ΦΑΓΗΤΟ

Το μικρό θαύμα της νουτέλα μέσα σε μια κούπα

Μπορείς μέσα σε ελάχιστη ώρα και με τη βοήθεια ενός φούρνου μικροκυμάτων να έχεις ένα από τα πιο ωραία cake που έχεις δοκιμάσει. Αλήθεια, κι ο Hodor θα μπορούσε να το φτιάξει.

Την προσοχή σας παρακαλώ. Η παρακάτω συνταγή απευθύνεται κυρίως σε άνδρες. Για τρεις λόγους. Α) Γιατί είναι πανεύκολη. Β) Γιατί θα σε κάνει να φανείς ωραίος στο κορίτσι σου. Γ) Γιατί κανονικά θα έφτιαχνες ένα ωραίο σουφλέ στο φούρνο σου και όχι στο μικροκυμάτων αλλά πού χρόνος και γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

Την συγκεκριμένη συνταγή την πετύχαινα συνέχεια στα διάφορα blog μαγειρικής που παρακολουθώ. Την έβλεπα σε μαζικά αφιερώματα για εύκολες και γρήγορες συνταγές. Την έβλεπα σχεδόν σε κάθε τίμιο σκρολάρισμα στην κατηγορία “Desserts with chocolate” ή όποια ανάλογη του Pinterest. Και ο λόγος που δεν αποφάσιζα ποτέ να την φτιάξω ήταν ότι μου φαινόταν λίγο μούφα να φτιάξω σε μικροκύματα κάτι το οποίο μπορώ να φτιάξω με τον παραδοσιακό τρόπο στο φούρνο. Γιατί μπορώ.

Την περασμένη Κυριακή όμως, λίγο το “θέλω κάτι γλυκό”, λίγο το “που να φτιάχνεις τώρα σουφλέ”, οδήγησε στη δοκιμή της συνταγής αυτής. Ιδού τα αποτελέσματα.

 

Και ναι. Είναι τόσο γρήγορο όσο λένε. Και ναι. Είναι τόσο νόστιμο όσο λένε. Και ναι. Γίνεται στο μικροκυμάτων σε 3 λεπτά.

Για το συγκεκριμένο κέικ θα σπαταλήσεις σύνολο γύρω στα 12 λεπτά. 7 για να το φτιάξεις, 3 για να το αφήσεις να κρυώσεις λίγο και 2 για να το φας. Εντάξει, θα χρειαστείς και μερικά υλικά τα οποία μπορεί και να μην έχεις εύκαιρα στο ντουλάπι σου αλλά με το που δοκιμάσεις την συνταγή, πίστεψέ με θα έχεις πάντα καβάτζα αυτά τα υλικά για να τα χρησιμοποιείς.

Πάμε στην συνταγή…

Για μία κούπα θα χρειαστείς:

  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 3 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές Merenda ή Nutella
  • 1 αυγό χτυπημένο

Βήμα πρώτο: Τα υλικά στην κούπα

Παίρνεις μια μεγαλούτσικη κούπα κανονικού σχήματος και ρίχνεις τα υλικά με τη σειρά που τα βλέπεις πιο πάνω. Θα σου φανεί περίεργο το μείγμα έτσι που τα προσθέτεις αλλά μην σε ανησυχεί καθόλου.

Βήμα δεύτερο: Το ανακάτεμα

Αυτό κι αν θα σου φανεί περίεργο. Βασικά, θα σου φανεί λίγο αηδία, κυρίως λόγω του ηλιέλαιου που δεν έχεις συνηθίσει να το βάζεις σε τέτοιες συνταγές. Αλλά με το που θα αρχίσουν να ανακατεύονται καλά, θα αρχίσει να μυρίζει η σοκολάτα και θα τα ξεχάσεις όλα. Ανακάτεψε καλά να έχεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

 

Βήμα τρίτο: Το μικροκυμάτων

Βάζεις την κούπα στο μικροκυμάτων στο πιο δυνατό, για 2 με 3 λεπτά. Θα δεις το κέικ να φουσκώνει πάνω από το χείλος του ποτηριού αλλά μην φοβηθείς. Θα ξεφουσκώσει ελαφρά με το που το βγάλεις. Επίσης μην αγχωθείς αν σου φανεί υγρή η επιφάνειά του. Μια χαρά θα έχει ψηθεί αν το αφήσει τόση ώρα. Μικροκυμάτων από μικροκυμάτων διαφέρει οπότε ανάλογα με το πόσο στεγνό ή υγρό σου έγινε την πρώτη φορά, πειραματίζεσαι.

Βήμα τέταρτο: Η απόλαυση στην κούπα

Το πρώτο φαγώθηκε με το κουτάλι χωρίς πολλά πολλά. Ήταν άλλωστε τέτοια η συγκίνηση για αυτό το πράγμα που έπρεπε απλά να φαγωθεί. Υπόψιν ότι είναι αρκετό ως πολύ για ένα άτομο (μην ξεχνάς έχει εκεί μέσα 4 κουταλιές ζάχαρη κι άλλες τόσες αλεύρι). Αλλά το επόμενο που θα φτιαχτεί σίγουρα θα μπλεχτεί με παγωτό, σιρόπια ξύσματα πορτοκαλιού κι ό,τι άλλο φανταστείς.

 

Σειρά σου…