ΦΑΓΗΤΟ

Τα μεζεδάκια στο ΚιΚιρίΚου είναι πολύ ‘πρόστυχα’

Το ΚιΚιΡίΚου έχεις τις τιμές και τα πιάτα που θα έπρεπε να έχει κάθε σωστό μεζεδοπωλείο.

Ήταν μία από εκείνες τις Παρασκευές που απλώς θέλαμε να πιούμε μπίρα. Όχι, όμως, να πληρώσουμε 5 ευρώ για 330ml. Θέλαμε να πάμε σ’ ένα μαγαζί όπου η μπίρα να σερβίρεται σε μπουκάλι των 500ml, η τιμή της να είναι κάτω από 5 ευρώ και να μπορούμε να την συνοδεύσουμε με ένα μεζέ της προκοπής.

Δύο ώρες αργότερα, καθόμασταν στο ΚιΚιρίΚου, Γαλήνης 23, στου Ζωγράφου και μπροστά μας, αν και 6 άτομα, είχαμε μόνο 3 μπουκάλια μπίρα, αλλά και 7-8 πιάτα τόσο άδεια που δεν μπορούσες καν να μαντέψεις τι περιείχαν μερικά λεπτά νωρίτερα.

 

Δεν είναι πως η μπίρα ήταν ακριβή. Αντιθέτως, 3 ευρώ μάξιμουμ κόστιζαν τα 500ml. Το ‘πρόβλημα΄ ήταν πως η πατατοσαλάτα που παραγγείλαμε μαζί με τις μπίρες, έφερε με τη σειρά της ένα πιάτο μανιτάρια σωτέ, μία γραβιέρα με μπούκοβο, ένα μπουγιουρντί, μία μερίδα αντίδια, μία ποικιλία κρεατικών, μία μανιτάρια αλά κρεμ, μία πατάτες βραστοτηγανιτές και μια ποικιλία λουκάνικα. Δεν ξέρω τι θα είχαμε παραγγείλει αν δεν είχαμε πάει για μπίρα, αλλά για φαγητό.

(Η ποικιλία με τα λουκάνικα περιέχει και πρόβειο)

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο κατάλογος με τα ποτά περιλαμβάνει ό,τι πρέπει να διαθέτει ένα μεζεδοπωλείο. Η ρακή και το τσίπουρο σερβίρονται σε εξαιρετικό πήλινο σφηνοπότηρο που με δυσκολία κρατιέσαι να μην το πάρεις μαζί σου όπως φεύγεις.

 

Η επόμενη σελίδα περιλαμβάνει την λίστα με τα φαγητά. Αν επισκεφθείς το ΚιΚιΡίΚου μόνο για να πιεις, σε συμβουλεύω να μην την κοιτάξεις. Γιατί πέρα από τα πιάτα που αναφέραμε νωρίτερα, θα πέσεις πάνω σε γίγαντες της θείας, σαγανάκι γραβιέρα, απάκι Κρήτης, σύγκλινο Μάνης, συγχυσμένα (;) αυγά και άλλους εξίσου πρόστυχους μεζέδες.

(Η πατατοσαλάτα. Αυτή φταίει για όλα)

Το μαγαζί είναι ήσυχο, όπως και η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Γαλήνης, με αποτέλεσμα να μπορείς να συζητήσεις με την παρέα σου, χωρίς να χρειάζεται να βραχνιάσεις για να ξεπεράσεις τα ντεσιμπέλ της μουσικής. Τραπέζια υπάρχουν τόσο έξω όσο και μέσα, όπου μπορείς να έχεις άμεση οπτική επαφή με την κουζίνα για να βλέπεις τι και πώς μαγειρεύεται.

(Μανιτάρια σωτέ. Δόθηκε μάχη για να βγουν οι φωτογραφίες πριν αρχίσει ο πόλεμος των πιρουνιών)

Το μοναδικό μειονέκτημα του μαγαζιού είναι πως οι παραγγελίες αργούν αρκετά να φτάσουν στα τραπέζια. Παρόλα αυτά, όσο και να σε δυσαρεστήσει η αναμονή λόγω πείνας, η ποιότητα όσων θα φτάσουν στο τραπέζι σου θα σε ανταμείψει και θα συνειδητοποιήσεις πως ό,τι άργησε να φτάσει άργησε μόνο και μόνο επειδή ετοιμάστηκε εκείνη την ώρα.

 

(βραστοτηγανητές πατάτες)

Τόσο η ποικιλία κρεατικών όσο και αυτή με τα λουκάνικα τιμούν τα λεφτά αλλά και το όνομά τους. Παρόλα αυτά, τα πιο vegeterian πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και άνετα μια παρέα θα μπορούσε να περάσει καλά και να χορτάσει χωρίς να παραγγείλει κρέας.

Κάθε φορά που βγαίνω για φαγητό το βράδυ σε κάποιο μαγαζί που επισκέπτομαι για πρώτη φορά, όσο και να έχω ενθουσιαστεί, περιμένω το επόμενο πρωινό για να βάλω την τελική ‘βαθμολογία’. Και όταν ξυπνάω στην ώρα μου χωρίς να ψάχνω για σόδα, τότε σημαίνει ότι το φαγητό πέρα από νόστιμο ήταν και καθαρό. Και η επόμενη μέρα από την επίσκεψη στο ΚιΚιΡίΚου με βρήκε να τρώω πρωινό ψάχνοντας στο google πώς φτιάχνονται οι βραστοτηγανητές πατάτες.

Αν και τέτοια μαγαζιά καλό είναι να τα κρατάμε για πάρτη μας, μόλις επισκεφθείς το ΚιΚιΡίΚου θα καταλάβεις πως έχεις εντοπίσει το καινούργιο σου στέκι.

Κικιρίκου: Γαλήνης 28, Ζωγράφου