ΦΑΓΗΤΟ

Αγάπη μόνο για το σωστό club sandwich

Δεν το τιμάς σαν το burger αλλά δεν το υποτιμάς και σαν το τοστ. Το club sandwich είναι ένα ιδανικό γεύμα. Σου το λέει ένας φανατικός του είδους.

Σάββατο μεσημέρι. Αυτό έχω συνδέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με το club sandwich. Γιατί το θεωρώ ιδανικό εκείνη την ώρα που πίνεις τον καφέ με τους φίλους ή την κοπέλα σου, να προσγειωθεί μπροστά σου ένα χορταστικό και καλοφτιαγμένο club sandwich.

Και τώρα που είπα χορταστικό και καλοφτιαγμένο ας σημειώσουμε εξαρχής τα βασικά αξιώματα ενός σωστού club sandwich.

Το σωστό club sandwich είναι μεγάλο και χορταστικό.

Αν δεν συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές δεν δικαιούται να λέγεται club sandwich.

Το club sandwich οφείλει να έχει ψητό κοτόπουλο (άντε γαλοπούλα) πέρα από τα διάφορα αλλαντικά.

Το ότι είναι 4 τα τρίγωνα σημαίνει ότι μπορείς και να το μοιραστείς. Εγώ θα σου έλεγα να μην το κάνεις.

Συνεχίζουμε…

Η αλήθεια είναι ότι πάει καλά η αγορά του club sandwich σε αυτή τη χώρα. Και κάθε καφετέρια, all day bar κλπ προσπαθεί στο θέμα club sandwich να βάλει τα δυνατά του για να εντυπωσιάσει τους θαμώνες του. Σήμερα θα χρησιμοποιήσω το club sandwich του Rumors στη Βουλιαγμένη για να εκθειάσω αυτή την πανδαισία που «παγιδεύεται» ανάμεσα σε μερικές φέτες ψωμί.

Γιατί το συγκεκριμένο club; Α) Γιατί είναι το μεγαλύτερο και χορταστικότερο club sandwich που παίζει εκεί έξω. Β) Γιατί είναι τρομερό value for money μιας και κοστίζει 8,5 ευρώ, την στιγμή που στις περισσότερες καφετέριες της περιοχής χρειάζεσαι πάνω 10 ευρώ. Γ) Γιατί ο Άγγελος και η Άννυ που τρέχουν το μαγαζί είναι φίλοι και ξέρω πόσο πολύ προσέχουν το κάθε πιάτο που θα βγει από την κουζίνα τους. Το Δ είναι το location αλλά θα σας πω αργότερα για αυτό.

Εν αρχή ην το ψωμί

Παίζουν πολλά ρόλο σε ένα club sandwich. Αλλά αν το ψωμί σου είναι αποτυχημένο ή έστω αδιάφορο, το έχεις χάσει το στοίχημα της γεύσης. Όσο νόστιμα κι αν είναι τα υπόλοιπα συστατικά, τα ψωμί οφείλει να έχει την δική του χάρη. Τα παιδιά στο Rumors το κάνουν ειδική παραγγελία σε φούρνο. Το μέγεθος όπως θα δεις και παρακάτω είναι ψιλοτεράστιο αλλά δεν νομίζω να παραπονέθηκε ποτέ κανείς.

Η οικοδόμηση του club

Αφού πέσουν τα μπετά του ψωμιού, αρχίζει το χτίσιμο ενός πύργου που οφείλει να έχει αρκετά επίπεδα και όχι ξερά λίγο μαρούλι, λίγη ντομάτα, τυρί και ζαμπόν όπως είχε το original αλλά αφόρητα βαρετό club sandwich που πρωτομάθαμε. Εδώ όπως θα δεις έχουμε τυρί, καπνιστή γαλοπούλα, bacon, φρέσκο κοτόπουλο, μαρούλι με caesar’s sauce, ντομάτα και μία δική τους μείξη της thousand island.

Δες στο photostory το club να χτίζεται βήμα βήμα…

Club Sandwich 

Έτοιμο…

 

Η σωστή πατάτα

Είναι πάρα πολύ σημαντική η πατάτα στο club. Όχι απλά σαν συμπληρωματικό στοιχείο για να βουτάς στην sauce αλλά είναι κλασικό ανάμεσα στα τρίγωνα που τρως να θες να τσιμπήσεις μερικές πατάτες βουτηγμένες στην sauce. Όχι, δεν λειτουργούν σαν σορμπέ για να σου αλλάξουν τη γεύση. Λειτουργούν σαν ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα ήδη πλήρες γεύμα. Οι συγκεκριμένες ήταν μάλιστα σωστά αλατισμένες και με το θυμάρι και άλλα μυρωδικά να ξεχωρίζουν στη γεύση. Είναι εύκολο να φτιάξεις μια τηγανητή πατάτα. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις μια πραγματικά ωραία τηγανητή πατάτα.

Το κατάλληλο location

Στο φαγητό δεν έχω ιδιαίτερα θέματα. Και αν είναι ωραίο το πιάτο μου μπορώ να το απολαύσω και σε ξύλινη παιδική καρέκλα με τα φώτα κλειστά. Αλλά όταν έχεις την επιλογή να καθήσεις σε ένα τραπέζι και να έχεις απέναντί σου την θάλασσα, θα είσαι τουλάχιστον χαζός να επιλέξεις το πρώτο.