ΦΑΓΗΤΟ

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του Sushimou ανάμεσα στους 100 κορυφαίους σεφ στον κόσμο

Ο ιδιοκτήτης και σεφ του Sushimou, όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ στο 'Chefs World Summit' που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό, είναι ένας από τους 100 καλύτερους σεφ στον κόσμο για το 2017.

Το εστιατόριό του αριθμεί μόλις 12 θέσεις και λίγα τετραγωνικά μέτρα στο 6 της οδού Σκούφου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για 534 σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη, σεφ με 2 και 3 αστέρια Michelin, να τον αναδείξουν μέσα στο ετήσιο Top100 των σεφ παγκοσμίως για το διεθνώς αναγνωρισμένο γαλλικό περιοδικό “Le Chef”. Μία πάρα πολύ τιμητική διάκριση για τη χώρα μας και φυσικά για τον ίδιο τον Αντώνη Δρακουλαράκο και το Sushimou.

Γνωρίζοντας λίγο παραπάνω τον Αντώνη, είμαστε σίγουροι ότι αν βρισκόταν στο Μονακό την ώρα της ανακοίνωσης του ονόματός του, πρώτα θα κοκκίνιζε από ντροπή για το γεγονός ότι το όνομά του ακούστηκε μπροστά σε τόσο κόσμο και ύστερα θα καθόταν να απολαύσει το μέγεθος της επιτυχίας του. Ένας από τους πλέον διακριτικούς σεφ στην Ελλάδα, ερωτευμένος με τη δουλειά του και πάντα σεμνός απέναντι σε κάθε έναν ξεχωριστό πελάτη που κάθεται στον πάγκο μπροστά του, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κερδίζει τον επισκέπτη πρώτα με τον σεβασμό που του δείχνει και ύστερα με τις πραγματικά υπέροχες δημιουργίες του.

 

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος, ο ιδιοκτήτης και σεφ του αγαπημένου μας Sushimou, ανήκει λοιπόν πλέον στους 100 κορυφαίους σεφ του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα του γαλλικού περιοδικού ‘Le Chef’. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Grimaldi Forum του Μονακό, στα πλαίσια του ‘Chefs World Summit’, όταν ανακοινώθηκε η ετήσια λίστα με τον Έλληνα σεφ να βρίσκεται στην εκατοστή θέση. Στην κορυφή της λίστας, βρίσκεται ο Alain Passard του ιστορικού L’ Arpège στο Παρίσι, στη δεύτερη θέση ο Martin Berasategui από το Restaurant Martin Berasategui στην Ισπανία, στην τρίτη ο Pierre Garnaire από το  Pierre Gagnaire στο Παρίσι, στην τέταρτη ο Michel Bras από το Le Suquet στο Λαγκιόλ της Γαλλίας, στην πέμπτη ο Seiji Yamamoto από το Nihonryori Ryugin στο Τόκυο της Ιαπωνίας, στην έκτη θέση ο Éric Frechon από το Épicure στο Παρίσι, στην έβδομη ο Jonnie Boer από το De Librije στο Σβόλε της Ολλανδίας, στην όγδοη ο Rene Redzepi από το Noma στην Κοπεγχάγη, στην ένατη ο Emmanuel Renaut από το Flocons de Sel στο Μεζέβ της Γαλλίας και στη δέκατη ο Joan Roca από το El Celler de Can Roca στη Χιρόνα της Ισπανίας.

 

Δείτε την μοναδική on camera συνέντευξη του Αντώνη Δρακουλαράκου, όπως την είχε παραχωρήσει στο Oneman λίγες εβδομάδες μετά το opening του Sushimou. Λίγο καιρό δηλαδή αφότου η Ελλάδα απέκτησε το δικό της ιαπωνικό σπίτι για sushi.

Η επιτυχία για τον ίδιο και το Sushimou είναι τεράστια και του ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους είτε απλά βρισκόμαστε στον πάγκο του δοκιμάζοντας τις δημιουργίες του είτε διακρίνεται στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.