ΦΑΓΗΤΟ

Η -σέξι θεία- Λόλα, φτιάχνει απίστευτα σάντουιτς

Το γνωστό στέκι στα Κάτω Πετράλωνα επεκτάθηκε λίγο πιο δίπλα με έναν χώρο αυθεντικό σαντουιτσάδικο και προϊόντα να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Την Λόλα την ξέρεις, έχεις πιει τον καφέ σου άπειρες φορές κάνοντας φωτοσύνθεση στον πεζόδρομο. Έχεις πάει αρκετά πρώτα ραντεβού κοπέλες για να δείξεις ψαγμένος και ότι δεν πας όλο στα ίδια και στα ίδια. Έχεις λιγουρευτεί πολλές φορές να παιξεις πινκ πονκ κατεβαίνοντας κάτω. Όχι δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην Λόλα, μην ανησυχείς, απλά τώρα απέκτησε και κάτι “άλλο”. Το “Λόλα άλλο” είναι το σαντουιτσάδικο δίπλα που άνοιξε πριν περίπου ένα μήνα. Με σήμα την σκυλίτσα.

 

Ο χώρος κλασσικός σαντουιτσοjoint. Μία μακρόστενη κουζίνα ανοιχτή για η Μην περιμένεις βραβείο design, κι αν το περίμενες κακό του κεφαλιού σου. Εδώ αδερφέ ήρθαμε να φάμε σαντουιτσάρα, τι σε νοιάζουν τα τριγύρω. Παίρνω τον κατάλογο στα χέρια και σαν έρωτας με την πρώτη ματιά κλείνω το μάτι στο αρνίσιο μπιφτέκι. Τριγύρω υπάρχει κοτόπουλο, υπήρχε ροστ μπιφ αλλά εγώ εκεί. Πεσ’ με κολλημένο, πεσ’ με ερωτευμένο. Αν είναι το μπιφτέκι αμαρτία, θα βγω να το φωνάξω με λατρεία.

 

Ζήτησα άσπρο ψωμάκι, αν και το πολύσπορο είχε όμορφα μπιχλιμπιδάκια από πάνω του που το έκαναν παιχνιδιάρικο. Όμως λύγισα όταν μου είπαν ότι είναι τζιαπατούλα. Έκατσα στο παράθυρο για να δω όλη την διαδικασία παρασκευής του γεύματος μου. Πείναγα ήταν η αλήθεια και όταν πέταξε το μπιφτέκι στην πλάκα και ακούστηκαν τα πρώτα τσουτσουρίσματα, ήταν σαν κελαηδίσματα ευτυχισμένων πουλιών στην ολανθισμένη φύση στα αυτιά μου. Το γύρισε μια, το γύρισε δύο και έτοιμο. Άκοψε το τζιαπατόνι, του έστρωσε καλά την σάλτσα κοκτέιλ από κάτω, δύο τοματούλες, προσγείωσε σαν airbus A380 το ζουμερό μπιφτέκι και έβαλε από πάνω κρεμμύδι, άισμπεργκ και τουρσί. Κομματάκια από καπνιστό τυρί Νάουσας έλιωσαν στο πάνω ψωμάκι που ήρθε σαν καπάκι να γλυκοφιλήσει τον σύντροφό του. Ήρθε χέρι χέρι με μερικές πατάτες που σαν ζηλιάρες γυναίκες είχαν βουτήξει στο λάδι μαζί με την φλούδα τους.

 

Μετά από την πρώτη μπουκιά προσπαθούσα να κρατήσω τα στρουμφίστικα μουγκρητά που έκανα. Μόλις πίεσα λίγο ακόμα τα ψωμάκια ένας θεϊκός συνδυασμός χυμών άρχισε να τρέχει και το ψωμί ήταν αυτό που τα κρατούσε όλα χωρίς κανένα ρατσισμό. Κάθε μπουκιά και πυροτεχνήματα στον εγκέφαλο. Θα τολμήσω να πω ότι έσκασα. Αυτό το οβάλ σάντουιτς με τις πατατούλες του σε κάνουν να σκάσεις. Και στομαχικά αλλά και από ευχαρίστηση. Μία μπυρίτσα καπνιστή για να ολοκληρωθεί το γλέντι παιδιά.

 

Όπως μου είπαν τα παιδιά -όπου παιδιά βάλε τα αλάνια που τρέχουν την Λόλα από τον Νοέμβριο του 2011, η Κατερίνα, ο Βασίλης και ο Μιχάλης-, το όλο project ήταν ιδέα του Βαγγέλη Μαγκανιάρη. Ο Βαγγέλης είναι μάγειρας και έχει επιμεληθεί και τις συνταγές που βλέπεις στον κατάλογο. Να ξέρεις ότι οι γυναίκες προτιμούν το κοτόπουλο που είναι πιο ελαφρύ ενώ έχει και μπρουσκέτες, σαλάτες και γλυκά. Αν αναρωτηθείς τι ξεχωρίζει σε αυτό το σαντουιτσάδικο τότε η απάντηση είναι στα πάνφρεσκα υλικά του. Όλα φτιάχνονται μέσα στην μέρα και τα προϊόντα αγοράζονται από τα μαγαζιά της γειτονιάς και μόνο.

 

Το Λόλα άλλο είναι ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη μία το βράδυ και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξεις εκεί μετά τα απογευματινά σου ποτά. Το πιο σύνηθες όμως είναι να κάθεσαι στην Λόλα, να πίνεις την μπύρα ή τον καφέ σου και να σου έρχεται η λιγούρα για σάντουιτς. Σε αυτό συντελούν και οι μυρωδιές που αναδύονται από δίπλα. Αν πάλι το ζηλέψεις επειδή πήρε το δίπλα τραπέζι μην ντραπέις. Η πείνα δεν είναι ντροπή και ειδικά όταν καλύπτεται από τέτοια σάντουιτς.

 

Λόλα άλλο Κειριαδών 11, Κάτω Πετράλωνα facebook