ΦΑΓΗΤΟ

Στο Little Diner θα φας ωραία και πρόστυχα

Δύο συντάκτες του Oneman βούτηξαν στον νέο παράδεισο του ποιοτικού junk και βγήκαν πασαλειμμένοι με cheddar και μαγιονέζα.

Τη λέξη “πρόστυχο” για ένα φαγητό δεν την χρησιμοποιώ συχνά. Πρέπει κάτι να είναι πραγματικά κολασμένο και έξυπνο για να του κάνω αυτή την τιμή. Την έχω χρησιμοποιήσει όταν εκεί που τηγανίζονταν δύο αυγά, έπεσε από πάνω τους τυρί για να τηγανιστεί μαζί τους. Ή μια άλλη φορά που στο πυρέξ με τα μακαρόνια φούρνου το τυρί ήταν διπλάσιο από τα μακαρόνια φούρνου. Αλλά ας πάμε πίσω στο θέμα του σημερινού κειμένου.

Ήταν μεσημέρι Σαββάτου πριν τον αγώνα της Εθνικής με την Κολομβία. Ο κόσμος μπορεί να ήταν στις παραλίες αλλά εγώ με τον – τσακωμένο με τη θάλασσα – Ηλία Αναστασιάδη κάναμε τη βόλτα μας στην Κηφισιά (Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 2108080785) για να εξερευνήσουμε το Little diner. Ένα μικρό μαγαζί για το οποίο είχαμε ακούσει από διάφορους τριγύρω ότι έχει πολύ καλά burger και hot dog.

 

Από το όνομα “Little diner” και μόνο την είχαμε ψυλλιαστεί τη φάση. Το diner παραπέμπει στα diners της Αμερικής, σε basic Αμερικάνικες γεύσεις και η αλήθεια είναι ότι δεν συναντήσαμε τίποτα λιγότερο. Ο κατάλογός του δεν έχει τις άπειρες επιλογές των μεγάλων εστιατορίων αλλά αυτά που έχει μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή του άνδρα που αγαπά τις Αμερικανιές στο φαγητό.

Έτοιμος Ηλία;

 

Πίσω από τον πάγκο ήταν μία ευγενέστατη κοπέλα. Δεν ήξερε πόσο θα την ταλαιπωρήσουμε. Κι ήμασταν τυχεροί γιατί μέσα στη ντάλα του μεσημεριού είχε μόνο 3-4 τραπέζια να εξυπηρετήσει. Οπότε για κάθε τι που παραγγέλναμε, έμπαινα μέσα από τον πάγκο να παρακολουθήσω τη διαδικασία παρασκευής.

Θα σας μιλήσω για τα φαγητά με τη σειρά με την οποία τα παραγγείλαμε και τα δοκιμάσαμε. Κάναμε φυσικά την αρχή με τα ορεκτικά. Και τα δοκιμάσαμε όλα. Πατάτες με cheddar και bacon, coleslaw με παπαρουνόσπορο και chili con carne.

Η coleslaw ήταν βασικά ό,τι έπρεπε για να αλλάζει τη γεύση και να δροσίζει το στόμα ανάμεσα στις δύο διαβολικές άλλες δημιουργίες. Το chili ήταν καυτερό όσο έπρεπε με τη σάλτσα ντομάτας να δένει αρμονικά τα φασόλια και το καλαμπόκι. Ο ζουμερός κιμάς έδινε απλά υπόσχεση για τον κιμά στο μπιφτέκι του burger που θα ακολουθούσε.

 

Στις πατάτες παίξαμε κλασικά. Μπορούσαμε να τις ζητήσουμε σκέτες. Ή με την LD sauce. Ή να τις πνίξουμε με chili con carne. Αλλά ποιος είπε ποτέ όχι στο cheddar;

 

Λίγη κοακόλα για να πάνε αυτά κάτω και συνεχίζουμε.

 

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο Ηλίας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, πολύ δυνατός και θα έκανε τη μαμά του (τα φιλιά μου κυρία Ρίτα) πολύ υπερήφανη με το πόσο είχε ήδη φάει. Και περίμενε και το burger του.

 

Στα burger έδωσα και τη μεγαλύτερη προσοχή μιας και εδώ και πολλά χρόνια παλεύω να αναγνωριστώ ως burgerολόγος. Και γίνονταν όλα πάρα πολύ σωστά.

 

Από το πόσο φρέσκα φαίνονταν (και ήταν τελικά) τα υλικά που χρησιμοποιούσαν μέχρι το ψήσιμο του μπιφτεκιού, το τσιγάρισμα του bacon και τη δοσολογία στις σως και τα υλικά.

 

Βγάλαμε τα burger μας να τα δει η Κηφισιά να τα φάμε. Παίξαμε (από αριστερά προς τα δεξιά) με χορταστικό Classic Cheeseburger με πολύ καλή πίκλα (κολλήματα είναι αυτά), με Double LD burger με το διπλό μπιφτέκι στην υπηρεσία των πεινασμένων και με Bacon BBQ burger με την BBQ σως σε ιδανική αναλογία ώστε να αφήνει τα υπόλοιπα υλικά να ξεχωρίσουν και το bacon να δίνει τον δικό του αγώνα δικαίωσης για το καλύτερο συστατικό επί γης.

 

Αυτό όμως που έκανε όλα τα burger οσκαρικά ήταν το μπιφτέκι. Όλα τα burgerάδικα θα σου πουν ότι έχουν καλό μοσχαρίσιο κιμά. Ε αυτό εδώ έχει. Πάρα πολύ γευστικό μπιφτέκι, ιδανικό για να βρίσκεται σε κάθε burger σου.

 

Να σταθώ και στις τιμές λίγο. Το cheese στα 3,70, το bacon bbq στα 4,10 και το double burger στα 4,80 τα λες πάρα πολύ τίμια ειδικά για την ποιότητα των burger και σε σχέση με τις τιμές τριγύρω. Η συνέχεια έγινε με hot dog. Ένα με cheddar και bacon για την αλητεία και ένα με chili con carne για να δούμε πώς ταιριάζει το λουκάνικο με την πιπεράτη μαγεία του chili.

 

Το λουκάνικο χωρίστηκε στη μέση για να υποδεχτεί το chili

 

Και το τριμμένο cheddar ολοκλήρωσε αυτή τη μυσταγωγία.

Καμία τσιγκουνιά στο cheddar

 

Και ιδού

 

Το παιχνίδι της Εθνικής θα ξεκινούσε σε μισή ώρα οπότε ολοκληρώσαμε το τσιμπούσι για να φύγουμε. Δώσαμε υπόσχεση στο Little diner να επιστρέψουμε. Αν και Νότιος, οφείλω να ομολογήσω ότι την αγαπώ την Κηφισιά. Και στην κλασική βόλτα από το 21 The Fashion Market και το Recipe, μόλις προστέθηκε άλλος ένας προορισμός. Για το επόμενο Σάββατο πρωί που θα κάνω βόλτα εκεί.

 

Φαγωτό και φύγαμε