ΦΑΓΗΤΟ

Το Beer Store είναι ο ναός της μπύρας

Αν η μπύρα είναι από μόνη της κάτι ιερό, τότε μόλις βρήκαμε πού θα την προσκυνήσεις.

Δεν είμαι οπαδός της μπύρας. Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχε και καθόλου σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα είχα ζήσει καμιά σημαντική απώλεια. Σύνολο στη ζωή μου δεν πρέπει να έχω καταναλώσει πάνω από 15 λίτρα μπύρας. Παρόλα αυτά, η έρευνα με οδηγεί στο ναό της μπύρας, το Beer  Store, ένα από τα λίγα εξειδικευμένα καταστήματα μπύρας σε όλη την Ελλάδα. Το Beer Store του Αλέξη Πιτσιώνα διαθέτει πληθώρα εγχώριων και εισαγόμενων ετικετών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η Αμερικάνικη Sierra Nevada, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Δεν προσποιούμαι ότι ξέρω πολλά, δηλώνω αμέσως την άγνοιά μου και το σκοτάδι μου σε ό,τι μπορεί συνδέεται με την μπύρα. Όμως εκεί ένιωσα ότι, όχι μόνο έχει σημασία για πολύ κόσμο στον πλανήτη η ύπαρξή της, αλλά και η διαδικασία παραγωγής της, εμφιάλωσής της, το σερβίρισμά της, όλα μπορεί να αποτελέσουν κομμάτι στη μυσταγωγία που λέγεται καλή μπύρα.

 

Πλησιάζουμε στα τέλη του καλοκαιριού, ο κόσμος έχει επιστρέψει στην πόλη και μπορώ να πω με σιγουριά ότι μερικά μόνο εικοσιτετράωρα ήταν αρκετά για να γίνει και πάλι ακραία μη ανθρώπινη. Η Καλαποθάκη σφύζει από ζωή μεσοβδόμαδα, ο κόσμος έχει γυρίσει ορεξάτος από τις διακοπές και με μία άρνηση να μαζευτεί στο σπίτι του και στο Beer Store γίνεται ένας μικρός χαμός. Υπάρχει εξήγηση για όλα αυτά.

Το περιβάλλον σου δίνει αυτό που θα ήθελες από μια μπυραρία, με το δέρμα, το ξύλο να κυριαρχεί, με τις μπύρες να διακοσμούν ράφια στο χώρο, και να μην θέλεις μπύρα, μπαίνεις στο κλίμα και θες να δοκιμάσεις. Εξάλλου με τόσα είδη, σίγουρα θα βρεις κάτι να σου ταιριάζει, όσο δύσκολος και αν είσαι. Μπουκάλια από όλα τα μέρη του κόσμου με ετικέτες που τρελαίνεσαι να χαζεύεις. Θέλεις να πιάσεις κάθε μπουκάλι και να το περιεργαστείς, να ρωτήσεις για κάθε ένα την ιστορία της μπύρας, την προέλευσή της. Πότε δημιουργήθηκε και πού, που κινείται γευστικά, τι καταναλωτές προορίζεται να ικανοποιήσει.

 

Τριακόσια περίπου είδη μπύρας, με ξεχωριστές προτάσεις τις “La Chouffe” (ξανθιά μπύρα Βελγίου, “Septem Honey Ale” (Ελληνική μπύρα), “Sierra Nevada Pail Ale”, μη αλκοολούχες, μηλίτες, κοκτέιλ με μπύρα, μπύρες φρουτώδεις, μπύρες χωρίς γλουτένη και πολλές άλλες.

 

Γευστικές προτάσεις για να συνοδέψουν το «ταξίδι» προς την ανακάλυψη της ιδανικής μπύρας, όπως το Βeer Store Burger, η ποικιλία με λουκάνικα, Πολωνίας, Κρακοβίας, Currywurst, τυρολουκάνικο και Debrecziner, κοτομπουκιές, μπριζολάκια και άλλα.

 

Οι παρέες γύρω δοκιμάζουν τη μία μπύρα μετά την άλλη, αλλάζουν γεύσεις, αν σου αρέσει η μπύρα, νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην καλύτερη παιδική χαρά για ενήλικες, όπου όλα επιτρέπονται και θέλεις να τα δοκιμάσεις πάση θυσία.

 

Από το Beer Store μπορείς να προμηθευτείς μπύρες και για τον δικό σου χώρο. Αφού έπραξα το καθήκον μου απέναντι στις μπύρες και το ρεπορτάζ και παρήγγειλα μια Brewdog Punk, κατέληξα με ένα Fruli-Politan με Framboise Beer, vodka και lime. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος.

 

Beer Store, Kαλαποθάκη 6, τηλ. 2310-233438