ΦΑΓΗΤΟ

Στο Foodporn θα φας τα πιο «πρόστυχα» burger

Η Δώρα Τσαμπάζη αφήνει στην άκρη τις "αναστολές" και ανακαλύπτει ένα μπεργκεράδικο βουτηγμένο στην ακολασία.

Nαι, είναι αλήθεια. Θα φας «πρόστυχα» στο Foodporn, έναν χώρο που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, και αυτό δεν το καταλαβαίνεις μόνο από το όνομα, αλλά και από το λογότυπο με τον ταύρο που επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με το ταίρι του, την αγελάδα.

Το όνομα δεν είναι μόνο προκλητικό για τους σιελογόνους αδένες και τον ουρανίσκο, αλλά και δεσμευτικό. Δεσμευτικό γιατί, πραγματικά θα ξυπνήσει τα ζωώδη ένστικτά σου. Θα πετάξεις το μαχαιροπίρουνο, θα ξεχάσεις τους καλούς σου τρόπους και θα του φερθείς, όπως του αξίζει. Ωμά και κυνικά.

Και εγένετω κρέας, συγκεκριμένα black angus, από τα πιο ποιοτικά κρέατα παγκοσμίως, που χρησιμοποιείται στο Foodporn, για την παρασκευή ενός ζουμερού burger.

Εντυπωσιακή διακόσμηση του χώρου, ωστόσο λιτή, καθώς πρωταγωνιστής οφείλει να είναι και είναι το burger. To μενού περιλαμβάνει επτά διαφορετικά burger, με ονόματα εμπνευσμένα από διάσημες αγαπημένες προσωπικότητες, τέσσερις σαλάτες, πατάτες, κάποια finger food and that’s it. Λίγα πράγματα και απλά, καθώς το ουκ εν τω πολλώ το ευ, ταιριάζει απόλυτα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Τα burger σερβίρονται αποκλειστικά με ψωμάκι brioche. Κάτι που κάνει τη γεύση τους ακόμα πιο έντονη και αμερικάνικη. Ψήνονται πάντα μέτρια, εκτός να το ζητήσεις εσύ καλοψημένο. Τα υλικά είναι πάντα φρέσκα και το μπέικον, έξτρα τραγανό. Επίσης, κάτι πολύ βολικό, είναι ότι μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις ό,τι υλικό θέλεις από τα burgers του καταλόγου, χωρίς να σου παραπονεθεί ο σερβιτόρος, ότι τα πιάτα πρέπει να βγαίνουν συγκεκριμένα. Aντίθετα σε παροτρύνουν να το κάνεις, αν το επιθυμείς, καθώς το να απολαύσεις το burger σου, είναι αυτό που μετράει.

 

Αγαπημένα burgers στο Foodporn:

Steven Spielburger: Με αυγό, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, και μανιτάρια.

 

Μark Zuckerburger: Με λάδι τρούφας.

Heisenburger: Με καπνιστό προσούτο, καπνιστό τυρί και μαγιονέζα

 

Αγαπημένη σαλάτα: Coleslaw, η κλασική αμερικάνικη σαλάτα με λάχανο, μαγιονέζα και καλαμπόκι, που τη γεύση της την έχουμε συνδιάσει με τα καλά μπεργκεράδικα του εξωτερικού.

Aγαπημένο ποτό: Σπιτική λεμονάδα

 

Για το τέλος: Μετά το σκληρό «πορνό», ακολουθεί το επιδόρπιο. Αμερικάνικο, λαχταριστό παγωτό μηχανής. Και οι αναστολές στο φαγητό, παύουν να υπάρχουν πια.

Προξένου Κορομηλά 11, Θεσσαλονίκη, 2310222505

Φωτογραφίες: Στέφανος Τσακίρης