Αυτό το προφιτερόλ είναι chou- ρεαλιστικό

Η Δώρα Τσαμπάζη ανακαλύπτει το πιο σουρεαλιστικό προφιτερόλ στο Choureal- Choux & Profiterole στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
SHARES

Προφιτερόλ. Ό,τι καλύτερο έχει γεννήσει η παγκόσμια ζαχαροπλαστική. Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Δεν παράγουν όμως όλα τα ζαχαροπλαστεία καλό προφιτερόλ. Και όταν φυτρώνουν ιδέες σαν του Choureal, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να φάει ξανά προφιτερόλ από ένα απλό, ζαχαροπλαστείο, όταν το chou-ρεαλιστικό προφιτερόλ το έχει τερματίσει.

Η ιδέα ανήκει στον 28χρονο ιδιοκτήτη του, αυτός λοιπόν "ο κύριος με τα choux", εκμεταλλεύτηκε τις σπουδές του στη Χημεία με έναν ευχάριστα δημιουργικό τρόπο, για εμάς τους καταναλωτές και κοιλιόδουλους τουλάχιστον. Άνοιξε ένα ζαχαροπλαστείο, που παράγει βασικά προφιτερόλ και μάλιστα την στιγμή εκείνη που θα το ζητήσει ο πελάτης και όπως το ζητήσει ο πελάτης.

 

Τα βήματα είναι απλά. Τα choux που ψήνονται κάθε μία ώρα γεμίζονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής μπροστά στα μάτια σου. Η σοκολάτα που θα σκεπάσει το προφιτερόλ σου, μπορεί να είναι bitter, γάλακτος, λευκή ή συνδυασμός. Οι ξηροί καρποί, η κουβερτούρα, τα κράνμπερις, το βύσσινο και οι φράουλες, μπορούν να ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα.

 

Ξεκινάω με μία ασφαλή επιλογή, για να παίξω στη συνέχεια περισσότερο.  Bitter σοκολάτα, τριμμένο αμύγδαλο και σαντιγί. Τα κουτάλια λυγίζουν, ο ουρανίσκος παθαίνει ένα μικρό γευστικό σοκ.

 

Συνεχίζω με σοκολάτα γάλακτος, σαντιγί και φουντούκι. Παίρνω φόρα και είναι αυτό επικίνδυνο.

 

Οφείλω στον εαυτό μου και σε εσάς να δημιουργήσω έναν καλό συνδυασμό με βάση τη λευκή σοκολάτα και φυσικά τα καταφέρνω. Λευκή σοκολάτα, σαντιγί, κράνμπερις και φιστίκι Αιγίνης.

 

Και εκεί που νομίζω ότι το έχω τερματίσει, ότι έχω φτάσει σε έναν εκπληκτικό οργασμό δημιουργίας,  τα κορίτσια του Choureal μου προτείνουν τον γαλλικό τρόπο. Παγωτό με βανίλια Μαδαγασκάρης και παγωτό με ανθόγαλα για γέμιση στο choux, και από πάνω ζεστή λιωμένη σοκολάτα.

 

Αυτό είναι το πιο εξωπραγματικό προφιτερόλ που έχω φάει στη ζωή μου, σβήνει όλα τα άλλα. Σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Σαν να μην μου προσέθεσαν ποτέ θερμίδες, ποτέ απόλαυση.

 

Για το τέλος, δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τα πανέμορφα και λαχταριστά κουλουράκια με τη ζύμη των choux και γεμιστά με crème patisserie. Τα Paris- Brest, είναι μικρά ή μεγάλα, γεμιστά με κρέμα ζαχαροπλαστικής, πραλίνα ή φυστικοβούτυρο. Τι να πω παραπάνω. Δεν βρίσκω λόγια. Άλλο κακό να μην μας βρει.

 

Choureal- Choux & Profiterole

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7

τηλ. 2310252766

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Interviews

Η Βάσω Λασκαράκη δεν είναι το γλυκό κορίτσι της διπλανής πόρτας

Τρώει σαν δυο άντρες. Βρίζει σαν ταξιτζής. Και πραγματικά, μα πραγματικά, δεν θέλεις να την δεις νευριασμένη. Αυτή είναι η άλλη πλευρά της τηλεοπτικής μαμάς που λατρεύουν ταυτόχρονα -για διαφορετικούς λόγους- μπαμπάδες, μανάδες και μικρά παιδιά.

Best of Network

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φωνή του

Αυτό που ζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι -ξεκάθαρα- παραμύθι. Μπορεί ωστόσο, να αλλάξει δεδομένα και εκτός παρκέ. Διάβασε πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια ο ίδιος ο σταρ του ΝΒΑ, αλλά και η πραγματικότητα που τον αφορούσε ως ανιθαγενή και θα διαπιστώσεις πως μπορεί να γράψει ουσιαστική ιστορία, στην Ελλάδα.

Μην κρύβεστε πίσω από τον Βασιλακόπουλο

Δεν γίνεται ο φόβος εδώ και 12 χρόνια να νικά ένα σπορ και τόσους ανθρώπους. Κάποια στιγμή πρέπει να ντραπούμε. Δεν ευθύνεται μόνο ο Βασιλακόπουλος, πλέον οι ευθύνες ανήκουν στους συλλόγους που δεν απαιτούν αλλαγή. Οι οποίοι δεν θέλουν αλλαγή. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.