ΦΑΓΗΤΟ

Στη μάχη των burger και του Beer Fest, ένας είναι νικητής

Oneman και Ladylike πήγαν στα ΤGI FRIDAYS™ του Κολωνακίου και έκαναν έναν άτυπο διαγωνισμό φαγητού. Νικητής, ξεκάθαρα, το στομάχι μας.

Η ιδέα ήταν συγκεκριμένη. Να διαγωνιστούμε με κάποιο τρόπο μεταξύ μας με επίκεντρο το Beer Fest, το φεστιβάλ μπίρας στα ΤGI FRIDAYS™ κατά τη διάρκεια του οποίου μερικές αγαπημένες γεύσεις που υπάρχουν ήδη στον κατάλογο του εστιατορίου, συνδυάζονται ιδανικά με μπύρα. Πολλή μπίρα και για κάθε προτίμηση, μιας και μιλάμε για 6 διαφορετικές ετικέτες που προτείνουν τα ΤGI FRIDAYS™ για να συνδυάσεις τα πιάτα σου. Η Ιωάννα Μαμάη ως beer expert μάς έδινε συμβουλές για το ποιες μπίρες να δοκιμάσουμε με τα πιάτα μας. Εκείνη είχε διαρκώς μια Krusovice μπροστά της.

 

Το πώς ακριβώς θα γινόταν ο διαγωνισμός μεταξύ του Oneman και του Ladylike δεν το είχαμε αποφασίσει πριν φτάσουμε στο εστιατόριο. Θέλαμε απλά να διαγωνιστούμε μεταξύ μας. Αλλά να σου πω την αλήθεια, το προκείμενο ήταν να δοκιμάσουμε τα πιάτα σε συνδυασμό με την μπίρα. Οι προπονητές δεν λένε στις ομάδες πριν τα μεγάλα τουρνουά, να ευχαριστηθούν το παιχνίδι πάνω απ’ όλα; Ε έτσι κι εμείς, πήγαμε για να ευχαριστηθούμε το φαγητό πάνω απ’ όλα.

 

Και για να είναι έστω και λίγο αντικειμενικός ο διαγωνισμός, αποφασίσαμε να έχουμε δύο δοκιμασίες, μία πιο ανδρική και μία πιο γυναικεία. Γιατί η αρχική σκέψη του να διαγωνιστούμε στο ποιος θα φάει περισσότερο θα ήταν αντικειμενικά άδικη εξαρχής. Ειδικά αν είχα μαζί μου τον Στέφανο αντί για τον Ηλία που ήρθε στη “μάχη”. Βασικά αν είχα τον Στέφανο μαζί μου θα κερδίζαμε κάθε διαγωνισμό, εύκολα και αναίμακτα.

 

Θα πάμε όμως πρώτα στις γεύσεις που δοκιμάσαμε και ύστερα στις δοκιμασίες. Γιατί κάτι τέτοιοι διαγωνισμοί είναι σαν να βλέπει ένας άσχετος το Superbowl. Ωραίος ο αγώνας και ο Tyler θα έτρωγε τα νύχια του αλλά το 50% όσων είδαν πέρυσι το Superbowl στο FOX, το είδαν για το halftime show και τα παρελκόμενα. Έτσι και εδώ, δώσαμε έμφαση στο φαγητό που ερχόταν μπροστά μας μαζικά.

Θα το πάω με τη σειρά που τα φάγαμε. Ξεκινώντας από τις Bacon Wrapped Steak Fries. Οι οποίες μάλλον δημιουργήθηκαν από την εξής ιδιοφυή διαδικασία του να σκεφτεί κάποιος “πώς να κάνω ακόμα πιο γαμάτη μία φρέσκια χοντροκομμένη πατάτα”. Η απάντηση ήταν να την τυλίξει με bacon και να σου δώσει ένα πικάντικο beer cheese dip από δίπλα για να βουτάς. Συνδυάζεται λέει ιδανικά με μία Amstel ή μια Krusovice Cerne Dark Lager.

 

Συνεχίζουμε με Buffalo & chicken nachos. Γιατί μπορούμε. Τραγανές tortillas με salsa, μίγμα από κοτόπουλο και πικάντικο βουβαλίσιο λουκάνικο, jalapeños, τυριά Colby και Monterey Jack. Σερβίρονται με Pico de Gallo, sour cream και guacamole για να έχεις να παίζεις. Συνδυάζεται λέει ιδανικά με την τύπου μοναστηριακή τους, την Affligem Blonde.

 

Γρήγορο πέρασμα από το αγαπημένο πιάτο του Ηλία Αναστασιάδη, το Beertizer. Τηγανιτές φλογέρες από πίτα αλευριού, με πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι και jalapeños γεμισμένες με στήθος κοτόπουλο ή ψιλοκομμένο χοιρινό. Ή και τα δύο. Σερβίρονται με πικάντικο beer cheese dip και Pico de Gallo για μακροβούτια. Προσοχή στους double dippers. Συνδυάζεται λέει ιδανικά με μια Heineken ή μια Άλφα.

 

Φτάνουμε σε εκείνο το πιάτο που ομόφωνα εκλέχθηκε το καλύτερο αν και την Μαμάη την έκαψε λίγο. Εγώ και η Μάριον Παλιούρα πάντως θα περνούσαμε εύκολο όλο τον Νοέμβρη τρώγοντας Tennessee BBQ Pork Sliders. Παιδιά εκεί στο Tennessee κανένας λόγος για τόσα διπλά γράμματα στο όνομα της πολιτείας σας αλλά συγχαρητήρια για τα sliders σας. Ψιλοκομμένο χοιρινό φούρνου, ενισχυμένο με Tennessee Glaze σε ψωμί brioche, chipotle, Mayonnaise, πίκλες, λιωμένο τυρί cheddar και τραγανά frizzled onions. Έλιωνε το χοιρινό στο στόμα. Συνδυάζεται λέει ιδανικά με μια Erdinger ή μια ΒΙΟΣ 5.

 

Και για το τέλος ένας γενναιός. Brave Texan burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, πικάντικη Beer Cheese Sauce, τραγανά jalapeños, ντομάτα, φύλλα γαλλικής σαλάτας και Mayonnaise Chipotle Sauce. Συνδυάζεται λέει ιδανικά με μια Krusovice Imperial.

 

Οι δύο ομάδες οι οποίες διαγωνίστηκαν ήταν οι εξής: Μάριον Παλιούρα και Ιωάννα Μαμάη από το Ladylike.gr παρακαλώ

 

Ηλίας Αναστασιάδης και Χρήστος Χατζηιωάννου από το Oneman

 

Δοκιμασία: Το λιγότερο λερωμένο πιάτο

Το ζητούμενο ήταν να φάμε ένα Tennessee BBQ Pork Sliders από το πιάτο μας προσπαθώντας να το λερώσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Προφανέστατα ένα αγώνισμα στο οποίο δεν θα τα πηγαίναμε και τόσο καλά οι του Oneman. Με τον Ηλία να αφήνει πάντα κάτι στο πιάτο του και εμένα να αδιαφορώ, οι προσεκτικότατες κοπέλες του Ladylike είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Κοίτα μαεστρία η Μάριον στη δοκιμασία.

 

Και κοίτα πόσο αδιάφορα το κάνει ο Ηλίας τς τς τς

 

Παρακάτω παραθέτω τα πιάτα πριν τη δοκιμασία (Χρήστος πάνω αριστερά, Ηλίας πάνω δεξιά, Μάριον κάτω αριστερά, Ιωάννα κάτω δεξιά).

 

Και μετά τη δοκιμασία όπου η ήττα μας είναι πανηγυρική.

 

Δοκιμασία: Ποιος θα φάει πιο γρήγορα το burger

Απλά τα πράγματα. Ένα Brave Texan burger, ένας διαγωνιζόμενος από κάθε ομάδα. Ζητούμενο ποιος θα φάει πιο γρήγορα το burger. Είπαμε να μην το κάνουμε ταυτόχρονα οπότε ξεκίνησα εγώ. Ακολουθεί κωμικοτραγικό gif.

 

Και ο χρόνος

 

Η Ιωάννα Μαμάη έπρεπε να φάει το δικό της burger σε λιγότερο από 02:08, κάτι που αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο.

 

Έμεινε σε αυτό.

 

Και κάπου εκεί είπαμε να το λήξουμε Χ το ματς και να μην έχουμε τους φιλάθλους στην κερκίδα να περιμένουν γιατί α) είχαμε σκάσει στο φαγητό και β) δεν μας ένοιαζε και πάρα πολύ ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει.

 

Το Beer Fest στα ΤGI FRIDAYS™ θα κρατήσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου και δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις κι εσύ να παντρέψεις μερικά αγαπημένα πιάτα με μερικές αγαπημένες μπίρες σε προνομιακές τιμές. Καλή όρεξη.