ΦΑΓΗΤΟ

The “Ace” of Burgers. Δοκιμάσαμε το νέο μπεργκεράδικο της πόλης

Δεν ξέρω αν θα τραγούδαγαν και οι Motorhead για το Ace Burger Company αλλά εμείς του δίνουμε τα σέβη μας.

Σε γενικές γραμμές με λες και θύμα του marketing σε πάρα πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή. Ενθουσιάζομαι εύκολα με πράγματα ακόμα και με κάποια που δεν έχω ακόμα δοκιμάσει και μπορώ να κρατήσω αυτό τον ενθουσιασμό για πολύ καιρό, να ποστάρω στα social, να υπερθεματίσω στο site, να φροντίσω κάθε φίλος μου να μάθει ότι στο τάδε μέρος υπάρχει το τάδε γαμάτο πράγμα.

Το ίδιο ίσχυσε από την πρώτη μέρα που ο Γιώργος, ο Θανάσης και ο Φάνης Παπακώστας του αγαπημένου The Burger Joint αποφάσισαν να πάνε τη φάση burger ένα βήμα παραπέρα και να ανοίξουν το Ace Burger Company, ένα πιο προσιτό οικονομικά και αρκετά διαφορετικό στη φιλοσοφία μπεργκεράδικο στην Πανόρμου (Καρύστου 6, 2106920009). Και είχα κρατήσει τον ενθουσιασμό μου μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής που πήγαμε με τον Θοδωρή και την Έρρικα να δοκιμάσουμε. Για να επιβεβαιώσω ότι καλά έκανα και το περίμενα με ανυπομονησία.

Ω Θεοί

Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος είχε φροντίσει μάλιστα να κάνει ένα καλό teaser μερικές ημέρες νωρίτερα στο γραφείο παραγγέλνοντας ένα burger για να αναφωνεί κάθε λίγο “κοίτα τι ωραίο ψωμάκι, κοίτα πώς ζουπιέται”. Και να μας σπάσει ολοκληρωτικά τα νεύρα εξιστορώντας πώς ένα Mac n cheese του έσωσε ένα βράδυ που έβλεπε σειρές και ήθελε κάτι να τσιμπολογάει.

Τα υπερατού του καταλόγου

 

Κατ’ αρχάς θα χειροκροτήσουμε για τον πολύ συγκεκριμένο κατάλογο. Έχω βαρεθεί να βλέπω μαγαζιά που κάνουν λίγο απ’ όλα για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και καταντούν να μην κάνουν τίποτα που να τους ξεχωρίζει. Στο Ace Burger Company έχει αυτά ακριβώς που πρέπει να έχει ένα μαγαζί με τη φιλοσοφία της γρήγορης αλλά ποιοτικής αμερικανιάς.

Πάμε να δούμε τα υπερατού:

Το ψωμάκι του burger. Θα στήσω ανθρωποκυνηγητό κάτι ξημερώματα να ανακαλύψω από πού παίρνουν αυτό το τόσο μαλακό και γευστικό ψωμάκι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ψωμί στο burger και πολύ δύσκολα βρίσκεις το ιδανικό. Γι’ αυτό το ζούπαγε μετά μανίας ο Θοδωρής.

 

Η φαντασία στην εξουσία. Κατσικίσιο τυρί, bacon και τραγανό κρεμμύδι στο The Ace. Spicy mayo πάνω από το τηγανητό κοτόπουλο στο Hot Chick. Truffle mayo παρέα με μανιτάρια στο φοβερό Truffle chicken. Αλκοολούχα shaketails με bourbon, whiskey και ρούμι. Οι άνθρωποι ξέρουν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Το Mac n cheese. Είναι η επιτομή του comfort food, το εύκολο φαγητό που σε Αμερική και Βρετανία καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τα μαγειρικά κενά. Αλλά για να φτιάξεις τόσο καλό Mac n cheese όσο του Ace, πρέπει να το αγαπάς.

 

Οι πρώτες ύλες. Για αυτό ήμουν σίγουρος χάρη στα Burger Joint. Αυτό το “powered by Burger Joint” που θα δεις στη βιτρίνα του μαγαζιού “φωνάζει” ότι οι πρώτες ύλες, οι συνταγές και η τεχνογνωσία του Burger Joint μεταφέρονται αυτούσια σε κάθε νέο εγχείρημα που θα φέρει αυτή την επιγραφή. Κι απ’ όσο ξέρω δεν θα σταματήσουν στο Ace. Στο Ace προς το παρόν, τα παιδιά κατάφεραν να ρίξουν τις τιμές αλλά να τρως κάτι που αντιλαμβάνεσαι ότι όσο κι αν έχει τη μάσκα του “junk food” είναι πέρα για πέρα ποιοτικό στην ύλη του.

Η απαραίτητη αμερικανιά

 

Κατά τα άλλα μιλάμε για μία φοβερή έκδοση ενός αμερικάνικου μπεργκεράδικου το οποίο γεφυρώνει ποσότητα και τιμές. Φυσικά και έχει φανταστικό cheese, φυσικά και έχει μερικές παραλλαγές hot dog για εκείνους που δεν αρκούνται στα burger, φυσικά και θα χορτάσεις με ένα Tower burger ή απλά προσθέτωντας στο δικό σου burger τηγανητά αυγά, έξτρα μπιφτέκια και ό,τι χωράει ο νους σου.

 

Πάμε να δούμε τι δοκιμάσαμε το μεσημέρι της Παρασκευής που βρεθήκαμε σε ένα τραπέζι του Ace. Αφού μελετήσαμε ενδελεχώς τον κατάλογο.

 

Για το Mac n cheese σου είπα ήδη. Αν και τα πηρούνια έπεσαν πρώτα σε πατάτες τηγανητές με cheddar και bacon.

Το “Very Hot Dog” είχε πάει στη μεριά του φωτογράφου Θοδωρή Μάρκου, ο οποίος σε στάδια, ανάμεσα στις φωτογραφίες που τράβαγε τα υπόλοιπα βρώσιμα, έδωσε τη δική του άνιση μάχη με το χοντογκάδι.

 

Σιγανό ποιητικό χειροκρότημα για το πολύ νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο που δοκίμασε η Έρρικα στο Hot Chick παρέα με τυρί Swiss, τραγανιστό κρεμμύδι, μαρούλι, ντομάτα, spicy mayo.

 

Και φυσικά μια μικρή αποθέωση για το χορταστικότατο Tower με το οποίο ποζάρει ο Δημητρόπουλος και στην κεντρική φωτογραφία. Κοίτα το τι όμορφο.

 

Για το “The Ace” που δοκίμασα καταβρόχθισα όπως θα είδες και πιο πάνω εγώ, με κατσικίσιο τυρί, bacon, τραγανιστό κρεμμύδι, μαρούλι, ντομάτα, ace sauce, τα λόγια περισσεύουν. Ο Γιώργος Παπακώστας έχει βάλει το κατσικίσιο τυρί στο θέμα burger και έχει δημιουργήσει μικρά γαστριμαργικά αριστουργήματα. Πάρα πολύ ωραίο και διαφορετικό burger.

Το ίδιο το μαγαζί

 

Δεν ξέρω αν θα είσαι από εκείνους που θα πηγαίνουν στην οδό Καρύστου για να απολαύσεις τα burger ή αν θα τα παραγγέλνεις να σου έρχονται στο σπίτι. Αλλά ο χώρος του προσθέτει εκείνη την καθαρή και λιτή πολυτέλεια που έλειπε στην περιοχή. Ήταν ανάγκη να δημιουργηθεί ένα clean cut burger place και το Ace το κατάφερε αυτό αριστουργηματικά. Εξάλλου το φαγητό αυτό δεν είναι για να πας να αράξεις με τις ώρες ώστε να χρειάζεσαι έναν lounge χώρο. Το Ace Burger Company συνδυάζει industrial και minimal στοιχεία δημιουργώντας έναν πολύ πρωτότυπο και ωραίο συνδυασμό.

Θα μας βρίσκεις συχνά στα τραπέζια του. Κι αν δεν μας βρεις εκεί και ακούσεις το τηλέφωνο να χτυπά, να ξέρεις ότι αυτοί που παραγγέλνουν μπορεί να είμαστε εμείς. Για το Mac n cheese, για τα πολύ γευστικά burger, για την πολύ καλή τηγανητή πατάτα, για όλα όσα συνεχίζουν να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι στο θέμα burger στην Ελλάδα.

Ace Burger Company: Καρύστου 6, τηλ: 2106920009

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου