνή πλευρά ενός παραλληλόγραμμου τραπεζιού μαζί με άλλα -άγνωστα σ' εμένα πλην του Γιάννη- οχτώ άτομα. Με το αριστερό μου χέρι κρατάω το 'διαμάντι', το οποίο εκδόθηκε για τον '27ο Πανελλαδικό διαγωνισμό ομορφιάς (Star-Miss-Miss Young), Πελοποννησιακά Καλλιστεία' (sic), το οποίο έχω πλέον κάνει ρολό και με το δεξί βάζω μια γουλιά μπίρα στο στόμα από το κολονάτο ποτήρι στο οποίο μου την έχουν σερβίρει.

Διαβάστε περισσότερα

Καλύτερα να μην μάθεις ποτέ τι συμβαίνει στο Dark Web

Στη σκοτεινή πλευρά του ίντερνετ εισέρχεσαι με δική σου ευθύνη.

Αν κάθε φορά που 'κατεβάζεις' παράνομα μια ταινία ή στριμάρεις μια αθλητική αναμέτρηση, αισθάνεσαι κάτι ανάμεσα σε Mr. Robot και καταζητούμενο αρχιμαφιόζο, μπορείς να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις τη φάση σου.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν είναι πως δεν ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά να... δεν θα ήταν το πρώτο που θα σκεφτόμουν. Και όχι πως δεν πήγαινα σε όλες τις πορείες στο Πανεπιστήμιο, σε όλες πήγαινα, αλλά να.... πάντα πίστευα πως το κάναμε με τον τρόπο των αγοριών.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.