ΦΑΓΗΤΟ

To burger του Dubliner είναι ένα πολύ τίμιο burger

Η Δώρα Τσαμπάζη επισκέφτηκε το πρώτο Irish bar and Restaurant στην Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσει τη δική τους συνταγή για burger.

Το Dubliner είναι το πρώτο Irish Bar στη Θεσσαλονίκη και είναι μόλις 3 μηνών. Ο Ιρλανδός ιδιοκτήτης του Ken Hickey, μετά από μία μεγάλη καριέρα στο χώρο των ασφαλίσεων σε πολύ γνωστή εταιρία, αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα, αφού μετά από αρκετά ταξίδια λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Απλώς ερωτεύτηκε τη Θεσσαλονίκη.

Γύρισε στην Ιρλανδία, πήρε δάνειο και ήρθε και άνοιξε το Dubliner στα Λαδάδικα.

 

Ο χώρος τιμά την καταγωγή του ιδιοκτήτη και πραγματικά νιώθεις ότι είσαι σε μια pub της Ιρλανδίας, ωστόσο το Dubliner δεν είναι μόνο μπύρα, αν και αρχικά δείχνει κάτι τέτοιο.

 

Μια γρήγορη ματιά στο μενού, με τη ribeye, το σολομό, τα ζυμαρικά και τα burger καταλαβαίνεις ότι πρόκειται και για ένα εκπληκτικό εστιατόριο. Η ομάδα των σεφ με μάγειρες από Ιρλανδία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει ετοιμάσει ένα απολαυστικό μενού με ιρλανδικές σπεσιαλιτέ, σύγχρονα ή κλασικά πιάτα, brunch δείπνο, σαλάτες, σάντουιτς ή σνακ. Στο μενού επίσης φιγουράρουν οι πιο εκλεπτυσμένες μπύρες και bourbon.

 

 

Αρχικά επέλεξα την πράσινη ανάμικτη σαλάτα με ψητό μανούρι, μανιτάρια, ντοματίνια και κάσιους. Δεν θα μπορούσα να διαλέξω κάτι διαφορετικό, γιατί το μανούρι είναι από τα αγαπημένα μου τυριά, παρόλο που οι επιλογές που είχα ήταν αρκετές και εξίσου λαχταριστές.

 

Η σαλάτα τσακίστηκε σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα και ήρθε η ώρα να επιλέξω τα burger μου. Είχα τρεις επιλογές, μοσχαρίσιο ζουμερό μπιφτέκι, στήθος κοτόπουλο γλασαρισμένο με Jack Daniels  και και τραγανό φιλέτο γλώσσας. Καθώς δεν είμαι και πολύ των πειραματισμών, επέλεξα την «ασφαλή» οδό του μοσχαρίσιου και του κοτόπουλου.

 

Εκτός από το μαρούλι, την ντομάτα, τις πίκλες και το κρεμμύδι, μπορείς να ζητήσεις έξτρα μπέικον, τσένταρ και onion rings, τα οποία και φυσικά επέλεξα.

 

Το πιάτο συνοδεύεται από πατάτες, είτε τηγανιτές, είτε wedges.

 

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις φήμες που με έφεραν στο κατώφλι του Dubliner. Είναι ένα τίμιο και χορταστικό burger, (να φανταστείτε δεν μπόρεσα να φάω όλες τις πατάτες μου, ποια; εγώ!) με φρέσκα υλικά, πολύ νόστιμο και ζουμερό που συναγωνίζεται τα υπόλοιπα καλά burger της πόλης. Η επόμενη μου επίσκεψη στο Dubliner έχει ένα και μοναδικό στόχο και σκοπό, την Ribey με polenta, άγρια μανιτάρια και κροκέτα από Γαλλική μαύρη πουτίγκα.

Dubliner, Κατούνη 16, Λαδάδικα Θεσσαλονίκη, 2310-517865