ΦΑΓΗΤΟ

Ο Αμερικάνος βλάχος θα ήταν περήφανος για αυτό το burger

Δοκιμάσαμε πρώτοι το εκστατικά υπέροχο νέο δημιούργημα του The Burger Joint και σας μεταφέρουμε τις χορτασμένες εντυπώσεις μας.

Η 28η Μαΐου δεν είναι επέτειος για τους Έλληνες. Ακόμα και το εορτολόγιο γράφει μόνο το όνομα “Διοσκουρίδης” (Σταύρο, εσύ;). Για τους Αμερικανούς όμως είναι η National Burger Day και για την υπόλοιπη υφήλιο η World Burger Day. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, το αγαπημένο μας The Burger Joint αποφάσισε να λανσάρει από αύριο Σάββατο ένα νέο burger. Ένα burger που μιλά στην καρδιά των Αμερικανών rednecks αλλά και στο στομάχι κάθε ενός σε αυτή τη χώρα που θα το δοκιμάσει.

Για τα The Burger Joint, στη Γλυφάδα και το Ψυχικό, έχουμε γράψει ξανά στον χωροχρόνο. Κι αυτό γιατί στο θέμα burger έχουν βάλει πραγματικά τις βάσεις πάνω στις οποίες χτίστηκε η αγορά τα τελευταία χρόνια. Και είναι ο Γιώργος Παπακώστας από τον οποίο περιμένουμε εμείς και η υπόλοιπη αγορά για να δούμε κάτι καινούριο, κάτι καινοτόμο, κάτι που να σέβεται τον ουρανίσκο μας αλλά να κρατά αληθινή και τη φάση του burger. Το Redneck Jack burger το κάνει και με το παραπάνω.

Μπιφτέκι από Black Angus beef, τυρί emmental, μία μαγιονέζα από καπνιστές πιπεριές chipotle, crispy onion, μία φανταστική bacon-bourbon μαρμελάδα από κρεμμύδι, bacon, καστανή ζάχαρη και bourbon και σαν κερασάκι η ολοκαίνουρια bourbon glaze σάλτσα με ginger, bourbon και soy sauce.

Φωτογραφίες: Σύλβια Σαχίνη

Και θα σου πω ευθύς αμέσως τι έργο επιτελεί το κάθε ένα από αυτά τα συστατικά. Το μπιφτέκι είναι εκεί για να σε χορτάσει και να συνοδεύσει ιδανικά με τη γεύση του όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στο emental είπαν “you have one job” και αυτή είναι να λιώσει ομοιόμορφα πάνω στο μπιφτέκι. Το crispy onion δένει αρμονικά με την μαρμελάδα και έρχεται να προστεθεί στη γεύση χωρίς να σε ‘ενοχλήσει’ όπως θα έκανε το ωμό κρεμμύδι. Η sauce και η μαρμελάδα δίνουν το απαραίτητο kick στη γεύση μαζί με την γλυκιά πιπεράδα που έρχεται από την μαγιονέζα.

 

Αν θες να βγεις μπροστά σε αυτή τη δουλειά, αν θες να αποκαλείσαι δίκαια πιονέρος της απόλαυσης, οφείλεις να χρησιμοποιείς τα υλικά σου με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς. Κι αυτό ακριβώς κάνει ο Γιώργος σε κάθε νέο burger που δημιουργεί. Τα chutneys και οι μαρμελάδες είναι κάτι πολύ ριψοκίνδυνο στα burger. Γιατί μπορούν με την γεύση τους να καλύψουν κάθε άλλη ιδέα γεύσης. Εδώ μιλάμε για μία μαρμελάδα που θα ήθελες πάνω στις πατάτες σου, πάνω στο steak σου, πάνω σε ένα απλό κομμάτι ψωμί.

 

Άφησα για το τέλος τη μαγιονέζα, ως λάτρης του είδους. Και στο The Burger Joint έχω νιώσει από την πρώτη στιγμή ότι οι τηγανητές πατάτες δεν είναι ποτέ αρκετές όταν έχω μπροστά μου ένα – δύο – δέκα μπωλάκια με BJ mayo ή μία από τις πολλές (πάρα πολλές) εκδοχές της που έχουν δημιουργήσει μέσα στα χρόνια. Η chipotle θα γίνει η νέα αγαπημένη μου γιατί είναι spicy χωρίς να το αφήνει στην επίγευση, γιατί είναι δροσερή όσο και διαβολικά καυτερή.

Σας αφήνω με μία εικόνα που αποτελεί και την έμπνευση για αυτό το burger. Ο Jack είναι ένας τύπος που δουλεύει ολη μέρα στα χωράφια γύρω απο το Kentucky. Κι όταν γυρνάει σπιτι φτιάχνει την δική του bacon-bourbon μαρμελάδα την οποία βάζει σε οτιδήποτε μαγειρέψει. Ο μύθος λέει ότι έμαθε ότι το Burger Joint εχει το καλυτερο burger στην Ελλαδα και έστειλε ενα βαζάκι δώρο. Προς τιμήν του λοιπόν δημιούργησαν το Redneck Jack burger.

 

Θα το βρεις από αύριο Σάββατο 28 Μαίου στο The Burger Joint στη Γλυφάδα και το Ψυχικό.

Σε ευχαριστούμε Jack.