ΦΑΓΗΤΟ

Έχεις ξαναδεί ποτέ ουρές για donuts;

Για δυόμιση ώρες κάθε βράδυ, η πόλη ζει στον ρυθμό των donuts. Το πήραμε χαμπάρι και ήταν χρέος μας να σε ενημερώσουμε.

Μου το είπε ο Ηλίας που του το είπε ο Γιώργος που το είδε σε ένα φυλλάδιο στο δρόμο. Κάπως έτσι, από στόμα σε στόμα, με μια καμπάνια με φυλλάδια σε αμάξια και τιμές εξευτελιστικές, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, τα Nanou Donuts έχουν καταφέρει να κάνουν τον κόσμο να σχηματίζει ουρές κάθε απόγευμα έξω από τα πρατήριά τους.

Αυτή η (άθλια, το ξέρω, sorry) φωτογραφία τραβήχτηκε χθες το βράδυ στις 7:15. Βλέπεις τα επτά πρατήρια και τα δύο εργαστήρια (διευθύνσεις πιο κάτω) ανοίγουν 7 με 9μιση κάθε βράδυ, σε ένα είδος Happy Hour για Donuts.

Όταν φτάσαμε στο μαγαζί στις 7:05 ήμασταν πέμπτοι στην ουρά. Όταν φύγαμε είχαμε, μα τον Homer Simpson, 30 άτομα πίσω μας. Μόνος σκοπός να δοκιμάσουμε τα Donuts που έγιναν talk of the town. Όχι μόνο εμείς, αλλά όλο το γραφείο. Γι’ αυτό και προμηθευτήκαμε 8 μεγάλα donuts και 1 σακούλα με μικρά donutsάκια.

Για όλο αυτό το πακέτο που αναφέρουμε δώσαμε μόνο 7 ευρώ και 30 λεπτά. Να γελάει ο κόσμος δηλαδή. 0,60 ευρώ το κάθε μεγάλο donut. 2,50 ευρώ το κάθε σακουλάκι του μισού κιλού με 15 περίπου μικρά donuts.

Καθόμουν πάνω από τις σακούλες και σκεφτόμουν πόσο τίμιο είναι για έναν πατέρα ας πούμε να δώσει 5 ευρώ και να πάρει 2 σακούλες με donuts ή 8 μεγάλα donuts. Αλλά δεν είχα πολύ χρόνο για να σκεφτώ γιατί τα σαγόνια (του @Avrachos το εικονιζόμενο) είχαν πάρει φωτιά.

Γευστικά είναι υπερτίμια. Σίγουρα δεν είναι και τα Krispy crème του Λονδίνου ή δεν έχουν την ποικιλία των αείμνηστων Dunkin Donuts. Αλλά είναι πολύ νόστιμα κλασικά donuts. Κι όταν τα παίρνεις τόσο φθηνά, θα είσαι αχάριστος αν γκρινιάξεις για το οτιδήποτε.

Αφράτα και γευστικά, κάνουν την έκφραση “value for money” να μοιάζει λίγη. Εμείς ως ONEMAN δοκιμάσαμε διάφορα. Donuts με άχνη ζάχαρη γεμιστά, τα δύο με πραλίνα και τα άλλα δύο με κρέμα.

Αλλά και pure σοκολατένια, τα δύο κλασικά φουλ σοκολάτα και τα άλλα δύο με γεύση μπισκότο. Το τελευταίο ήταν κι εκείνο που κέρδισε τα καλύτερα σχόλια αν και εγώ τίμησα πιο πολύ εκείνα με την κρέμα.

Δεν δοκιμάσαμε καθόλου εκείνα με την κανέλα και το γλάσο ζάχαρης ή τα αλμυρά πιροσκί και donuts που πουλάει. Και είναι μια καλή αφορμή για να ξαναπάμε σε ένα από τα εννιά σημεία πώλησης.

Αριστομένους 8, Γέρακας

Ευφράνορος 38, Παγκράτι

Κασταλίας 2, Κυψέλη

Θηβών 444, Αιγάλεω

Ριανκούρ 21, Αμπελόκηποι

Γ. Θεοτόκη 47, Πειραιάς

Γκινοσάτη 49, Μεταμόρφωση

Αγχιάλου 36, Νέα Σμύρνη

31 χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη

Πηγαίνοντας στο κατάστημα στο Παγκράτι δεν αναφέραμε καν το ONEMAN. Θέλαμε να δοκιμάσουμε άλλωστε πρώτα πριν γράψουμε για αυτά. Και ειλικρινά μας φάνηκε μια πολύ καλή επιχειρηματική κίνηση από μεριάς των Nanou donuts εν μέσω κρίσης, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να γράψουμε για αυτά. Αν έχετε εσείς κάτι παρόμοιο να μας προτείνετε, αν ξέρετε φαγητάδικα, σαντουιτσάδικα, ζαχαροπλαστεία που αξίζουν να μπουν στο ONEMAN, περιμένουμε τις προτάσεις σας στα σχόλια και το email μας.

Τα λέμε σήμερα στην ουρά..