ΦΑΓΗΤΟ

Η άθληση θέλει super foods κι εμείς βρεθήκαμε στο ναό τους

Μια μικρή γαστριμαργική περιπλάνηση σε όσα εκλεκτά έχει να προσφέρει η Costa Navarino στους τυχερούς συμμετέχοντες του Navarino Challenge.

Το ωραίο με το moto του Navarino Challenge, το “Eat well, run well, live well”, είναι ότι ο καθένας μπορεί να διαλέξει το αγαπημένο συνθετικό του, αν και όσοι πρεσβεύουν σωστά τις αξίες του υγιούς αθλητισμού, τα υποστηρίζουν και τα τρία εξίσου. Εγώ, για λόγους που θέλω 150.000 λέξεις για να εξηγήσω, στέκομαι πάρα πολύ στο “Eat well”. Θέλεις επειδή δεν έχω διάγει λιτό διατροφικό βίο; Θες επειδή τα τελευταία χρόνια έχω αντιληφθεί τη σημασία της σωστής διατροφής στην ενέργεια και τις δυνάμεις του οργανισμού μου; Όπως και να ‘χει, το να προσέχεις και να ξέρεις τι πρέπει να βρίσκεται στο πιάτο σου, ειδικά αν αθλείσαι, οφείλει να είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Ξέρω, ξέρω, είναι δύσκολο να ακολουθήσεις συμβουλές ειδικά σε ένα θέμα όπως η διατροφή, πόσο μάλλον αν δεν πρόκειται να κάνεις δίαιτα για να χάσεις βάρος. Αλλά όταν βιώσεις την εμπειρία Navarino Challenge με όσα υπέροχα έχει να προσφέρει διατροφικά στους επισκέπτες του, θα αντιληφθείς ότι το “Eat well” είναι όχι απλά φανταστικό για τον οργανισμό σου αλλά και κάτι που οφείλεις να κάνεις κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

 

Στην Costa Navarino και στις πάρα πολλές επιλογές που έχεις στο θέμα φαγητό, από το κλασικό αγαπημένο Morias Restaurant στον μπουφέ του οποίου χτυπά η καρδιά του τριημέρου στο διαχρονικό 1827 lounge & bar και τις πάρα πολλές επιλογές ελληνικής, μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας στα Flame, Armyra, da Luigi, Taverna, BarBouni, inbi, Nargile, Pero, Kafenio & Deli, Souvlakerie και το – σε απόσταση αναπνοής από τις νεροτσουλήθρες – The Diner, θα βρεις την δική σου διατροφική Ιθάκη. Πολλοί από τους επισκέπτες του τριημέρου του Navarino Challenge θέλουν χορταστικές επιλογές, θέλουν χορταστικά πρωινά με τηγανητά αυγά και μια πανδαισία αλλαντικών, θέλουν μεσημεριανά με burger δίπλα στην πισίνα και sushi παρέα με τρομερά cocktail το βράδυ.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θέλουν, στο πνεύμα του τριημέρου, να μάθουν να τρέφονται όχι μόνο πλούσια αλλά και σωστά, με αγνά προϊόντα της ελληνικής γης και του γαστρονομικού δαιμονίου των σεφ που τιμούν τις κουζίνες σε όλα τα εστιατόρια της Costa Navarino.

 

Το τριήμερο 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου μπορείς να περιπλανηθείς σε γεύσεις και αισθήσεις αλλά ειδικά τη φετινή χρονιά, μπορείς να έχεις τον νου σου στους καταλόγους και τις ειδικές σημάνσεις στον μπουφέ του Morias Restaurant για τα λεγόμενα Super Foods. Η λογική των Super Foods έχει μπει ούτως ή άλλως για τα καλά στη ζωή του Έλληνα αλλά σε θεωρητικό επίπεδο. Στο Navarino Challenge θα έχεις την ευκαιρία όχι απλά να ανακαλύψεις μερικά Super Foods τα οποία δεν γνώριζες αλλά και να δεις μερικούς πάρα πολύ ωραίους γευστικούς συνδυασμούς.

 

Γνώριζες ας πούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του άγριου σολομού; Μία από τις πλουσιότερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρά οξέα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.  Το πόσο σημαντικοί είναι οι ξηροί καρποί στην καθημερινή διατροφή χάρη στην ενέργεια που χαρίζουν σε κάθε τους μορφή; Ή το πόσο καθοριστικά σημαντικό Super Food είναι το ίδιο το λεμόνι όταν το προσθέτεις στο φαγητό σου; Ξέρεις ότι τα αποξηραμένα σύκα, τα δαμάσκηνα και οι χουρμάδες αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών που προάγουν την υγεία; Τα Super Foods είναι ένας εκπληκτικός κόσμος γεύσεων και μυστικών τον οποίο αξίζει να εξερευνήσεις. Και μόλις εκείνος ανοιχτεί μπροστά σου, θα αντιληφθείς τα πάρα πολύ μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό σου ειδικά αν αθλείσαι και χρειάζεσαι να είσαι διαρκώς γεμάτος ενέργεια.

 

Επειδή όμως η γεύση είναι εκείνη που παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο στις επιλογές σου, φρόντισε να πάρεις όλα τα μαθήματα συνδυασμών και γεύσης από τα πιάτα που θα δεις εκεί. Εμπειρίες είναι η ζωή μας στο θέμα τις γεύσεις και ο καθένας μας μπορεί να “κλέψει” προτάσεις και ιδέες που έχουν τρομερό αποτέλεσμα στο μάτι και το στομάχι.

 

Η εμπειρία στην Costa Navarino ξεκινά από τον πρωινό μπουφέ στο Morias restaurant, με τον πιο πλήρη μπουφέ που έχεις δει στη ζωή σου για πρωινό. Φέτος είναι ακόμα πιο ενισχυμένος, ακριβώς στα πρότυπα του “Eat well”, με επιλογές που σε γεμίζουν ζωή και ενέργεια. Chia seeds με φρούτα, μπουκιές ενέργειας, scrambled eggs μόνο από ασπράδι και πάρα πολύ γευστικά ενεργειακά smoothies είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που θα βρεις.

 

Οι σεφ μάζεψαν τα πιο δυναμωτικά στοιχεία της φύσης για το δικό σου πιάτο. Για την δική σου προετοιμασία όχι απλά για το τρέξιμο της Κυριακής αλλά για όλες τις πάνω από 15 δραστηριότητες που θα μπορείς να απολαύσεις σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Εκεί που παντρεύονται η ιστορία, με την ελληνική γη, την πολυτέλεια και τον αθλητισμό.

Τις επόμενες εβδομάδες θα σου δώσουμε κι άλλους λόγους να βρίσκεσαι κι εσύ στην παρέα μας στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου για άλλο ένα Navarino Challenge. Μην χάσεις την ευκαιρία να είσαι εκεί.