ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

11 θαυμάσιοι, αλλά όχι πραγματικά σπουδαίοι

Πώς είναι να μη φτάνεις ποτέ στα όρια του εαυτού σου, να μην μπαίνεις στην ιερά εξέταση του νου σου, αλλά πάλι να μνημονεύεσαι επειδή έκανες τη διάσταση της ζωής με την οποία ασχολήθηκες πιο όμορφη.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σου αρέσει με ειλικρίνεια, να τον έχεις στην κορυφή του ψυχαγωγικού οχήματός σου, κάποιος πραγματικά σπουδαίος. Ο μελετητής του μεγαλείου πρέπει να έχει μυαλό ακονιστήρι, να είναι μικρός και οσάκις δημογέροντας, να μπορεί το μυαλό του να αντεπεξέρχεται στην επανάληψη μίας κατάστασης η οποία δεν εμφανίζεται παρά σπανίως στη ζωή και απομακρυσμένη.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί οι περισσότεροι Νοτιοκορεάτες είναι άθεοι;

Και πώς η εκκλησία προσπαθεί να κερδίσει πίσω τους νέους χρησιμοποιώντας μέχρι και smartphone apps.

Δεν χρειάζεται να είσαι κοινωνιολόγος, θεολόγος ή τέλος πάντων οποιοσδήποτε επιστήμονας με κατάληξη σε -λόγος, για να γνωρίζεις πως οι κοινωνίες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις θρησκείες.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αρκάς (μπορεί να) έχει απλώς μεγαλώσει

Τρεις σημειώσεις πίσω (ή μπροστά) από την πολιτική στροφή του Αρκά και τα σκίτσα υπέρ των 'Παραιτηθείτε'.

Το θέμα με τον Αρκά είναι το εξής: ήταν ένα αόρατο πρόσωπο αποδεκτό από όλους. Η σάτιρά του δεν πείραζε κανέναν. Ίσα ίσα, που ενθάρρυνε τον κόσμο να νιώθει ευφορία, να γελάει, να απομένει ενεός με μία εντυπωσιακή σκέψη. Το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έμαθε ποτέ ποιος είναι- και είναι πολύ πιθανό να μη μάθει όσο βρίσκεται εν ζωή- έπαιξε αναμφισβήτητα το ρόλο του. Το ορατό πρόσωπο τίθεται απευθείας σε κριτική.

Διαβάστε περισσότερα

Θα άντεχες 8'' πάνω σε έναν μαινόμενο ταύρο 800 κιλών;

To bull riding, το πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο, φιλοδοξεί να γίνει το νέο UFC. Το πιο τρελό; Παίζει να τα καταφέρει.

Αυτά τα 8 δευτερόλεπτα απίστευτης δυσκολίας είναι που έχουν μετατρέψει το καβάλημα ταύρου, το original Αμερικάνικο extreme sport, από κάτι που παρακολουθούσαν μόνο κάποιοι γραφικοί βλαχο-αμερικάνοι στο ροντέο της πόλης τους σε ένα κανονικό επαγγελματικό άθλημα παγκοσμίου εμβέλειας με σουπερ-σταρ αθλητές (και πρωταθλήματα) σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία -και προσεχώς και Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα

7 εγκλήματα που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη

Ένα crime tour στον Βορρά με ξεναγό τον συγγραφέα Αλέξανδρο Μυροφορίδη.

Πυροβολισμοί, μαχαιριές, ανεξιχνίαστες υποθέσεις και εγκλήματα που σόκαραν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξανδρος Μυροφορίδης μάς ξεναγεί σε μία ιστορική noir διαδρομή στα στενά της πόλης. Γεμάτη θρύλους, ψιθύρους και αίμα.

Διαβάστε περισσότερα

Κι όμως, κάποιοι πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη - και δεν είναι λίγοι

Θόλοι, παγωμένα τείχη και ένας πλανήτης που διαρκώς ανυψώνεται στην πιο παλαβή θεωρία συνωμοσίας των ημερών μας.

Ύμνος που αποθεώνει τον Παναθηναϊκό και την ιστορία του, τεκμηρίωση του πότε ένα γάλα έχει ξινίσει και πώς μπορούμε να το καταλάβουμε και ανάλυση της θεωρίας που υποστηρίζει ότι η Γη είναι επίπεδη.

Διαβάστε περισσότερα

Οι δισεκατομμυριούχοι 'βρικόλακες' που πίνουν αίμα 18χρονων

Η καινούργια τάση στη Silicon Valley θέλει κάθε tech μεγιστάνα να έχει το δικό του blood boy, το αίμα του οποίου μεταγγίζει σε τακτική βάση. Γιατί, το να μείνεις για πάντα νέος, απαιτεί θυσίες. Και φρέσκο αίμα.

Αυτό ήταν το κεντρικό concept ενός πρόσφατου επεισοδίου του τηλεοπτικού Silicon Valley, που ήθελε τον σουπερ-επιτυχημένο και uber εγωμανή ιδιοκτήτη μιας εταιρίας τύπου Google να έχει προσλάβει το δικό του blood boy , ένα νεαρό που γυμνάζεται φανατικά και τρώει μόνο βιολογικά, η δουλεία του οποίου είναι να χαρίζει το καθαρό αίμα του στο αφεντικό του.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Προτιμάς να γελάμε παρά να είσαι όμορφη

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Τα μαλλάκια σου ήταν εκείνα που καμάρωνε η μαμά. Καστανόξανθα, σπαστά, τα πρωινά ατίθασα, όμορφα.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.