ΦΑΓΗΤΟ

Θα βάλεις τα κλάματα με την pizza του Coupepe

Αυτό το μαγαζί στην Πεντέλη φτιάχνει μια από τις καλύτερες πίτσες στην Αθήνα και σε κάθε μπουκιά δακρύζεις σαν μωρό από την νοστιμιά της.

Πώς θα σου φαινόταν αν έπρεπε να φτάσεις στην “ακριτική” Πεντέλη για να δοκιμάσεις μια από τις καλύτερες πίτσες που έχεις φάει ποτέ; Πως θα το έβλεπες από μεριά σου αντί να κατέβεις κέντρο για καφέ, να πάρεις το αμάξι και να πας στην πλατεία της Νεας Πεντέλης για να δοκιμάσεις πάνφρεσκα εδέσματα που θα συνοδεύουν τον καφέ σου; Αν όλα αυτά δεν σου αρκούν τότε θα σου παραθέσω έναν έναν τους λόγους που το Coupepe μπορεί να σε κάνει να βάλεις τα κλάματα σαν μικρό παιδί.

 

Βρίσκεται μακριά. Το παραδέχομαι. Ειδικά αν δεν είσαι στα βου που. Αλλά πίστεψε με αξίζει και με το παραπάνω. Πάνω στην πλατεία ξεκίνησε μια τρύπα το 2007. Πραγματική τρύπα. Ήταν τόσο μικρό που χώραγαν με το ζόρι 3 τραπέζια. Όμως το όνομα που άρχισε να χτίζει η πίτσα του γινόταν σιγά σιγά τεράστιο και σήμερα έφτασε να έχει μεγαλώσει και το ίδιο. Μόλις μπαίνεις μέσα βλέπεις ένα ψυγείο με πανφρεσκα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις πίτσες (από Ιταλία απευθείας) και τα γλυκά για τα οποία θα σου μιλήσω παρακάτω. Εκεί από πίσω γίνονται τα “όργια” που σαν αποτέλεσμα έχουν την θεσπέσια πίτσα που έρχεται μπροστά σου.

 

Για να φτάσεις εκεί όμως πρέπει να βρεις από το -πρωτότυπο- κατάλογο comics ποια ποθεί η ψυχούλα σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια σαλάτα και κάποιο ορεκτικό αλλά όταν γυρίσεις στην σελίδα με τις πίτσες δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Υπάρχουν “λευκές”, χωρίς σάλτσα ντομάτας δηλαδή αλλά με λάδι τρούφας (και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς για σάλτσα) αλλά και κανονικές, μια από τις οποίες δοκίμασα και μου έπεσε το σαγόνι. Gourmet Bresaola με σάλτσα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola, ρόκα και καρύδια. Κάθε μπουκιά και μια σφαλιάρα στον ουρανίσκο για να συνέλθει.

Επειδή όμως πολλά είχα ακούσει και είχα δει για τις γλυκιές του πίτσες έδωσα λευκή επιταγή για μια γλυκιά. Εμφανίστηκε μπροστά μου αυτό.

 

Κρέμα cheesecake, μπισκότο oreo και αγριοκέρασο.

Το ζυμάρι -πάντα λεπτό- δεν είναι ίδιο με πριν. Έχει κάτι τσουρεκωτό και αυτό καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο βασιλιάς των γλυκών. Βέβαια πολλοί προτιμούν την κλασσική με σοκολάτα-φράουλα. Βασικά αν δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις ζήτα την βοήθεια του κοινού, κάνε ένα γκάλοπ στους πελάτες, ρώτα την σερβιτόρα. Κάνε κάτι να διαλέξεις.

Η φάση γενικά στο coupepe είναι χαλαρή. Ανοίγει από πολύ πρωί, στις 7:30 για καφέ αλλά και πίτσα (!). Σερβίρει για πρωινό αν κάποιος επιθυμεί σάντουιτς, κρέπες, ομελέτες αλλά και σφολιάτες ενώ αν θέλει γλυκάκι υπάρχουν σπιτικές επιλογές όπως banoffee, cheesecake και η καλοκαιρινότατη τάρτα φράουλας. Τα πάντα φτιάχνονται μέσα στο μαγαζί.

 

Στην αρχή στο μαγαζί κυκλοφορούσε πολύ το ρακόμελο, μετά το βαρέθηκαν και το γύρισαν στο οινομελο, άλλα αν κάποιος θέλει υπάρχουν και μπύρες αλλά και κρασιά σε ποτήρι και μπουκάλι με μερικές καλές ετικέτες. Από το κοντρόλ με πληροφόρησαν ότι τώρα που καλοκαίριασε θα υπάρχει στο cocktail κατάλογο -εκτός από τα κλασσικά- το coupepe το οποίο θα έχει mango, passion fruit, lime, cachaca και ανανά.

Κάπου τώρα, ξύνοντας το κεφάλι προσπαθώντας να θυμηθώ αν έχω ξεχάσει να σου πω κάτι ή μου πήραν τα μυαλά πίτσες. Να ξέρεις ότι το όλο κλίμα σε αυτό το μαγαζί είναι χαλαρό, ευχάριστο και παρείστικο. Είναι ένα cafe που απλά προσφέρει μια από τις καλύτερες πίτσες που έχεις φάει ποτέ. Είναι ένα μαγαζί που θα σε τρέξει μέχρι την Πεντέλη και μόλις φας την πρώτη μπουκιά θα θες να βάλεις τα κλάματα.

 

Υ.Γ.: Ακόμα δεν έχω καταφέρει να ξεχάσω εκείνες τις δύο πίτσες. Η γεύση τους έχει πλημμυρίσει τον εγκέφαλο μου με ντοπαμίνη, ενδορφίνες και σεροτονίνη. Η pizza του Coupepe προσφέρει ευτυχία. Απλή, αγνή, ατόφια ευτυχία και χαρά.

Coupepe bake & shake Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνίου 31, Πεντέλη facebook | foursquare