ΦΑΓΗΤΟ

Μπήκαμε στην κουζίνα και τους κάναμε τσακωτούς

Τα TGI Fridays μας έβαλαν στην κουζίνα τους και μάθαμε τα πάντα για την ποιότητα των προϊόντων τους αλλά και για τον τρόπο παρασκευής τους

Πριν από μερικές μέρες εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ είχαμε μια τεράστια απορία. Τι τρώμε όταν βγαίνουμε έξω; Όχι από την άποψη των επιλογών αλλά από την πλευρά της ποιότητας. Η αλήθεια είναι ότι την έχουμε βάλει στην άκρη τα τελευταία χρόνια, είτε γιατί την θεωρούμε δεδομένη είτε γιατί την έχουμε αφήσει σε δεύτερο πλάνο. Και οι δύο αντιλήψεις κακώς συμβαίνουν αφού θα έπρεπε να ψάχνουμε και να ρωτάμε για κάθε μπουκιά που βάζουμε στο στόμα μας.

Για αυτό τον λόγο τα TGI Fridays μας άνοιξαν την κουζίνα τους για να τους κάνουμε τσακωτούς. Και όντως τους κάναμε και επιβεβαιώσαμε ότι αυτά που διατείνονται είναι αλήθεια. Τους κάναμε τσακωτούς να προσπαθούν για την μέγιστη ποιότητα σε κάθε πιάτο και να ξεκινούν με πρώτες ύλες που τσεκάρονται αρκετές φορές πριν φτάσουν στην κουζίνα τους. Φυσικά ρωτήσαμε και για την Jack Daniel’s sauce, αυτήν που σε τρελαίνει κάθε φορά που τρως στα TGI Fridays και πήραμε τις απαντήσεις μας.

Δεν ξέρω ποια είναι εσένα η εντύπωσή σου για την κουζίνα των TGI Fridays αλλά αν πιστεύεις ότι είναι ένα κρυφό μέρος που συμβαίνουν μαγικά ή και ύποπτα πράγματα για να φτάσουν αυτά τα λαχταριστά πιάτα στο τραπέζι σου, τότε κάνεις τεράστιο λάθος. Εμείς μπήκαμε, μιλήσαμε με τους chef και γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της διαδικασίας παρασκευής κάθε πιάτου. Αλλά ας ξεκινήσουμε με αυτό που αναρωτιέσαι συνεχώς κάθε φορά που τρως burgers έξω. Τι έχει μέσα το μπιφτέκι που κρύβεται ανάμεσα στα ψωμάκια, από τι αποτελείται και πως ψήνεται.

Οι chef των TGI Fridays μας μίλησαν για αυτό και ότι μας είπαν επιβεβαιώθηκε από τις κινήσεις τους μέσα στην κουζίνα. Το μπιφτέκι τους φτιάχνεται από ολόκληρα κομμάτια φρέσκου μοσχαρίσιου κρέατος, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα ή μπαχαρικά. “Παράγεται σε τοπικό προμηθευτή και παραδίδεται καθημερινά στα καταστήματά μας, ώστε να διατηρεί τη φρεσκάδα και τη γεύση του. Πραγματοποιούνται τακτικοί ποιοτικοί έλεγχοι και μικροβιολογικές αναλύσεις βάση Ευρωπαϊκών κανονισμών από πιστοποιημένα εργαστήρια, που διασφαλίζουν την ποιότητά του. Το 2016 έλαβε το βραβείο “BEST FOOD IN EUROPE – MADRID 2016” ως τα πρώτα TGI Fridays που ανέπτυξαν 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι”. Και ότι κι αν είπαν συμβάδιζε απόλυτα με αυτά που είδαμε στην κουζίνα. Έπαιρναν το μπιφτέκι με περίσσια φροντίδα, το έβαζαν με ευλάβια πάνω στην σχάρα, έριχναν μόνο αλάτι και πιπέρι κατά την διάρκεια του ψησίματος και ιδού το αποτέλεσμα. Απίστευτα ζουμερό και απίστευτα γευστικό. Αυτοί είναι οι λόγοι που το μπιφτέκι των TGI Fridays είναι τόσο μοναδικό.

Ήρθε  η ώρα για τα ψωμάκια. Πόσες φορές έχεις πει “δεν γίνεται να είναι τόσο αφράτα, τόσο λαχταριστά!”. Κι όμως δεν συμβαίνει τίποτα ύποπτο. Τα ψωμάκια τους παρασκευάζονται καθημερινά από υλικά χωρίς συντηρητικά και παραδίδονται την ίδια μέρα στα καταστήματά, για να κλείνουν μέσα τους όλη τη γεύση των Fridays Burgers. Αν τώρα αναρωτιέσαι για τις sauces τότε και σε αυτές δεν υπάρχει καμία θεωρία συνομωσίας. “Οι sauces παρασκευάζονται καθημερινά στις κουζίνες μας από διαλεχτά υλικά, συνοδεύοντας ιδανικά τα αγαπημένα σας Fridays πιάτα”. Αν ήρθε η ώρα να σου πω την μυστική συνταγή της Jack Daniel’s sauce, δυστυχώς και εμένα δεν μου την αποκάλυψαν -κλαίει καθισμένος στην γωνία της κουζίνας αλλά δεν τον λυπάται κανείς-.

Και όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν φαντάζεσαι ότι είναι κουζίνα καταστήματος εστίασης. Η καθαριότητα είναι πρώτη προτεραιότητα και η διασφάλιση της ποιότητας βρίσκεται στο μυαλό όσων εργάζονται κάθε στιγμή. Βλέπεις το προσωπικό εκπαιδεύεται συστηματικά σε θέματα Ασφάλειας & Διασφάλισης Ποιότητας, από την πρόσληψη του και καθ όλη τη διάρκεια της εργασιακής του πορείας. Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια από την ομάδα Ποιοτικού Ελέγχου και από Εξωτερικούς Φορείς, online αξιολογήσεις, αλλά και καθημερινή αξιολόγηση σε επίπεδο γνώσεων και πρακτικών εφαρμογών, καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο μια κουλτούρα προσανατολισμένη στην ποιότητα και ασφάλεια. Δύσκολο και απαιτητικό να είσαι chef στα Fridays ε;

Τα φανταζόσουν όλα αυτά ότι συμβαίνουν σε μία κουζίνα των TGI Fridays; Κι όμως, είναι απίστευτο το πόσο προσέχουν την κάθε λεπτομέρεια, από την πρώτη ύλη μέχρι την τελευταία πινελιά που μπαίνει στο πιάτο σου πριν φτάσεις στο τραπέζι. Στα TGI Fridays έχουν την ποιότητα σαν πρώτη προτεραιότητα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Εμείς μια Παρασκευή τους κάναμε τσακωτούς κατά την διάρκεια της παρασκευής και το διαπιστώσαμε και νιώσαμε την ανάγκη να στο πούμε. Αυτό είναι που πρέπει να αναζητάς κάθε φορά που επιλέγεις να βγεις για φαγητό έξω. Αυτό είναι που πρέπει να απαιτείς συνεχώς από το κάθε πιάτο σου.