ΦΑΓΗΤΟ

Η Οδοντογλυφίδα είναι κάτι ανώτερο από γυράδικο

Η Δώρα Τσαμπάζη σαν βγήκε στον πηγαιμό για ένα απλό πιτόγυρο, ανακάλυψε την Οδοντογλυφίδα.

Έρχεται μια μέρα που θέλεις κολασμένα ένα πιτόγυρο. Έναν ωραίο καλοψημένο γύρο, σε νόστιμη πίτα τυλιγμένο, με πατατούλες και διάφορα άλλα καλούδια. Ψάχνοντας να δοκιμάσω κάτι νέο, ανακαλύπτω ινσταγκραμικά την Οδοντογλυφίδα και ως άτομο που λειτουργώ πάρα πολύ οπτικά, το αποφασίζω. Από μερικές φωτογραφίες επισκεπτών διαπιστώνω ότι δεν είναι ένα απλό γυράδικο. Διάφορα μπέργκερ σκάνε στο timeline μου και η απόφαση έχει παρθεί ήδη. Θα την επισκεφτώ.

Επειδή αγαπώ το κέντρο προτίμησα την Οδοντογλυφίδα στην Παύλου Μελά, και σύντομα βρέθηκα σε ένα από τα τραπεζάκια της να κοιτώ με περισσή χαρά τον κατάλογο. Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε. Ναι, η Οδοντογλυφίδα δεν είναι απλώς γυράδικο. Είναι κάτι ανώτερο. Είναι μια γκουρμέ πινελιά τόσο διακριτική και συνάμα ανεπαίσθητη, αλλά ικανή ταυτόχρονα να μεταμορφώσει και το πιο απλό πιτόγυρο σε επικό. Φυσικά και υπάρχει το κλασικό πιτόγυρο και το σουβλάκι.

 

Αλλά εγώ δεν ήρθα για αυτό, ήρθα για το κάτι παραπάνω. Κοιτάω τα ορεκτικά και φυσικά τα θέλω όλα. Τις κασεροκροκέτες, την ψητή μελιτζάνα, την τηγανητή φέτα. Ωστόσο η σαλάτα Γαλλίδα με το ροκφόρ και το μπέικον με κέρδισε με την πρώτη ματιά, γιατί το ροκφόρ είναι έρωτας.

 

Παρόλο που ο αρχικός σκοπός μου ήταν το πιτόγυρο, τα μπέργκερ τράβηξαν την προσοχή μου, γιατί μερικές συνήθειες δεν αλλάζουν, όπως και να το κάνουμε. Ειδικά όταν είδα στον κατάλογο buger Los Pollos Hermanos, η συγκίνηση ήταν μεγάλη και η παραγγελία του αυτόματη. Κοτομπιφτέκι με cream cheese sauce, μαρούλι, τομάτα, παρμεζάνα, ψημένο μπέικον, και πατάτες.

 

Όμως δεν γίνεται να μην δοκιμάσω και το Burger Οδοντογλυφίδα με μπριζολάκι αντί μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, παρμεζάνα, μανιτάρια και barbeque sauce. Αυτό είναι το σωστό, να γνωρίσω καλά, τα ομώνυμα πιάτα του μαγαζιού.

 

Η πανδαισία των burger έφτασε πολύ σύντομα στο τέλος, στο σημείο αυτό που δεν μένει ούτε πατάτα τηγανητή.

Κάτι λείπει όμως. Το δίλημμα ανάμεσα στην τηγανιά κοτόπουλου του τρελού που σβήνεται με κόλα κόλα και σε ένα πιτόγυρο, βγάζει κερδισμένο το πιτόγυρο. Αποφασίζω το πιτόγυρο του Θείου Από Αμέρικα με τσένταρ και μπέικον και τρυφερή πίτα τορτίγιας. Αν και χορτασμένη από ό,τι προηγήθηκε,  η πρώτη μπουκιά δεν με αφήνει να σταματήσω, πριν γευτώ ακόμα περισσότερο αυτό το ποίημα.

 

Δεν ήξερα αν είναι το τσένταρ, το μπέικον, ή ο γύρος που το έκαναν τόσο νόστιμο, ή αν η διακριτικότητα της λεπτής τορτίγιας άφηνε μόνο τα σημαντικά υλικά να αναδειχθούν. Και έτσι φτάσαμε στο σημείο αυτό, που εγώ, μία λάτρης της κλασικής πίτας στο πιτόγυρο, να λέω ότι αυτή η απαλή τορτίγια ήταν υπέροχη στο δευτερεύοντα ρόλο της, καθώς πρωταγωνιστές ήταν άλλοι.

Αν έκανα μία γρήγορη πεντάδα στο μυαλό μου με τα καλύτερα πιτόγυρα που έχω φάει στη ζωή μου, το πιτόγυρο του Θείου Από Αμέρικα της Οδοντογλυφίδας, μόλις κέρδισε μία θέση σε αυτήν.

Οδοντογλυφίδα

Παύλου Μελά 20

τηλ. 2310224399