ΦΑΓΗΤΟ

Όχι πιροσκί. Πιροσκάκια

Όσο αυτή η πόλη μάς ταΐζει καλά, εμείς θα βρίσκουμε αφορμές για να γράφουμε.

Για την ακρίβεια – όσο ο Freddos μάς ταΐζει – γιατί είναι ο συνήθης ύποπτος πίσω από τις γαστριμαργικές ακολασίες που καταφθάνουν στα γραφεία του Oneman.gr. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τα εν λόγω πιροσκάκια.

Τα κουτιά από τον Γεωργίτση στον Πειραιά ήταν τρία και ασφυκτικά γεμάτα. Τα μάτια στα γραφεία πάλευαν να ξεκλέψουν το περιεχόμενο των κουτιών που μεταφέρονταν με τελετουργία στην κουζίνα για να διαμοιραστούν (να κρυφτούν).

 

Το τι άκουσε η μάνα του καθενός από εμάς που υποχρεώσαμε όλους να περιμένουν μέχρι να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες κόβεται στη λογοκρισία. Όσο για εκείνον ο οποίος δάγκωσε ένα πιροσκάκι με κιμά για να φωτογραφήσει δήθεν το περιεχόμενό του, γλίτωσε τελευταία στιγμή από λιντσάρισμα.

 

Στο θέμα πιροσκί γενικά ήμουν ιδιαίτερα μονόχνωτος μέχρι στιγμής. Για αυτό φταίει ο φούρνος της γειτονιάς μου που με είχε κακομάθει σε εξαίσιο πιροσκί λουκάνικο αλλά και πιροσκί ζαμπόν – τυρί. Θεωρούσα ότι εκεί τελείωνε ο κόσμος. Ότι δεν χρειαζόταν να εξερευνήσουμε παρακάτω. Τα πιροσκάκια του Γεωργίτση ανέτρεψαν την κοσμοθεωρία μου.

Γιατί υπάρχουν κι άλλα πιροσκί εκεί έξω. Όπως μπορείς να δεις και στον κατάλογο του υπάρχουν με λουκάνικο, με κιμά, με φέτα, με πατάτα, με κοτόπουλο, με κοτόπουλο-μπέικον, με σπανάκι, με τέσσερα τυριά, με τόνο, με ροκφόρ.

Οπότε δεν θα σας μιλήσω για το λουκάνικο. Γιατί αυτό είναι όπως το ξέρεις και το αγαπάς ήδη. Θα σας μιλήσω για τις άλλες τρεις γεύσεις που δοκίμασα με καχυποψία.

 

Κακά τα ψέμματα. Το πιροσκάκι με τον κιμά δεν θα μπορούσε να αποτύχει αν είσαι λάτρης του κιμά όπως εγώ. Σε σωστή ποσότητα μέσα σε έναν αφράτο τραγανό λουκουμά. Τι κακό μπορεί να έχει για να μην σου αρέσει; Κι αν δεν σου αρέσει.. Τι στο καλό έχεις πάθει εσύ;

Με την πατάτα ήμουν πιο σκεπτικός πριν δοκιμάσω. Αλλά ήταν καλό. Πολύ καλό για την ακρίβεια. Κι ακριβώς επειδή η γέμισή του δεν ξεχώριζε φοβερά από το πιροσκί, ήταν το τέλειο πιροσκί για να φαγωθεί με τη μία. Πολύ ωραία μυρωδικά να συνοδεύουν την λιωμένη πατάτα. Αυτά κανονικά θα έπρεπε να τρώγονται σε κουβά όπως το ποπ κορν.

Τώρα με τον τόνο ίσως και να διαφωνήσω λίγο. Καλό ήταν σίγουρα. Και εντυπωσιάστηκα από το πόσο ταίριαζε η γεύση του τόνου με εκείνη της ζύμης του πιροσκί. Αλλά μάλλον είχα φάει ήδη αρκετά (6 το ομολογώ) πιροσκάκια με κιμά και η γεύση με ξένισε λίγο.

Περί ορέξεως όμως.. πιροσκάκια.

Διεύθυνση λιανικής: Αντ. Θεοχάρη 32 και Μαυροκορδάτου