ΦΑΓΗΤΟ

Η διαστροφική ιδιοφυία του burger στο Juicy Grill

Ένα μπεργκεράδικο στο Χολαργό βάζει τα γυαλιά σε πολλά άλλα που κυκλοφορούν στην πόλη. Αγάπη για το φαγητό θέλει, όχι τίποτα άλλο.

Σε ένα διάστημα 10 ημερών πήγα δύο φορές στο Χολαργό για να φάω στο Juicy Grill. Η πρώτη σχεδόν συμπτωματική, η δεύτερη επί τούτου. Βλέπεις, είναι ένα μαγαζί το οποίο το είχα ακούσει από τουλάχιστον επτά οκτώ διαφορετικούς φίλους μου και πίστεψέ με, έχω φίλους που τρώνε καλά. Η ερώτηση που έκανα στον τελευταίο ήταν η εξής. Πες μου κάτι διαφορετικό που έχει το Juicy Grill και θα πάω. Βασικά ήταν αρκετά φίλος μου για να ξέρει τι να μου πει. “Αν θες, σου σερβίρει το burger σε bagel”. Μετά από αυτό ήταν απλά θέμα χρόνου.

Η πρώτη φορά που πήγα ήταν ένα βράδυ Πέμπτης. Βρήκαμε ένα τραπέζι που μόλις άδειαζε στον εξωτερικό χώρο. Η δεύτερη φορά ήταν χθες το μεσημέρι (Κυριακή) και έπρεπε να περιμένουμε γύρω στο δεκάλεπτο μέχρι να αδειάσει ένα τραπέζι μέσα. Ένα παράπονο το είχα που θα καθόμουν μέσα αλλά όταν είδα τον James Gandolfini να με κοιτάει και από πάνω του τον Homer, ήξερα ότι είχα έρθει στο σωστό μέρος.

 

Και τις δύο φορές το μέρος ήταν γεμάτο. Με παρέες εικοσάρηδες και τριαντάρηδες. Και πιο πολύ απ’ όλα μου έδωσε την αίσθηση ενός συνοικιακού burgerάδικου (Κεραμεικού 2, Χολαργός, τηλ.: 2155203201). Ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό. Το πολύ σημαντικό όμως είναι ότι έβγαζε μια απίστευτη οικειότητα. Δεν ξέρω αν ήταν τα καδράκια στους τοίχους, τα πολύ φιλικά παιδιά που σέρβιραν ή τα burger και ό,τι άλλο δοκίμασα που ήταν γεύσεις και συνδυασμοί που είχα ονειρικά στο μυαλό μου.

 

Το καλό με το ότι πήγα δύο φορές είναι ότι δοκίμασα μερικά πράγματα παραπάνω. Όπως το καλαμπόκι που ερχόταν βουτυράτο βουτυράτο όπως του αξίζει και πολύ ωραία ψημένο για να το ροκανίσεις. Και να περάσεις φυσικά 3 λεπτά μετά διακριτικά βγάζοντας καλαμπόκια από τα δόντια σου.

 

Αλλά πάμε λίγα στα σοβαρά. Μία μικρή αποθέωση του ορεκτικού και της τηγανητής πατάτας. Mama’s Fries ή αλλιώς τηγανητές πατάτες με 2 τηγανητά αυγά και μία σάλτσα από chorizo και παρμεζάνα.

 

Βασικά ήταν σαν να σου είπε η μάνα σου, θα σου φτιάξω σήμερα ένα κιμά αλλά από ψιλοκομμένα chorizo και θα τον αναμείξω με παρμεζάνα και τηγανητά αυγά και θα στον βάλω σε πατάτες. Ένα μικρό έπος. Την προηγούμενη φορά είχα δοκιμάσει τις πατάτες με λιωμένη μοτσαρέλα και peperoni γιατί είμαι λίγο άρρωστος για το peperoni και η ιδέα και μόνο τους συγκεκριμένου συνδυασμού δεν με άφηνε να ησυχάσω.

 

Στην ερώτηση “ποιος παίρνει σαλάτα σε burgerάδικο” η απάντηση είναι εγώ. Γιατί πάντα έχουν χορταστικές σαλάτες και θες κάτι να σπάει όλα τα τηγανητά και λιπαρά που θα φας πριν και μετά. Εδώ βλέπεις την Chicken bacon σαλάτα, με το μαρούλι της, τη ρόκα της, το bacon της, το κοτόπουλο, την παρμεζάνα και τα κρουτόν.

 

Δεν την φάγαμε όλη γιατί εμφανίστηκαν τα burger και ξέρεις πώς πάνε αυτά τα πράγματα. Θα σου μιλήσω για τρία burger. Βασικά θα δείξω τρία burger αλλά θα μιλήσω για την όλη υπόθεση burger στο Juicy Grill. Οι άνθρωποι έχουν κάνει δύο κινήσει ματ. Κατ’ αρχάς το ότι έχεις να επιλέξεις ψωμί ανάμεσα σε brioche και bagel. Αλλά τη μεγαλύτερη κίνηση την έχουν κάνει στους συνδυασμούς των γεύσεων.

Καραμελωμένα μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί, iceberg, ντομάτα και μαγιονέζα Aioli στο Ari Gold. Ξέρεις ποιος Ari Gold. Σερβιρισμένος σε brioche.

 

Κοίτα εδώ. Μοτσαρέλα, pastrami, spicy coleslaw και μουστάρδα Dijon στο Sopranos. Ο Tony θα ήταν περήφανος. Σερβιρισμένο σε bagel.

 

Και εδώ να πω ότι το bagel είναι μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική για το burger. Με το σουσάμι του, το πολύ γεμάτο σώμα του και αυτή τη γεύση που έρχεται να ενισχύσει και να γεφυρώσει τις άλλες γεύσεις που βρίσκονται ανάμεσά του.

 

Και ο κατάλογος είναι μακρύς και ξεσηκωτικός. Μπιφτέκι γεμιστό με μοτσαρέλα, τηγανητό αυγό, bacon, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και σπιτική BBQ στο New Yorker. Μοσχαρίσιο φιλέτο με ντομάτα, μαρούλι, cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και σπιτική BBQ στο Cheese Steak. Προσούτο, chorizo, τυρί manchego και καυτερή σάλτσα στο Matador. Ντομάτα, iceberg, γραβιέρα, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα Aioli στο Chicago. Για να μην πω για το Chicken Hallooney με κοτόπουλο τυλιγμένο σε bacon, χαλούμι, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και honey-mustard.

Δοκιμάσαμε βέβαια και το Classic American με τυρί. Εκεί φάνηκε το πολύ γευστικό μπιφτέκι και η διαφορετικότητα της δικής τους BBQ sauce η οποία κάνει την ευχάριστη έκπληξη να μην κάνει μπαμ στο σύνολο και να δένει με τα υπόλοιπα συστατικά.

 

Να σου πω την αλήθεια μετάνιωσα που δεν δοκίμασα κάποιο από τα ψητά του, κάποιο από τα κρέατά του, είτε το T-Bone είτε το Super Rib Steak. Και δεν είμαι σίγουρος πώς θα γίνει την επόμενη φορά που θα πάω να αντισταθώ στο burger για χάρη ενός κρεατικού. Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάω. Να τα πω λίγο με τον Tyrion.

 

Βγαίνοντας χθες από το κατάστημα, είπα ένα μπράβο στον ιδιοκτήτη και ότι θα γράψω για το μαγαζί του στο site. Μου είπε ότι είχε διαβάσει πριν λίγες μέρες το αφιέρωμα της Τζένης στο Χολαργό και είχε δει τη σημείωση για το μαγαζί του. Του είπα βασικά μπράβο γιατί έχει ένα μαγαζί που αν και μακριά από το κέντρο του Χολαργού και χωρίς διαφήμιση έχει καταφέρει μόνο με το word of mouth να είναι γεμάτο.

Το word of mouth ξέρεις πότε γεννιέται ε; Όταν κάτι αξίζει να το επαινέσεις. Και το Juicy grill αξίζει όλους τους burgerοεπαίνους που μπορούν να δοθούν.