ΦΑΓΗΤΟ

Στο Pink Monkey θα φας τα pancakes της ζωής σου

Η Δώρα Τσαμπάζη βρήκε τα ωραιότερα pancakes της Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά, τα ισπανικά churros.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει street food, για την ακρίβεια έψαχνα κάτι σε street food και ο δρόμος με οδήγησε στο Pink Monkey. Που μπορεί αρχικά να φαίνεται «Τσιμπάω ένα σαντουιτσάκι στα γρήγορα και μία κρέπα και παίρνω έναν καφέ στο χέρι», αλλά είναι πολλά περισσότερα, και εγώ είμαι εδώ να τα ανακαλύψω.

Ναι, θα ήταν αμαρτία να πάρεις κάτι στο χέρι και να φύγεις από το Pink Monkey. Παρόλο που ότι και αν είναι αυτό που θα πάρεις θα είναι μια εξαιρετική επιλογή από φρέσκα υλικά, ωστόσο οφείλεις στον εαυτό σου να καθίσεις και να δοκιμάσεις τα pancakes τους. Οι φοιτητές, μιας και είναι κοντά στα Πανεπιστήμια, το έχουν λατρέψει, το βλέπω στο instagram αυτό και ήρθε η ώρα να κάνω το ίδιο. Να ανεβάσω τη δική μου φωτογραφία λατρείας από το Pink Monkey.

 

Ο Λάκης Παλαμαρούδας, με καταγωγή από την μαγευτική Σαμοθράκη, μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο νησί και τη Θεσσαλονίκη. Αποφάσισε να κάνει κάτι στην Θεσσαλονίκη, διαφορετικό από ό,τι υπάρχει συνήθως.  Αν μέχρι σήμερα μπορούσες να φας pancakes σε εστιατόρια που σερβίρουν brunch τις Κυριακές, αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα και κατάλληλη στιγμή για pancakes, αφού κάθε στιγμή είναι η κατάλληλη στιγμή, αρκεί να το θελήσεις.

 

Η παραγγελία μου είχε ως κεντρικό άξονα φυσικά τα pancakes, αλλά τη συνταγή που περιέχει σοκολάτα το μείγμα . Έτσι τα δικά μου pancakes πέντε στρώσεων, είχαν ένα εξωτικό μελαμψό χρωματάκι γεμάτο σοκολατένια γεύση. Η πραλίνα έδεσε υπέροχα, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για αυτό. Η αγαπημένη φράουλα, δεν απουσίαζε από αυτό το θεσπέσιο δημιούργημα. Χρόνος κατανάλωσης : Δύο λεπτά ακριβώς.

 

Όμως δεν ήμουν διατεθειμένη να εγκαταλείψω τη μάχη, πριν δοκιμάσω τα “churros con chocolate”. Ένα παραδοσιακό ισπανικό γλύκισμα, που είχα φάει μια φορά το 2007 στην Μαδρίτη και έκτοτε δεν το βρήκα ποτέ στην Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι σαν λουκουμάς τηγανιτός πασπαλισμένος με ζάχαρη και κανέλα και τον βουτάς στη σοκολάτα. Η λαχτάρα μου ήταν μεγάλη, και υπομονετικά περίμενα να ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς  ψήνονται εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

 

Tα churros έρχονται και είναι όλα δικά μου, πιάνω το ένα και το βουτάω απαλά στη σοκολάτα. Ένα απαλό «κρατς» και θρυμματίζονται στο στόμα, ενώ νιώθω την ευτυχία να με πλημμυρίζει. Άκρως πετυχημένη η συνταγή, που όπως μου εξήγησε ο Λάκης, είναι δύσκολη και θέλει προσοχή κάθε φορά.

 

Είναι περίεργο πως κάτι που αρχικά μπορεί να φαίνεται κοινότυπο, τελικά κρύβει τέτοιους θησαυρούς. Αν δεν το ζούσα, θα έλεγα, ακόμα ένα μαγαζί για να πάρεις ένα τοστ και χυμό στο χέρι. Όμως όχι. Το Pink Monkey δεν είναι αυτό που νομίζεις. Είναι κάτι περισσότερο.

Pink Monkey | facebook

Εγνατία 81

τηλ.  2310250280