ΦΑΓΗΤΟ

Το αυθεντικό american food απογειώνεται στο ‘Two Guys’

Στο Μαρούσι υπάρχει ένα μαγαζί που σε πάει Νέα Υόρκη. Εμείς προς το παρόν, τρέξαμε στο Μαρούσι για τις απαραίτητες διαπιστώσεις.

Sloppy Joe, Philly cheese stake sub, hot dog, pancakes και grilled cheese. Ο κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά είναι ότι αποτελούν την αποθέωση της αμερικανικής κουζίνας. Το ξέρω ότι σου τρέχουν τα σάλια κι αν αναρωτιέσαι που φτιάχνονται όλα αυτά τα θεϊκά γεύματα τότε η απάντηση είναι στο Two Guys στο Μαρούσι.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Ο Αλέξανδρος και ο Μιχάλης αποφάσισαν ενάμιση χρόνο πριν να ανοίξουν ένα μαγαζί που ζέχνει αμερικανική κουζινοκουλτούρα. Και οι δύο έχοντας δουλέψει σε τέτοια μαγαζιά στην Αμερική έχουν εμπειρία που φαίνεται σε κάθε ένα πιάτο που σερβίρεται. Μία φορά να φας το ερωτεύεσαι. Κολλάς μαζί του και νομίζεις ότι ταξιδεύεις στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Μέσα στην κουζίνα ακούγεται το τυρί να τσιτσιρίζει, το burger να αλλάζει χρώμα και τα ψωμάκια να γίνονται κρατσανιστά. Όλα αυτά πάνω στην πλάκα, όπως σε όλες τις αμερικάνικες ταινίες. Εκεί μέσα φτιάχνονται όλα τα καλούδια αυτού του μαγαζιού. Γεύματα που θα έτρωγε ο Harvey από το Suits αν απαρνιόταν τα κυριλέ εστιατόρια και διάλεγε ένα αυθεντικό, λίγο βρώμικο και πολύ γαμάτο american diner.

 

Το Two Guys πρέπει να ψάξεις λίγο για να το βρεις. Είναι κρυμμένο στο ισόγειο του εμπορικού στην Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι. Ανοίγει στις δέκα το πρωί και μένει ανοιχτό μέχρι τις έντεκα το βράδυ. Όλα φτιαγμένα με εξαιρετικά υλικά και συνδυασμοί που μπορούν να σε στείλουν αδιάβαστο. Κοιτάς τον κατάλογο και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαολέξεις. Χάνεσαι ανάμεσα στις επιλογές σε ένα λαβύρινθο από burger, sandwich, pancakes και grilled cheese. Κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος.

Ας ξεκινήσουμε με το Sloppy Joe. Burger με μαγειρεμένο κιμά σε σάλτσα από παλιά αμερικάνικη συνταγή ντομάτας-κρεμμυδιού, cheddar, coleslaw και bacon. Κάθε μπουκιά και μια απογείωση. Εξαιρετικό σα να τρως στο αυθεντικότερο american diner στην Αμερική. Τόσο γαμάτο που σε κάνει να σου τρέχουν τα σάλια και να γυαλίζουν οι κυνόδοντες του μόνο στην θέα του. Ακόμα πιο γαμάτα γίνεται μόλις το γεύεσαι. 

Μετά σειρά έχει το philly cheese stake. Αν δεν ξέρεις τι εστί τότε μάθε ότι πρόκειται για το απόλυτο fast food της Αμερικής. Φιλέτο με φρεσκοκομμένα λαχανικά σωταρισμένα στην πλάκα, ελαφρώς τραγανή χειροποίητη μπαγκέτα με μαγιονέζα και τυρί προβολόνε. Όλα αυτά δένουν τέλεια και το αποτέλεσμα σε κάνει να μουγκρίζεις σε κάθε μα κάθε μπουκιά σου.

Τρίτο αλλά όχι τελευταίο είναι το courtesy grilled cheese sandwich. Αν δεν ξέρεις ποιο από τα τρία να επιλέξεις τότε διάλεξε το courage με κοτόπουλο, αβοκάντο, κρεμμύδι και cheddar. Απ’ έξω υπερτραγανό τυρί gouda και μέσα συνδυασμός που δεν παίζεται.

Ακόμα μπορείς να δοκιμάσεις αυθεντικό hot dog σε μπαγκέτα, pancakes, γλυκά που τα φτιάχνουν μόνοι τους και άλλες πέντε υπέροχες επιλογές burger. Κάτσε σκέψου τι θα συμπλήρωνε τέλεια ένα τέτοιο θεϊκό γεύμα. Σωστά σκέφτηκες. Ένα ποτήρι milk shake. Ειδικά εκείνο με γεύση cookies μοιάζει να είναι σαν αυτά που έπινε η Ούμα Θέρμαν στο Pulp Fiction. 

Ίσως να μην υπάρχει άλλο μαγαζί στην Αττική τόσο κοντά στην καλή φαστφουντική αμερικάνικη κουζίνα. Ίσως να έπρεπε να κυματίζει αστερόεσσα και να νιώθει περήφανη για αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι, είτε σ’ αρέσει αυτή η κουζίνα είτε όχι, ότι αντικειμενικά κάθε πιάτο του Two Guys μπορεί να σε κάνει να βάλεις το δεξί χέρι στην καρδιά και να τραγουδήσεις τον εθνικό ύμνο της Αμερικής.

Two Guys, Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι