ΦΑΓΗΤΟ

Ένα burger για γενναίους

Κάποιο άρρωστο (ή μάλλον, πεινασμένο) μυαλό σκέφτηκε να βάλει ένα μπιφτέκι πάνω σε ένα άλλο μπιφτέκι. Και πάνω από αυτά τα δύο, πρόσθεσε και ένα τρίτο.

Όποιος έχει περάσει τον Ατλαντικό ξέρει πως τα τυποποιημένα burgers που σερβίρουν τα ελληνικά φαστφουντάδικα αλλά και τα upper class burgers που υπάρχουν πλέον σχεδόν σε κάθε κυριλέ εστιατόριο, ουδεμία σχέση έχουν με το ζουμερό, αλήτικο made in U.S.A. αυθεντικό προιόν.

Η κοντινότερη εκδοχή του που μπορείς να βρεις στην Αθήνα είναι εκείνο της American Burger (όνομα και πράγμα) που έρχεται σπίτι σου χωρίς φιοριτούρες και κομψά συνοδευτικά, τυλιγμένο σε λεπτό χαρτί και μέσα σε καφέ σακούλα – ακριβώς όπως θα το έπαιρνες δηλαδή από το diner της γωνίας στη Νέα Υόρκη.

Και επειδή στο ONEMAN πρώτα τρώμε και μετά γράφουμε (ενίοτε φωτογραφίζουμε κιόλας, γι’ αυτό συγνώμη και για την ποιότητα της φωτό), σου παρουσιάζουμε το Triple Bacon Mushroom Melt, ή αλλιώς το επικότερο burger δοκιμάσαμε ποτέ. Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία πεντανόστιμα μπιφτέκια από 100% μοσχαρίσιο κιμά (τα καλά burgers δεν έχουν ούτε φρυγανιά, ούτε αυγό στη σύστασή τους), λουσμένα με κίτρινη κολλώδη cheddar sauce που κρύβει εδώ και εκεί αιχμαλωτισμένα μανιτάρια και ατίθασες λωρίδες ξεροψημένου μπείκον να ξεπηδάνε από κάθε σημείο.

Το είδος του φαγητού που ανεβάζει τα επίπεδα της απολαύσης στα ύψη (ενδέχομενως και της χολιστερίνης, αλλά αυτό δεν είναι επί της παρούσης). Μπορείς να το αποκτήσεις εύκολα και οικονομικά με 8,14 ευρώ, χωρίς καν να σηκώσεις το τηλέφωνο, αφού δέχονται online παραγγελίες. Και επειδή μιλάμε για ένα και μοναδικό burger μπορείς πάντα μετά να ξεστομίσεις την παραπλανητική φράση “σιγά, ένα burger έχω φάει όλη μέρα”.

Κι όχι, δεν μας πληρώνει κανένα American Burger. Όταν τρώμε κάτι και το γουστάρουμε, θα σας το λέμε.