ΦΑΓΗΤΟ

Η ιερά εξέταση του ONEMAN στα Goody’s Burger House

Πολλά από τα καταστήματα Goody's μετατρέπονται σε Goody's Burger House. Εμείς κάναμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα. Δοκιμάσαμε.

Άλλη μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Πού να φεύγεις τώρα από το γραφείο, να παίρνεις αυτοκίνητο και να πηγαίνεις στο Νέο Ψυχικό (εκεί κοντά στην Αβάνα) για φαγητό; Αλλά η πρόκληση ήταν εκεί. Και δεν έπαιζε να την αφήσουμε αναπάντητη. Από την πρώτη μέρα που μάθαμε ότι τα Goody’s αλλάζουν θέλαμε και να δοκιμάσουμε, να ξέρουμε αν αξίζει να πάρουμε το κορίτσι ή τους φίλους μας να πάμε, να καταλάβουμε τι αλλάζει, να τσαμπουκαλευτούμε αν χρειαστεί για κάτι αγαπημένο που θα απέσυραν. Ευτυχώς την σως Goody’s δεν την πείραξε άνθρωπος.

Η πρώτη μου σκέψη όταν πρόσεξα τον κατάλογο του Goody’s Burger House ήταν ότι τα Goody’s αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα παραπάνω το “έχουμε την καλύτερη ποιότητα στο fast food” και να μπουν στην αρένα των burger. Σε μία αρένα που δύσκολα επιβιώνεις στις πρώτες μάχες αλλά αν κερδίσεις τον κόσμο θα είσαι παντοτινός βασιλιάς.

Δεν είναι χαζοί που μπήκαν σε αυτή την αρένα. Είχαν κάνει τις δοκιμές τους χρόνια τώρα με ακόμα χορταστικότερα burger, με προσθήκες στο μενού. Απλά τώρα ήταν η ώρα για την ουσιαστική αλλαγή. Όχι μόνο στις γεύσεις αλλά και στο design.

 

Ακόμα και στον τρόπο σερβιρίσματος.

 

Τα Goody’s Burger House κράτησαν τις γεύσεις που έμαθες να αγαπάς τόσες δεκαετίες και προσέθεσαν στους καταλόγους και το στιλ τους εκείνα τα στοιχεία που τα καθιστούν έναν ολοκληρωμένο τόπο φαγητού και διασκέδασης.

 

Θα σου πω για τις αλλαγές στο φαγητό γιατί αυτές είναι που σε ενδιαφέρουν και περισσότερο. Αφού δεις ποιοι ήταν εκείνοι οι άνθρωποι που μαζί με εμένα πήγαν στο Goody’s Burger House στο Νέο Ψυχικό και ανέλαβαν το πανδύσκολο έργο του να δοκιμάσουν και να μου σχολιάσουν εκείνα που δοκίμασαν. Οι κύριοι Δημητρόπουλος, Αναστασιάδης και Καίσαρης ήταν οι συνδαιτυμόνες. Ας δούμε μαζί μερικές εικόνες τους επί το θεάρεστο έργο τους.

Goody’s Burger House 

Φτάνει όμως με αυτούς. Ας επικεντρωθούμε σε εκείνα που έτρωγαν οι πεινασμένοι. Οι φτερούγες που ενδεχομένως διάβασες στο photostory ότι αναζητούσε ο Θοδωρής ήταν πολύ δυνατές. Με ωραία BBQ σως, τραγανές και με αρκετό ψαχνό να ξεκοκαλίσεις.

Το ίδιο και η Quesadilla με κοτόπουλο ωραία πιπεράτο μέσα σε τορτίγιες.

Η αναβάθμιση στις σαλάτες είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Ευχάριστο νέο γιατί είναι πολύς ο κόσμος που προτιμά τη σαλάτα. Ξεκινήσαμε με την BBQ chicken με φιλέτο κοτόπουλου σε τραγανή κρούστα, bacon, τριμμένο τυρί, ντοματίνια και ντρέσινγκ.

Για να συνεχίσουμε με την σαλάτα Cobb με κοτόπουλο πάλι, bacon, τυρί κίτρινο edam, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κρουτόν, ντομάτα και σως.

Αλλά είχε έρθει η ώρα να σταματήσουμε τα ορεκτικά και τις σαλάτες και να φυλάξουμε χώρο για τα κυρίως. Η εκκίνηση δόθηκε από ένα από τα καινούρια burger. Συγκεκριμένα το ολοκαίνουριο Black Pepper burger με black pepper sauce, τυρί και bacon, παρέα με το μαρούλι και την ντομάτα.

Φεύγοντας από το burger έγινε μια σχετική μάχη για την Chicken Tortilla. Δροσερή κατάσταση με την mayo mustard sauce να κάνει μόνη της παιχνίδι.

Κι από club; Το πολυαγαπημένο club τι απέγινε; Ζει και βασιλεύει αλλά στα Goody’s Burger House παίζει και εκείνο για τους πολύ πεινασμένους. Το Extreme Club θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Με χορταστικό κοτόπουλο, bacon, τριμμένο τυρί, μαρούλι, ντομάτα και αυθεντική Ceasar’s sauce. Έπος.

Αλλά το καλύτερο μας το φύλαγαν για το τέλος. Με έμπνευση από την Νέα Υόρκη (να πάμε μια μέρα στη Νέα Υόρκη παιδιά κι εμείς που δεν έχουμε πάει). Υπάρχει λοιπόν μια πολύ καλή προσθήκη στον κατάλογο και αυτά είναι τα New York Grilled Sandwiches. Από τα τέσσερα του καταλόγου δοκιμάσαμε τα δύο. Το Chicken Philadelphia. Με κοτόπουλο, bacon, ντομάτα και τυρί Philadelphia αναμεμειγμένο με πιπεριά Φλωρίνης.

 

Και το Roast Beef με λεπτές φέτες από μοσχάρι μπρεζέ, τυρί φέτα, edam και ντομάτα.

 

Η μαγεία και στα δύο πέρα από τον συνδυασμό των γεύσεων ήταν το ωραίο ψωμί αλλά και το τυρί που είχε ξεροψηθεί πάνω από το ψωμί. Χώρος για γλυκό δεν υπήρχε. Αλλά σιγά μην δεν δοκιμάζαμε και τα Choco Sticks. Ο καθένας με την προτίμησή του.

Πολλά φάγαμε. Και πολλά είπαμε εκείνο το απόγευμα. Και στο αυτοκίνητο της επιστροφής συζητούσαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχεις αίσθηση της αγοράς και να προσαρμόζεσαι σε αυτά που ζητά και αγαπά ο κόσμος. Τα Goody’s έκαναν κάτι ολόσωστο. Κράτησαν εκείνα που αγαπήσαμε τόσα και τόσα χρόνια και προσέθεσαν στα Goody’s Burger Houses το στιλ, την φρεσκάδα και εκείνες τις γευστικές προτάσεις που ζητάς.

Θα ξαναπάμε στο κατάστημα στο Αβάνα. Ή σε εκείνα της Γλυφάδας, της Νέας Κηφισιάς, της Κηφισιάς, του Πακρατίου, του Χαλανδρίου και εκείνου στο Πασαλιμάνι. Τα Goody’s Burger House μπήκαν στην καθημερινότητά μας και θέλουν να τα αγαπήσουμε.

Όλα κι όλα. Εμείς όταν τρώμε ωραία, την μοιράζουμε την αγάπη μας απλόχερα.