ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ανατολική Γούτα: Η ευαισθησία της φωτογραφίας είναι μία απάτη

Ένα διήγημα με πρωταγωνιστή ένα Ρώσο που τραβάει φωτογραφίες από ματωμένα παιδιά στην εμπόλεμη Συρία.

Ευτυχώς, είχαν βγει όλοι έξω. Ο καταυλισμός ήταν άδειος. Καφέ έψηνε στο μπρίκι, που έπνεε τα λοίσθια. Σύντομα έπρεπε να αγοράσει άλλο. Ο Γιούρι είχε στο σακ βουαγιάζ του, εκτός από τη φωτογραφική μηχανή του, και ελληνικό καφέ.

Διαβάστε περισσότερα

Υπόθεση Φραντζή: το έγκλημα που συντάραξε την Ελλάδα

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ψάχνει τα όνειρα του Παναγιώτη Φραντζή, αυτά που τον οδήγησαν σε μια από τις πιο στυγερές δολοφονίες της ιστορίας. Ένα κείμενο που θέλει βαθιές ανάσες, απαγορευμένο για καρδιακούς.

Πόσο φτωχή αλήθεια φαντάζει η λέξη 'φρίκη' για να αποδώσει την κτηνωδία ανθρώπων; Κτηνωδία; Διαγράφεται η λέξη! Γιατί τα κτήνη, τα ζώα, δεν θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν τέτοιες πράξεις, οι οποίες είναι 'προνόμια' άρρωστων ανθρώπινων μυαλών που κολυμπάνε στην αθλιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Επιστρέφοντας στην πόλη που έκανα Erasmus

Ένας δημοσιογράφος ταξίδεψε 2.122 χιλιόμετρα για να κλείσει μερικούς ανοιχτούς λογαριασμούς.

Υπήρχε ένα σημείο στο κέντρο του Λουντ που επιστρέφει σταθερά στο μυαλό μου, με ή κυρίως χωρίς αφορμή, από τον Δεκέμβριο του 2003 που έφυγα. Το σημείο ήταν ένα κομμάτι πλακόστρωτου δρόμου, λίγες πλάκες δηλαδή, πάνω σε μια διασταύρωση που πέρναγα τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα, για να πάω από την εστία μου στο πανεπιστήμιο - και για να γυρίσω.

Διαβάστε περισσότερα

Μια κακή νύχτα στη Βουλή: Όσα ζήσαμε στη χθεσινή συνεδρίαση

Επτά ώρες στο κοινοβούλιο, με τσακωμούς, γκριμάτσες κι ένα σπασμένο ποτήρι.

Το ρολόι δείχνει λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ. Από το προεδρείο της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης συνιστά στην ολομέλεια υπομονή, καθώς αρνείται στον Βασίλη Λεβέντη να ανέβει στο βήμα τη στιγμή που το ζητάει. “Θα είμαστε όλοι εδώ, μια καλή παρέα, μέχρι τις 2 το πρωί τουλάχιστον. Κάποια στιγμή θα μιλήσετε κι εσείς”, ενημερώνει τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος δυσανασχετεί εμφανέστατα και ψιθυρίζει κάτι στους συνεργάτες του.

Διαβάστε περισσότερα

23 ιστορίες έπους και παράνοιας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Από τον αστυνομικό και την ασφαλιστική υπάλληλο του Σεράγεβο στην αλαζονεία της Λίντσεϊ Τζακομπέλις.

Στην Πιονγκτσάνγκ της Νοτίου Κορέας πρόκειται να διεξαχθούν οι 23οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία, οι οποίοι είναι η πιο σημαντική διοργάνωση για τα αθλήματα των πάγων.

Διαβάστε περισσότερα

Μακεδονία: Μια περιπέτεια στο όνομα μιας ονομασίας

Μια ιστορική αναδρομή στο Μακεδονικό ζήτημα. Για να γνωρίζουμε τα πολιτικά γεγονότα και τις εθνικές φαντασιώσεις που μας έφτασαν ως εδώ.

Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας: ΠΓΔΜ. Πέντε λέξεις. Πέντε αθώες λέξεις κι ένα ακρωνύμιο που περικλείουν ολόκληρο το πρόβλημα. Υπάρχει πέρα από τα τσιτάτα για το Μέγα Αλέξανδρο και τον αρχαίο μακεδονικο πολιτισμό έστω ένα ψήγμα συναίσθησης της σημασίας και του ιστορικού των 'Σκοπίων' όπως μαθαμε να τα λέμε (μόνο) εμείς;

Διαβάστε περισσότερα

Το έγκλημα στην Ελλάδα του 2018: Ένα αστυνομικό ρεπορτάζ

Οι δράστες, τα είδη των αδικημάτων, τα υποψήφια θύματα και ο χάρτης της εγκληματικότητας σήμερα, όπως αναδεικνύεται από τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας.

Για την ελληνική αστυνομία όλες οι περιοχές είναι εν δυνάμει ευάλωτες ή εν δυνάμει ασφαλείς. Αυτό σημαίνει ότι είτε ζεις στο κέντρο, είτε στα προάστια κινδυνεύεις να πέσεις θύμα κακοποιών.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
Μάθε τα πάντα
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.